Treceți la conținutul principal

Circuit prin Deltă, puțin Sfântu Gheorghe și back to Sulina - Concediu 2017 ep, 4 sezonul 2

 Carevasăzică ne-am trezit devreme, nici nu mai știu la cât era plecarea, la 7, la 8, ceva de genul ăsta, așa că ne-am pregătit merinde de drum, ne-am îmbrăcat, am luat și chestii de acoperit când o să ne bată soarele în cap și gataaa. am ieșit pe ponton. N-am așteptat prea mult. Florian a adus și două vâsle, pentru că ne vorbise de o zonă cu multe păsări, dar unde era de mers la vâsle, silențios, ca să nu le speriem.
 Și am mer și am tot mers, canale, plauri, lacuri mai mari sau mai mici, am fost și pe acel canal mic unde au vâslit băieții, am văzut ceva păsări, inclusiv un cum îi zicea el - pescăraș albastru. O chestie mică ce dispărea în zbor cât ai clipi.
Nu mai știu exact care au fost lacurile și canalele, din amintiri aș zice Roșu-Împuțita, Roșuleț-Roșu, alte lacuri fără număr, lacul și canalul Erenciuc unde am văzut din mers arinișul cu același nume, care chiar era interesant. Apoi am intrat pe brațul Sf. Gheorghe, unde am mers blană, cu viteză mare până la pontoanele din Sf. Gheorghe.
Aici am mers la masă la cherhana - un loc pitoresc, amenajat drăguț, doar că am stat la o mare coadă ca să comandăm de mâncare. Nu știu cum naiba dar se pare că nu am făcut absolut nicio poză cu cherhanaua, cu toate că mi-a plăcut și am ochit niște detalii mișto, dar probabil criza de timp și-a spus cuvântul. Mâncarea a fost absolut bestială! Și storceagul, și felul 2, totul a fost nemaipomenit.
Apoi am avut o oră sau o oră și jumătate program liber.
Am prins un trocarici - de fapt un nene a ținut trocariciul până am ajuns și noi la el și, după un drum mai lung decât mă așteptasem, am ajuns la plajă. Cele două baruri stânga-dreapta reprezintă amenajarea maximă, apoi plaja așa cum a lăsat-o Dumnezeu, marea și oamenii.

 Adică așa. Nisip fin și mare nesfârșită, la fel ca și plaja. Valuri pitorești și peștișori, apă limpede, totul a fost ca un vis. Mi-am făcut de lucru mergând să găsesc locul unde se vărsa brațul  sf. Gheorghe îm mare.
 Și pe plaja asta se plimbau liniștite vacile, iar chiar acolo la vărsarea Dunării în mare stăteau liniștite, era o mică cireadă acolo, staționau printre efigiile trecerii lor prin decor.
Până m-am întors la restul găștii - oameni cu cap, au stat și s-au tot bălăcit în acest timp - se făcuse deja timpul să plecăm. Punctul de adunare era chiar la vărsarea Dunării, unde fusesem mai devreme.
I-am găsit acolo pe Florian și prietena lui cu încă trei pasageri. Ne-am adunat cu toții, am făcut poze pe niște stânci pe acolo - poze pe care iar nu le am, fotografii noștri ni le-or da peste câțiva ani - apoi am pornit cu barca pe drumul de întoarcere. De astă dată nu am mai făcut popasuri pe lacuri sau canale, am mers pe brațul sf Gheorghe și apoi pe canalul cordon litoral până la Sulina, cu full speed, de ne fâlfâiau și ochii.
Ajunși la cazare ne-am desțelenit apoi desigur am ieșit pe înserat la masă, de astă dată din lipsă de locuri am ajuns să încercăm o terasă nouă, unde mâncarea a fost tare bună - a, era unul dintre puținele locuri unde făceau și pizza. Au venit și Florian cu prietena și am stat la taclale și la beri până târziu în noapte, nu ne mai dădeam duși.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

draci de mare

A, nu, nu, nu e vorba de nervi. Sunt niste chestii, un soi de cochilii negre cam țepoase. Am găsit o grămadă pe plaja din 2 Mai. Habar n-am ce să fac cu ei, ca și cu pietrele bălțate pe care le-am adunat. Ce zi nebună, prima zi după mini-concediu! De unde cu o zi în urmă eram pe plajă și mă bălăceam la greu în apă, imediat ce-am ajuns la muncă - zbang! muncă pe brânci, am stat să terminăm tiparul pentru niște materiale urgente, care tot dădeau erori, și erau și ditamai chestiile de 2 metri una... da, am muncit de la 9 jumate dimineata... pana a doua zi la 1 noaptea. Eram cu toții zăbăuci, râdeam ca tâmpiții, ai fi jurat că suntem beți. Beți de muncă!

Pasul Rotunda și cabana Croitor. Și camparea la Lala Mică

După o zi lungă pe drumuri (am pornit pe la 9 din București cu 3 mașini și am ajuns pe înserate la destinație, mergând pe partea cu Moldova - am fost nițel terorizată când mi-am dat seama că mergem tot pe drumul pe care a fost accidentul lui Alex) am ajuns la Cîrlibaba, de unde se făcea drumul spre pasul Rotunda. Am bâjbâit foarte puțin și am găsit urcările spre cabană. Se ajunge cu mașina. Era destul de plină cabana, dar băieții vorbiseră deja și știam că avem locuri în anexă iar în rest ne bazam pe corturi. Vestea bună a fost că mai era liberă o cameră în cabană, în care intrai din sala de mese. Pot spune că a fost de-a dreptul boierie. Cabanierul e un nene de treabă, ne-a  ajuat cu informații, ne-a adus și lemne pentru focul de tabără - am făcut focul în afara cabanei, pe vatra deja amenajată, înconjurată de băncuțe, care ne-au servit și de masă pentru prima noastră masă de drumeți cu conserva în spinare. Până am fiert apa pentru supe s-a lăsat și întunericul și cabanierul ne

Călătorii cu Terra Incognita

De vreo un an jumate, ba chiar mai mult - de prin septembrie 2014 - am început să merg în excursii cu Terra Incognita . Am fost şi în excursii de o zi, şi de două, și de trei, am fost şi la teatru, şi la muzee, la operă... Am şi ratat multe excursii, că-s multe, ai de unde alege, numai timp şi bani să ai . Despre ele am scris la momentul respectiv, se găsesc pe blog la căutare după "Terra". Până să dau de ei, prin Elena, habar nu aveam că există astfel de grupuleţe care se organizează pentru excursii. Ar fi un soi de ieşiri cu prietenii pe care încă nu-i cunoşti. Da, pentru că inevitabil, dacă nu eşti asocial sau antisocial, te împrieteneşti măcar cu câţiva oameni. Aşa a fost pentru mine şi Elena în prima excursie. O ştiam doar pe ea, ea îl ştia oarecum, mai mult din auzite, ca prieten de familie, pe Răzvan - organizatorul principal. Şi prima excursie a fost în Ciucaş, la Cabana Ciucaş. Cu un pic de urcare pe drum forestier până la cabană şi cu urcat apoi pe vârful Ciucaş