Treceți la conținutul principal

Cetea și Cheile Cetii - Concediu 2017 ep.7

Dimineața am făcut ochi, am halit, ne-am strâns toate cele și am pornit către Cetea. Nu înainte de a face un popas în Aiud pentru o razie prin SH-uri, de unde am plecat cu o recoltă deosebită. O mașină a preferat să meargă să viziteze în acest timp cetatea din Aiud în loc de SH-uri. Cred că ei au fost mai câștigați.
Am pornit spre Cetea. De la un moment dat am intrat pe un drum pitoresc printre delulețe, liveși și căsuțe mai puțin prospere, pe unde nici semnal nu aveam. Era soare și turme de nori care se mai fugăreau pe cer.
Am nimerit satul, iar apoi am găsit cu puțină opinteală și drumul spre locul potrivit pentru campare pe care îl știau Baftă și Vera.
Am ajuns, era într-adevăr frumos. Eram într-o livadă de meri, din păcate erau cam loviți de vreo epidemie ceva pentru că eram pe jumătate uscați toți dar absolut toți, cât era de lungă livada.
Ne-am pus corturile pe malul râulețului (Cetea) lângă o poieniță simpatică, unde am decis că e locul pentru focul de tabără și party-ul de seară.
Odată instalați am pornit către cascadă (cheile Cetii). Am fi vrut să facem și Piatra Ceții, dar părea că durează mult, că nu e circuit și că ne-ar cam prinde noaptea prin pădure, așa că am lăsat-o baltă. Ne-am echipat cu costume de baie și am pornit spre cheile Cetii, la băile romane. O fază haioasă - la scurt timp după ce am sosit noi a venit o dubă-microbuz cu un grup de tineri adunați sub egida Adventure nu știu ce, adică nuște organizatori și tinereii participanți. S-au îmbrăcat cu toții complet în costume de neopren și au pornit și ei spre băile romane. Noi am ajuns la vreo 10-15 minute după ei.
Intraseră în apă sub cascadă, neoprenați și cu căști de protecție, au făcut poze cu toții, care în grup, care separați, apoi s-au cărat. A fost tare de tot că la un moment dat erau în apă și ei, neoprenații, și noi, în costume de baie sumare, în aceeași apă.






După ce s-au bălăcit ai noștri cât au vrut - se pare că acum era mai puțin adânc decât ultima dată când au fost, și în plus cineva scosese scara care îți permitea să urci mai sus, la următorul „lighean” - cică era trei la număr, puteai urca de jos în sus până la ultimul, doar că... acum nu se mai putea.

Am pornit înapoi spre locul de campare, și spre mulțumirea noastră norii care la vremea scăldatului acoperiseră cerul au început să se mai rărească și să lase libere petice de cer. Am apucat să pozez câțiva versanți cu soare.


Pe potecă am început să adunăm lemne pentru foc, căci copăcei rupți, căzuți erau gârlă. Și am găsit și un mic ajutor colorat pe o piatră.
Cerul avea niște culori fantastice, cu petice gri, albe, albastre, era o nebunie,

Neoprenații plecaseră de unde îți lăsaseră duba, dar cred că își stabiliseră o tabără - sau poate nici măcar nu erau ei, ci alții - undeva sus pe deal, noi nu îi vedeam, dar se auzeau, mai ales seara când au încins o chiolhan cu cântece de munte.
Noi am fost mult mai liniștiți și pașnici, nici măcar n-am cântat. Dar am stat până târziu la foc la taclale, căci era ultima seară de campare în natură, a doua zi ne întorceam la București.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

draci de mare

A, nu, nu, nu e vorba de nervi. Sunt niste chestii, un soi de cochilii negre cam țepoase. Am găsit o grămadă pe plaja din 2 Mai. Habar n-am ce să fac cu ei, ca și cu pietrele bălțate pe care le-am adunat. Ce zi nebună, prima zi după mini-concediu! De unde cu o zi în urmă eram pe plajă și mă bălăceam la greu în apă, imediat ce-am ajuns la muncă - zbang! muncă pe brânci, am stat să terminăm tiparul pentru niște materiale urgente, care tot dădeau erori, și erau și ditamai chestiile de 2 metri una... da, am muncit de la 9 jumate dimineata... pana a doua zi la 1 noaptea. Eram cu toții zăbăuci, râdeam ca tâmpiții, ai fi jurat că suntem beți. Beți de muncă!

Pasul Rotunda și cabana Croitor. Și camparea la Lala Mică

După o zi lungă pe drumuri (am pornit pe la 9 din București cu 3 mașini și am ajuns pe înserate la destinație, mergând pe partea cu Moldova - am fost nițel terorizată când mi-am dat seama că mergem tot pe drumul pe care a fost accidentul lui Alex) am ajuns la Cîrlibaba, de unde se făcea drumul spre pasul Rotunda. Am bâjbâit foarte puțin și am găsit urcările spre cabană. Se ajunge cu mașina. Era destul de plină cabana, dar băieții vorbiseră deja și știam că avem locuri în anexă iar în rest ne bazam pe corturi. Vestea bună a fost că mai era liberă o cameră în cabană, în care intrai din sala de mese. Pot spune că a fost de-a dreptul boierie. Cabanierul e un nene de treabă, ne-a  ajuat cu informații, ne-a adus și lemne pentru focul de tabără - am făcut focul în afara cabanei, pe vatra deja amenajată, înconjurată de băncuțe, care ne-au servit și de masă pentru prima noastră masă de drumeți cu conserva în spinare. Până am fiert apa pentru supe s-a lăsat și întunericul și cabanierul ne

Călătorii cu Terra Incognita

De vreo un an jumate, ba chiar mai mult - de prin septembrie 2014 - am început să merg în excursii cu Terra Incognita . Am fost şi în excursii de o zi, şi de două, și de trei, am fost şi la teatru, şi la muzee, la operă... Am şi ratat multe excursii, că-s multe, ai de unde alege, numai timp şi bani să ai . Despre ele am scris la momentul respectiv, se găsesc pe blog la căutare după "Terra". Până să dau de ei, prin Elena, habar nu aveam că există astfel de grupuleţe care se organizează pentru excursii. Ar fi un soi de ieşiri cu prietenii pe care încă nu-i cunoşti. Da, pentru că inevitabil, dacă nu eşti asocial sau antisocial, te împrieteneşti măcar cu câţiva oameni. Aşa a fost pentru mine şi Elena în prima excursie. O ştiam doar pe ea, ea îl ştia oarecum, mai mult din auzite, ca prieten de familie, pe Răzvan - organizatorul principal. Şi prima excursie a fost în Ciucaş, la Cabana Ciucaş. Cu un pic de urcare pe drum forestier până la cabană şi cu urcat apoi pe vârful Ciucaş