BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

vineri, 12 august 2011

Fantana lui Alex


Întrerup șirul amintirilor despre Alex și ultimele noastre călătorii pentru a spune ce fac băieții de la Pentru Patrie (PP) în memoria lui Alex, pentru că mi se pare un gest deosebit.
Când am luat stupii, prima dată i-am dus la rapiță. Am găsit lan de rapiță relativ aproape de satul unde erau neamurile și rudele lui Laurențiu (Sile). Cum am cumpărat stupii, noaptea, cu peripeții multe, i-am și dus la Măicănești, în curtea unor oameni ce aveau gospodăria la marginea satului, lângă lanurile de rapiță (pozele sunt din curtea lur). Oameni săraci, dar muncitori și de treabă. Alex, mergând pe acolo de mai multe ori cât a fost rapița în floare și apoi la mutatul la salcâm a stupilor, a intrat in vorba cu ei. A văzut cât de amărâți erau, la început s-a gândit să le ia o capră, să aibă lapte (dar nu văzuse ca oamenii aveau o vacă, văzuse însă Sile). După care au văzut că oamenii ăștia muncitori n-au apă. Trebuia să aducă apă cu găleata de la 2 kilometri. Și așa s-a născut ideea ca, împreună cu PP-ul să facă o faptă bună și să construiască acolo o fântână sau un puț.
Alex s-a entuziasmat și a propus la ședința PP-ului ideea, care s-a aprobat. El s-a angajat responsabil cu adunatul de fonduri pentru realizarea proiectului. Ca meșter, era dispus să ajute vecinul lui Sile de la Bucești, (cel de la care cumpăraserăm stupii) că el avea utilajele necesare și mai săpase puțuri pentru apă. Cam asta era starea proiectului la momentul accidentului.
La înmormântare, băieții de la PP strânseseră bani pentru ajutorarea familiei lui Alex. N-au vrut să primească și au zis "faceți cu banii ăștia ceva ce el și-ar fi dorit". Și Sile și-adat sema: fântâna de la Măicănești! Și așa este. Asta ar fi vrut și el: să se construiască fântâna de la Măicănești pentru acei oameni săraci și muncitori și pentru acea parte de sat.
Acesta va fi cel mai frumos monument pentru sufletul dragului nostru Alex: fântâna care dă apă oamenilor muncitori și însetați.

________________________

Azi, 12 noiembrie 2011 fântâna (puțul, sursa de apă curentă) a fost sfințită, e funcțională. A fost gata de vreo două săptămâni, dar nu ne-am reușit aduna mai devreme din x diverse motive. Azi fântâna a fost sfințită, s-a făcut și un mic parastas pentru Alex. Bine că s-a împlinit în sfârșit dorința lui de-a le aduce apă acelor oameni amărâți! Odihnește-te în pace, dragul meu!


http://liubagrecea.blogspot.ro/2011/11/o-fantana-pentru-oameni-un-vis.html

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails