Treceți la conținutul principal

cugetări de izolare 5

Săptămâna asta a fost de concediu în carantină. Am terminat și cursul de UI/UX și pe marți sau miercuri am făcut și aplicația practică și chiar m-am distrat și mi-a plăcut cum a ieșit. Și am învățat și Adobe Xd, m-am jucat și cu Marvel și Canva. Mi-am făcut partea de exerciții în prima parte a zilei, nu după 6 seara, și așa m-am trezit că am seara liberă. A fost un pic ciudat să nu am de învățat seara, să mă uit la tv la ce rahaturi se uită maică-mea mi se pare aberant, am încercat într-o seară să citesc 21 de lecții pentru secolul XXI de YNH dar am ajuns la concluzia că în acest moment nu-mi prinde bine și mă agită inutil și am lăsat-o baltă, ca și  toate social media-urile sau știrile.

Din păcate timpul a trecut prea repede și abia ieri și azi am înțeles că pot să folosesc altfel timpul ăsta, făcând pur și simplu altceva dintre multele chestii care îmi plac. Azi am bătut recordul, am deschis calculatorul doar puțin dimineața și vreo două ore seara, pentru câteva lecții de Google web designer și Google Ads. Am dat cu aspiratorul, am cusut niște măști de protecție, am descâlcit niște ițe ale trecutului, am făcut programul lung de exerciții, am ieșit pe străduțe mai îndepărtate și am adulmecat trandafiri și salcâmi.

Principalul câștig al perioadei ăsteia e liniștea, faptul că nu îmi mai împrăștii gândurile și atenția în mii de locuri și fapte și cugetări fără rost despre chestii irelevante. Cumva m-am re-adunat, m-am pus la loc, am încercat să mă înțeleg, să mă cunosc, să mă accept și să mă iubesc așa cum sunt, imperfectă și sucită și repezită etc. Mergând pe firul analizei - de ce reacționez așa la chestia asta - am descoperit multe chestii din trecut băgate sub preș și preșul îngropat undeva, chestii la care nu-mi convine să mă gândesc, dar care au fost și iată, dau acum anumite reacții ciudățele care nu țin de rațiune și compasiune, ci de diverse traume mai mici sau mai mari din vechime. Chestia care m-a ajutat mult să înțeleg că problema e la mine e asta: când cineva spune sau face ceva care te afectează ai două componente - ce spune, face sau crede acea persoană, oricât de greșit ar fi, este strict problema persoanei respective; dar cum te afectează ce a zis/făcut/crezut, cum reacționezi tu, asta e de fapt doar problema ta. Aici, dacă mergi cu sinceritate până la capăt, descoperi acel ceva care te-a marcat cândva, ceva care te-a rănit sau te-a influențat puternic și care NU s-a vindecat, care doare când mintea ta dă de o situație care îi amintește de acel ceva. Cu cât mai tare te doare vorba sau fapta cuiva, cu atât de fapt îți zgândăre de fapt o traumă mai adâncă cu care nu te-ai împăcat. Și e o bună ocazie să te înțelegi și să te vindeci. Să te aduni din cenușă și să devii tu însuți/însăți. Citisem asta mai demult, dar până acum era mai mult o teorie, de reușit n-aș putea să zic că reușisem decât în mică măsură. Poate și acum sunt doar undeva pe drum, departe de a fi reușit vreo mare regăsire. Dar atât câtă e, e bine.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

draci de mare

A, nu, nu, nu e vorba de nervi. Sunt niste chestii, un soi de cochilii negre cam țepoase. Am găsit o grămadă pe plaja din 2 Mai. Habar n-am ce să fac cu ei, ca și cu pietrele bălțate pe care le-am adunat. Ce zi nebună, prima zi după mini-concediu! De unde cu o zi în urmă eram pe plajă și mă bălăceam la greu în apă, imediat ce-am ajuns la muncă - zbang! muncă pe brânci, am stat să terminăm tiparul pentru niște materiale urgente, care tot dădeau erori, și erau și ditamai chestiile de 2 metri una... da, am muncit de la 9 jumate dimineata... pana a doua zi la 1 noaptea. Eram cu toții zăbăuci, râdeam ca tâmpiții, ai fi jurat că suntem beți. Beți de muncă!

Pasul Rotunda și cabana Croitor. Și camparea la Lala Mică

După o zi lungă pe drumuri (am pornit pe la 9 din București cu 3 mașini și am ajuns pe înserate la destinație, mergând pe partea cu Moldova - am fost nițel terorizată când mi-am dat seama că mergem tot pe drumul pe care a fost accidentul lui Alex) am ajuns la Cîrlibaba, de unde se făcea drumul spre pasul Rotunda. Am bâjbâit foarte puțin și am găsit urcările spre cabană. Se ajunge cu mașina. Era destul de plină cabana, dar băieții vorbiseră deja și știam că avem locuri în anexă iar în rest ne bazam pe corturi. Vestea bună a fost că mai era liberă o cameră în cabană, în care intrai din sala de mese. Pot spune că a fost de-a dreptul boierie. Cabanierul e un nene de treabă, ne-a  ajuat cu informații, ne-a adus și lemne pentru focul de tabără - am făcut focul în afara cabanei, pe vatra deja amenajată, înconjurată de băncuțe, care ne-au servit și de masă pentru prima noastră masă de drumeți cu conserva în spinare. Până am fiert apa pentru supe s-a lăsat și întunericul și cabanierul ne

Călătorii cu Terra Incognita

De vreo un an jumate, ba chiar mai mult - de prin septembrie 2014 - am început să merg în excursii cu Terra Incognita . Am fost şi în excursii de o zi, şi de două, și de trei, am fost şi la teatru, şi la muzee, la operă... Am şi ratat multe excursii, că-s multe, ai de unde alege, numai timp şi bani să ai . Despre ele am scris la momentul respectiv, se găsesc pe blog la căutare după "Terra". Până să dau de ei, prin Elena, habar nu aveam că există astfel de grupuleţe care se organizează pentru excursii. Ar fi un soi de ieşiri cu prietenii pe care încă nu-i cunoşti. Da, pentru că inevitabil, dacă nu eşti asocial sau antisocial, te împrieteneşti măcar cu câţiva oameni. Aşa a fost pentru mine şi Elena în prima excursie. O ştiam doar pe ea, ea îl ştia oarecum, mai mult din auzite, ca prieten de familie, pe Răzvan - organizatorul principal. Şi prima excursie a fost în Ciucaş, la Cabana Ciucaş. Cu un pic de urcare pe drum forestier până la cabană şi cu urcat apoi pe vârful Ciucaş