BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

vineri, 11 mai 2007

In cautarea timpului...

Nu sunt o pesimista... deloc... Dar nu poti fi vesnic optimist, doar suntem romani, si sufletul nostru respecta alternanta deal-vale, bucurie-suparare, optimism-pesimism... Si faptul ca timpul trece nu e ceva rau... Spune o vorba din popor: cele rele sa se spele, cele bune sa se-adune.
Timpul e o chestie ciudata, subiectiva, care se comporta straniu... Toate-s vechi si noua toate... Mai treci printr-o pasa proasta, iti mai trece... Cat de des se foloseste acest verb, "a trece". Spun ca nu sunt pesimista, in ciuda aparentelor, pentru ca stiu ca in viata e timp pentru toate... pentru toate lucrurile importante, daca stii sa le dai importanta cuvenita si nu irosesti timpul cu lucruri nesemnificative... Multa dreptate avea Paler...

"Avem timp - Octavian Paler

Avem timp pentru toate.

Sa dormim, sa alergam in dreapta si-n stanga, sa regretam c-am gresit si sa gresim din nou, sa-i judecam pe altii si sa ne absolvim pe noi insine, avem timp sa citim si sa scriem, sa corectam ce-am scris, sa regretam ce-am scris, avem timp sa facem proiecte si sa nu le respectam, avem timp sa ne facem iluzii si sa rascolim prin cenusa lor mai tarziu.

Avem timp pentru ambitii si boli, sa invinovatim destinul si amanuntele, avem timp sa privim norii, reclamele sau un accident oarecare, avem timp sa ne-alungam intrebarile, sa amanam raspunsurile, avem timp sa sfaramam un vis si sa-l reinventam, avem timp sa ne facem prieteni, sa-i pierdem, avem timp sa primim lectii si sa le uitam dupa-aceea, avem timp sa primim daruri si sa nu le-ntelegem.

Avem timp pentru toate.
Nu e timp doar pentru putina tandrete.
Cand sa facem si asta - murim."

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails