Treceți la conținutul principal

Valuri, nori, verde și dude

O alergare de dimineață pornită mai poticnit. Dimineață când am deschis ochii nu eram prea cu chef de alergat. Seara mă culcasem devreme, ca să dorm mult și să mă trezesc fresh, ca să încerc o alergare dis de dimineață, pe la un 8 așa, dar câinele vecinilor de deasupra a avut alte planuri și a făcut scandal o oră sau două, cine să mai știe, suficient cât să n-apuc să adorm când ziceam io. După aia am dormit prost, m-am trezit de n ori, în orice caz dimineața aveam orice numai chef nu. Dar odată trezită mi-a venit și cheful. Am zis ok, atunci încerc după cafeaua de dimineață. Asta mi-a ieșit.

Era înnorat, părea că stă să plouă, era răcoare și bătea un pic vântul. Ei, fie ce-o fi, dacă o porni vreo ploaie mă ascund io undeva mi-am zis. Și mai aveam și foița de vânt care ține la o ploaie ușoară.
Am pornit mai hâr-mâr, dar m-am rodat pe parcurs. Odată ajunsă în parc m-am bucurat tare că am făcut totuși efortul ăsta: aproape nimeni, lacul clipocind liniștit, sălciile își fluturau pletele verzi peste aleea din jurul lacului, mult, foarte mult verde liniștitor, era superb. Cu mici întreruperi, doar eu și parcul. Mai alergau câțiva oameni, unii mai obosiți, alții mai vioi, fiecare după cum era acum, la ieșirea din carantină.
De data asta m-am bucurat din plin de peisaj, de mirosul de umezeală, de verde, de iarbă costiță, de vânt, de nori, de soare, de broscuțele țestoase, de rațele cu boboci, de chirele și pescărușii guralivi. Am făcut vreo două pauze cât să admir peisajul și să îmi trag sufletul. Privind lacul, valurile mi-am amintit că viața e ca apa, te duce ea cum te duce, nu te duci tu unde vrei, tu poți doar să te lași dus mai lin sau mai cu împotrivire, poți înota cu ea sau împotriva ei (dar împotrivă nu poți decât să te chinui singur).

Am dat de mai multe ori de dude căzute pe jos și mi s-a făcut poftă, mai ales că mi-era și cam foame. Dar duzii erau prea înalți și n-aveam cum să ajung. Of! Dar stai! Hahaha, mi-am amintit de locul ăla de la ecluză unde e raiul dudelor, acolo am șanse să găsesc ceva la îndemână, era și pe traseul de alergare. Da, era raiul dudelor. Am prins niște duzi albi și am ciugulit la greu, deja le vânam pe alea super coapte, care se ascundeau cel mai bine și aveau prostul obicei să cadă fix înainte să le culegi. Dar mi-am făcut plinul. Am trecut apoi la un dud negru, dar aici nu ajungeam prea bine, avea dude mai acrișoare, iar alea coapte îmi făceau în ciudă și-mi cădeau în cap sau pe tricou, rareori prindeam una super coaptă s-o și mănânc. Ei bine, lasă, nu-i bai. Mi-am continuat alergarea și surpriză! Chiar înainte să ies de pe insula trandafirilor am dat de niște duzi mici, ornamentali, coafați cât să crească ca salcia, cu dude negre. Nu aveau foarte multe coapte complet, dar erau la îndemână, așa că am mai băgat și aici o porție - la urma urmei, ăsta a fost micul meu dejun, cât să mai am un pic de energie până acasă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

draci de mare

A, nu, nu, nu e vorba de nervi. Sunt niste chestii, un soi de cochilii negre cam țepoase. Am găsit o grămadă pe plaja din 2 Mai. Habar n-am ce să fac cu ei, ca și cu pietrele bălțate pe care le-am adunat. Ce zi nebună, prima zi după mini-concediu! De unde cu o zi în urmă eram pe plajă și mă bălăceam la greu în apă, imediat ce-am ajuns la muncă - zbang! muncă pe brânci, am stat să terminăm tiparul pentru niște materiale urgente, care tot dădeau erori, și erau și ditamai chestiile de 2 metri una... da, am muncit de la 9 jumate dimineata... pana a doua zi la 1 noaptea. Eram cu toții zăbăuci, râdeam ca tâmpiții, ai fi jurat că suntem beți. Beți de muncă!

Pasul Rotunda și cabana Croitor. Și camparea la Lala Mică

După o zi lungă pe drumuri (am pornit pe la 9 din București cu 3 mașini și am ajuns pe înserate la destinație, mergând pe partea cu Moldova - am fost nițel terorizată când mi-am dat seama că mergem tot pe drumul pe care a fost accidentul lui Alex) am ajuns la Cîrlibaba, de unde se făcea drumul spre pasul Rotunda. Am bâjbâit foarte puțin și am găsit urcările spre cabană. Se ajunge cu mașina. Era destul de plină cabana, dar băieții vorbiseră deja și știam că avem locuri în anexă iar în rest ne bazam pe corturi. Vestea bună a fost că mai era liberă o cameră în cabană, în care intrai din sala de mese. Pot spune că a fost de-a dreptul boierie. Cabanierul e un nene de treabă, ne-a  ajuat cu informații, ne-a adus și lemne pentru focul de tabără - am făcut focul în afara cabanei, pe vatra deja amenajată, înconjurată de băncuțe, care ne-au servit și de masă pentru prima noastră masă de drumeți cu conserva în spinare. Până am fiert apa pentru supe s-a lăsat și întunericul și cabanierul ne

Călătorii cu Terra Incognita

De vreo un an jumate, ba chiar mai mult - de prin septembrie 2014 - am început să merg în excursii cu Terra Incognita . Am fost şi în excursii de o zi, şi de două, și de trei, am fost şi la teatru, şi la muzee, la operă... Am şi ratat multe excursii, că-s multe, ai de unde alege, numai timp şi bani să ai . Despre ele am scris la momentul respectiv, se găsesc pe blog la căutare după "Terra". Până să dau de ei, prin Elena, habar nu aveam că există astfel de grupuleţe care se organizează pentru excursii. Ar fi un soi de ieşiri cu prietenii pe care încă nu-i cunoşti. Da, pentru că inevitabil, dacă nu eşti asocial sau antisocial, te împrieteneşti măcar cu câţiva oameni. Aşa a fost pentru mine şi Elena în prima excursie. O ştiam doar pe ea, ea îl ştia oarecum, mai mult din auzite, ca prieten de familie, pe Răzvan - organizatorul principal. Şi prima excursie a fost în Ciucaş, la Cabana Ciucaş. Cu un pic de urcare pe drum forestier până la cabană şi cu urcat apoi pe vârful Ciucaş