Treceți la conținutul principal

up and down an up and down... viața e un montagne russe

De fapt nu doar viața, cu ale ei schimbări bruște, ci mai ales noi, oamenii. Da' mai bine vorbesc doar în numele meu, că poate la alții o fi diferit, n-am  de unde să știu că nu-s Mama Omida care citește în globul de cristal sau în sufletul oamenilor.

Zile mai bune, zile mai nervoase, zile mai mult sau mai puțin sucite. Mai degrabă zile în care-s io mai mult sau mai puțin sucită. Sau zile în care, din motive misterioase, mă afectează (adică mă trezesc afectată) de fel de fel de răhățișuri. Adică iar am luat-o pe lângă gard, pe lângă drum, mai pe arătură.


Da' e bine și-așa, măcar acu' știu când o iau razna. Nu mi-e încă clar cum reușesc, dar în fine, măcar mă trezesc destul de repede din starea asta, e cum zic oamenii că e când ațipești la volan dar te trezește zgomotul de hurducăială când ești pe cale să te duci naibii, să ratezi o curbă sau ceva. Bune și semnalele astea ale propriei ființe, când te trezești că nu ești ok deși nu ai neapărat un motiv anume, da bre, o luași razna, ai intrat pe arătură, revino-ți!

Așa că cel mai sănătos e să nu te enervezi, nici măcar pe tine, mai bine faci un mișto de tine, așa, mai soft, că nu e cazul să-ți iei în serios falsele drame, imaginare de altfel. Și să ai răbdare. cu tine. Cu lumea. Cu viața. Cu alții.

Așa cum încerc să am răbdare cu mersul cu bicla. De când am luat-o mi-am propus să merg zilnic cu ea minim o oră pe străduțele mai liniștite din spatele blocului, până oi reuși să fiu mai sigură la pornire, la oprire, la momentele când trece vreo mașină pe lângă mine. Da' cum vremea e capricioasă iar valurile muncii vin și ele cu neprevăzutul aferent am ieșit cam din două-n două, ba chiar și la trei zile câteodată. Așa că progresele, dacă sunt (parcă sunt - sau e wishful thinking?!) sunt micuțe (azi nu m-am mai prăvălit cu biclă cu tot când m-am oprit, dar ce-i drept nici nu m-am speriat de vreo mașină venind brusc de pe contrasens. Oricum, mai e mult până departe. Până în septembrie poate oi reuși să mă descurc rezonabil. Naiba știe. Ei, și dacă nu, în definitiv, nu e sfârșitul lumii, oricum. Pana mea!

Și weekendul ăsta  a fost cu suprapunere de planuri și a trebuit să aleg. Gașca noastră mocăită - o parte - voia Ezerets, dar cum până pe 15 nu se știa dacă se ridică carantina obligatorie la revenirea în țară, totul depindea de asta. Dar între timp, Dana a venit cu ideea să încercăm să organizăm o drumeție cu colegii în zona Buzăului. Deși știind că îmi tai craca cu Ezerets-ul (unde tot vreau să ajung de cel puțin 3 ani, de când se tot duc ai noștri pe acolo, ba nu, e mai mult, probabil 5 sau 6 ani deja și mereu intervine ceva și nu pot) am zis ok și am aruncat în lume propunerea, unde a avut un succes mult peste așteptările mele.

Dacă n-a mers Ezerets-ul, a mers în schimb Sărata Monteoru. Că nici acolo nu mai fusesem. Aici nu mi-am făcut niciun fel de așteptări. Ce-o fi o fi, cum o ieși, o ieși - era cu cod galben de ploi, instabilitate, în fine. Dar a ieșit chiar foarte mișto.

A fost cu pierdut marcajul, cu poteca blocată de bălți și copaci căzuți (mulți), cu o ușoară bâjbâială la găsit reperul numit Lacul Verde și Stânca lui Monu, cu câțiva oameni care nu mai fuseseră în drumeții, a fost și cu suspans, și cu adrenalină, și cu nu mai pot-uri, dar nu din alea nașpa. Lacul verde n-a fost verde ci maro, dar în schimb vremea, în loc de ploaie ne-a dat senin și soare. Odată ieșiți din pădure peisajul pe care l-am putut vedea a fost minunat, ca un tablou, a remarcat cineva. În mod ciudatîn drumeția asta nu m-am enervat sau panicat deloc, doar m-am bucurat de toate.










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

draci de mare

A, nu, nu, nu e vorba de nervi. Sunt niste chestii, un soi de cochilii negre cam țepoase. Am găsit o grămadă pe plaja din 2 Mai. Habar n-am ce să fac cu ei, ca și cu pietrele bălțate pe care le-am adunat. Ce zi nebună, prima zi după mini-concediu! De unde cu o zi în urmă eram pe plajă și mă bălăceam la greu în apă, imediat ce-am ajuns la muncă - zbang! muncă pe brânci, am stat să terminăm tiparul pentru niște materiale urgente, care tot dădeau erori, și erau și ditamai chestiile de 2 metri una... da, am muncit de la 9 jumate dimineata... pana a doua zi la 1 noaptea. Eram cu toții zăbăuci, râdeam ca tâmpiții, ai fi jurat că suntem beți. Beți de muncă!

Pasul Rotunda și cabana Croitor. Și camparea la Lala Mică

După o zi lungă pe drumuri (am pornit pe la 9 din București cu 3 mașini și am ajuns pe înserate la destinație, mergând pe partea cu Moldova - am fost nițel terorizată când mi-am dat seama că mergem tot pe drumul pe care a fost accidentul lui Alex) am ajuns la Cîrlibaba, de unde se făcea drumul spre pasul Rotunda. Am bâjbâit foarte puțin și am găsit urcările spre cabană. Se ajunge cu mașina. Era destul de plină cabana, dar băieții vorbiseră deja și știam că avem locuri în anexă iar în rest ne bazam pe corturi. Vestea bună a fost că mai era liberă o cameră în cabană, în care intrai din sala de mese. Pot spune că a fost de-a dreptul boierie. Cabanierul e un nene de treabă, ne-a  ajuat cu informații, ne-a adus și lemne pentru focul de tabără - am făcut focul în afara cabanei, pe vatra deja amenajată, înconjurată de băncuțe, care ne-au servit și de masă pentru prima noastră masă de drumeți cu conserva în spinare. Până am fiert apa pentru supe s-a lăsat și întunericul și cabanierul ne

Călătorii cu Terra Incognita

De vreo un an jumate, ba chiar mai mult - de prin septembrie 2014 - am început să merg în excursii cu Terra Incognita . Am fost şi în excursii de o zi, şi de două, și de trei, am fost şi la teatru, şi la muzee, la operă... Am şi ratat multe excursii, că-s multe, ai de unde alege, numai timp şi bani să ai . Despre ele am scris la momentul respectiv, se găsesc pe blog la căutare după "Terra". Până să dau de ei, prin Elena, habar nu aveam că există astfel de grupuleţe care se organizează pentru excursii. Ar fi un soi de ieşiri cu prietenii pe care încă nu-i cunoşti. Da, pentru că inevitabil, dacă nu eşti asocial sau antisocial, te împrieteneşti măcar cu câţiva oameni. Aşa a fost pentru mine şi Elena în prima excursie. O ştiam doar pe ea, ea îl ştia oarecum, mai mult din auzite, ca prieten de familie, pe Răzvan - organizatorul principal. Şi prima excursie a fost în Ciucaş, la Cabana Ciucaş. Cu un pic de urcare pe drum forestier până la cabană şi cu urcat apoi pe vârful Ciucaş