Treceți la conținutul principal

Ultima Vamă (în cazul meu prima și ultima pe 2017)

În septembrie, weekendul cu numărul 2, (9-10 septembrie) gașca noastră mocăită pusese la cale o iețire de sfârșit de sezon în Vamă. Conu știa pe cineva care închiria o vilă întreagă pentru weekend și trebuia doar să ne adunăm destui cât să renteze pe cap de locuitor afacerea asta. În stilul nostru caracteristic ne-am adunat, socotit, calculit, calculot de în final eu personal abia dacă aveam habar câți suntem.
Am plecat din București vineri noaptea, abial la ora 21 am reușit să ne adunăm la Sălăjan la statuie și s-o pornim. Ultimul întârziat a fost Clona, după ce-a ajuns și el o pornirăm.
Călătorie de noapte la ceas de miazănoapte pe sub luna cu aripi de nor străveziu și schelet de vânt. Am ajuns în benzinăria de la Constanța la 12 noaptea, a trebuit să stăm vreo 5-10 minute pentru că se făcea casa, ma rog, d-ale aparaturii electronice.
Apoi am ajuns în Vamă la scurt timp. I-am găsit pe cei veniți mai devreme (mașina lui Iulian) la masă pe verandă deja abțiguiți de vișinată și ce-or mai fi consumat. După ce ne-am despachetat și instalat prin camere am și tras o mică plimbare prin vamă la ceas de noapte, cu dănțuială la Stuf, shoturi de jagger și apoi beri la terasa de rockeri motocicliști.
Dar cum îmi picau ochii în gură de somn am abandonat oamenii mai petrecăreți în favoarea somnului.
Dimineața nu mai știu când am făcut ochi, nu foarte devreme, dar nici foarte târziu. Mai erau câțiva treji și după un soi de mic dejun plus o cafea am pornit spre plajă - un grup mic, minuscul.
Am mers spre așa-zisul Magheru din Vamă și apoi la plajă. Ne-am întins catrafusele. Apa era mai recișoară și cu ceva valuri. Eu m-am distrat făcându-mi alergarea de dimineață  întâi înspre bulgari, apoi înapoi și încă un pic mai departe de locul nostru și retur.
După ce am alergat nu mi s-a mai părut așa rece apa, m-am bălăcit până a început să îmi fie mai răcoare. Ți cum stăteam să mă usuc, pac, văd parcă niște siluete cunoscuteȘ Flori?! zic eu și tipa se întoarcem era chiar ea, cu Mihai. Știam că urmau să vină, antamesem să se cazeze în aceeași vilă cu noi, dar habar nu aveam cum o să facem să ne și găsim.
 Problem solved, de găsit ne-am găsit, și-au pus și ei lucrurile lângă noi. Au mai apărut pe parcurs și mulți de-ai noștri, dintre cei ce dormiseră mai mult. Am stat mult pe plajă, practic nu am mai ținut cont de orele de pauză de soare, că totuși e toamnă... ca atare a doua zi mi-au apărut dunguțe albe sau roșii noi. Mai pe la prânz (late prânz) am votat să mâncăm în oraș, dar ne-am împărțit, grosul găștii s-a dus la „Povestea ceaunului”, iar eu cu Flori și Mihai am mers la cherhana, că tot nu mai fusesem acolo.
Mi-a plăcut mâncarea, gustoasă și proaspătă. Dacă erau și porțiile nițel mai mari (cum fuseseră mai demult, am aflat de la Flori), era beton.
 Am profitat de priveliștea pitorească și am tras niște poze prin zona aia.


 Am găsit și niște cățeluși la vârsta aia când sunt ca niște butoiașe jucăușe, doar că ăștia erau odraslele unui dulău solid, așa că moșteniseră dimensiunile mari de la taică-su. Mihai i-a hrănit cu un sandwich, mai apăruseră niște băieți care ziceau că vor să-i ia acasă, etc.
Apoi ușor ușor ne-am îndreptat spre locul unde făcuserăm plajă. Nu am găsit pe nimeni dintre ai noștri, dar ăn schimb am găsit șezlonguri părăsite de lumea care se săturase de plajă, mai ales că soarele era deja spre apus și răcoarea începuse să se facă simțită. Am stat ce-am stat până ni s-a făcut răcoare, moment în care ne-am retras către terase, unde, culmea, nu bătea vântul și deci era mai cald cu câteva grade. Pe aici am mai găsit fragmente din gașcă, stăteau pe prosoape.
  După ce-am ciugulit niște porumb copt și am făcut liste de cumpărături din Kaufland (Iulian zisese că urma să meargă să facă cumpărături) ne-am strâns și am pornit spre cazare. Apusul arăta foarte frumos, fiecare și-a făcut pozele sale, mie cele dinspre mare nu mi-au ieșit cine știe ce, dar cele cu apusul propriu-zis, da...
 Apoi după ce ne-am făcut duș și ne-am schimbat am ieșit din nou în oraș ca să dansăm, să mâncăm și să bem. Am țopăit iar la Stuf, am mai băut niște shoturi, de astă dată mi-am ales ceva mai necunoscut, cred că bob marley se chema shot-ul, bun, foarte bun.
Apoi după o vreme ne-am retras, care când a fost doborât de somn.
 Duminică dimineașă am reușit să mă trezesc mai devreme, drept care am și ieșit mai devreme la plajă, de astă dată am ieșit la mare mergând pe străduța noastră (Pescărușului) și am constatat că am ieșit la mult pozatul „acolo” pe care tocmai de asta l-am pozat invers,

Ne-am întins lucrurile, iar eu am tras din nou o alergare, de astă dată mai lungă, adică tot ca în urmă cu o zi, doar că în partea dinspre 2 mai am alergat până după cherhana, când am observat că alerg printre nudiști bătrâni, moment în care am făcut cale întoarsă.
 Am stat la plajă până pe la 12-1, nu mai știu exact, în orice caz, parcă pe la 2-3 ne-am urnit - după ce ne-am mocăit după bunul nostru obicei.
 
 Plecând din Vamă ne-am oprit însă pentru prânz în 2 mai, la Dinamo, unde am halit pe cinste, ca de obicei - bun și mai ieftin.
Apoi drum întins până la București, fără evenimente deosebite.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

draci de mare

A, nu, nu, nu e vorba de nervi. Sunt niste chestii, un soi de cochilii negre cam țepoase. Am găsit o grămadă pe plaja din 2 Mai. Habar n-am ce să fac cu ei, ca și cu pietrele bălțate pe care le-am adunat. Ce zi nebună, prima zi după mini-concediu! De unde cu o zi în urmă eram pe plajă și mă bălăceam la greu în apă, imediat ce-am ajuns la muncă - zbang! muncă pe brânci, am stat să terminăm tiparul pentru niște materiale urgente, care tot dădeau erori, și erau și ditamai chestiile de 2 metri una... da, am muncit de la 9 jumate dimineata... pana a doua zi la 1 noaptea. Eram cu toții zăbăuci, râdeam ca tâmpiții, ai fi jurat că suntem beți. Beți de muncă!

Pasul Rotunda și cabana Croitor. Și camparea la Lala Mică

După o zi lungă pe drumuri (am pornit pe la 9 din București cu 3 mașini și am ajuns pe înserate la destinație, mergând pe partea cu Moldova - am fost nițel terorizată când mi-am dat seama că mergem tot pe drumul pe care a fost accidentul lui Alex) am ajuns la Cîrlibaba, de unde se făcea drumul spre pasul Rotunda. Am bâjbâit foarte puțin și am găsit urcările spre cabană. Se ajunge cu mașina. Era destul de plină cabana, dar băieții vorbiseră deja și știam că avem locuri în anexă iar în rest ne bazam pe corturi. Vestea bună a fost că mai era liberă o cameră în cabană, în care intrai din sala de mese. Pot spune că a fost de-a dreptul boierie. Cabanierul e un nene de treabă, ne-a  ajuat cu informații, ne-a adus și lemne pentru focul de tabără - am făcut focul în afara cabanei, pe vatra deja amenajată, înconjurată de băncuțe, care ne-au servit și de masă pentru prima noastră masă de drumeți cu conserva în spinare. Până am fiert apa pentru supe s-a lăsat și întunericul și cabanierul ne

Călătorii cu Terra Incognita

De vreo un an jumate, ba chiar mai mult - de prin septembrie 2014 - am început să merg în excursii cu Terra Incognita . Am fost şi în excursii de o zi, şi de două, și de trei, am fost şi la teatru, şi la muzee, la operă... Am şi ratat multe excursii, că-s multe, ai de unde alege, numai timp şi bani să ai . Despre ele am scris la momentul respectiv, se găsesc pe blog la căutare după "Terra". Până să dau de ei, prin Elena, habar nu aveam că există astfel de grupuleţe care se organizează pentru excursii. Ar fi un soi de ieşiri cu prietenii pe care încă nu-i cunoşti. Da, pentru că inevitabil, dacă nu eşti asocial sau antisocial, te împrieteneşti măcar cu câţiva oameni. Aşa a fost pentru mine şi Elena în prima excursie. O ştiam doar pe ea, ea îl ştia oarecum, mai mult din auzite, ca prieten de familie, pe Răzvan - organizatorul principal. Şi prima excursie a fost în Ciucaş, la Cabana Ciucaş. Cu un pic de urcare pe drum forestier până la cabană şi cu urcat apoi pe vârful Ciucaş