Treceți la conținutul principal

cer albastru

Weekendul ăsta am simțit nevoia de natură - copaci, flori, aer, soare. Cum de plecat prin munți nu îmi permit - Toscana şi Cinque terre o să-mi halească toate fondurile - pe care oricum le-am gestionat nesăbuit, dar măcar am reuşit să împart în rate şi cursul şi dentistul.
În aceste condiții ieri am mers la Grădina Botanică, la curățenia de primăvară cu asociația Team Work. Vremea perfectă pentru astfel de activități. Doar vântul cam nervos pe alocuri. Prin Grădină florile abia se pregătesc, se văd doar câteva brânduşe, ceva albăstrele şi pâlculețe de toporaşi. Da, şi tufele cu flori galbene. Şi mulți mâțişori de toate felurile.
Am mers pe o alee lângă gard şi am pornit la muncă în echipe de 5-6. Am avut de greblat frunze, tăiat lăstari, strâns şi încărcat tot ce rezulta. Pare uşor dar nu era chiar aşa, mai ales după 4-5 ore de muncă. Dovadă că azi am o febră musculară cum n-am avut de nu ştiu când în tot corpul. Am adunat şi pilitura de lemn rezultată din tocarea crengilor cu un utilaj - băieții de la spații verzi care îl foloseau ziceau că procesează până la 3 tone pe oră.
După 11-12 a ieşit şi soarele şi totul a devenit mai vesel şi mai luminos. La 2, când am încheiat programul şi am străbătut Grădina spre locul de lăsat uneltele şi de poză de grup, dat diplome etc era deja foarte plăcut. Am luat câteva crenguțe înfrunzite dintre cele tăiate şi neprocesate încă de utilaj să îmi înveselească sufrageria.

Azi am dormit până târziu şi am ratat ora de început a strângerii de semnături în parcul Bazilescu, şi până m-am moşcăit cu spălat şi mâncat şi îmbrăcat s-a făcut ora 2. Am renunțat la ideea să mă mai duc la strâns semnături şi am schimbat planul cu alergat în Herăstrău. A mers greuț, febra musculară se ținea scai de mine, şi nici foarte vioaie nu eram, dar am reuşit tura de lac. Era plăcut, şi de două ori m-am oprit pe mal doar să stau nițel la soare şi să mă bucur de privelişte. Iar la final m-am trântit pe iarbă în poieniță, cu ochii la cerul foarte albastru. Un avion lăsa două dâre paralele strălucitoare. Păsări ciripeau de zor, se încrucişau diverse triluri. Copacii aveau crengile descărnate dar cu moțuri verzi izbucnind pe la vârfuri. Florile lor, greu de băgat în seamă. Primăvară.
La câțiva metri mai încolo, la marginea poienii, sub copaci, am descoperit mii de toporaşi care te amețeau cu parfumul lor violet, pătrunzător şi delicat în acelaşi timp.
Cer albastru şi soare strălucitor şi blând. Pescăruş.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

draci de mare

A, nu, nu, nu e vorba de nervi. Sunt niste chestii, un soi de cochilii negre cam țepoase. Am găsit o grămadă pe plaja din 2 Mai. Habar n-am ce să fac cu ei, ca și cu pietrele bălțate pe care le-am adunat. Ce zi nebună, prima zi după mini-concediu! De unde cu o zi în urmă eram pe plajă și mă bălăceam la greu în apă, imediat ce-am ajuns la muncă - zbang! muncă pe brânci, am stat să terminăm tiparul pentru niște materiale urgente, care tot dădeau erori, și erau și ditamai chestiile de 2 metri una... da, am muncit de la 9 jumate dimineata... pana a doua zi la 1 noaptea. Eram cu toții zăbăuci, râdeam ca tâmpiții, ai fi jurat că suntem beți. Beți de muncă!

Pasul Rotunda și cabana Croitor. Și camparea la Lala Mică

După o zi lungă pe drumuri (am pornit pe la 9 din București cu 3 mașini și am ajuns pe înserate la destinație, mergând pe partea cu Moldova - am fost nițel terorizată când mi-am dat seama că mergem tot pe drumul pe care a fost accidentul lui Alex) am ajuns la Cîrlibaba, de unde se făcea drumul spre pasul Rotunda. Am bâjbâit foarte puțin și am găsit urcările spre cabană. Se ajunge cu mașina. Era destul de plină cabana, dar băieții vorbiseră deja și știam că avem locuri în anexă iar în rest ne bazam pe corturi. Vestea bună a fost că mai era liberă o cameră în cabană, în care intrai din sala de mese. Pot spune că a fost de-a dreptul boierie. Cabanierul e un nene de treabă, ne-a  ajuat cu informații, ne-a adus și lemne pentru focul de tabără - am făcut focul în afara cabanei, pe vatra deja amenajată, înconjurată de băncuțe, care ne-au servit și de masă pentru prima noastră masă de drumeți cu conserva în spinare. Până am fiert apa pentru supe s-a lăsat și întunericul și cabanierul ne

Călătorii cu Terra Incognita

De vreo un an jumate, ba chiar mai mult - de prin septembrie 2014 - am început să merg în excursii cu Terra Incognita . Am fost şi în excursii de o zi, şi de două, și de trei, am fost şi la teatru, şi la muzee, la operă... Am şi ratat multe excursii, că-s multe, ai de unde alege, numai timp şi bani să ai . Despre ele am scris la momentul respectiv, se găsesc pe blog la căutare după "Terra". Până să dau de ei, prin Elena, habar nu aveam că există astfel de grupuleţe care se organizează pentru excursii. Ar fi un soi de ieşiri cu prietenii pe care încă nu-i cunoşti. Da, pentru că inevitabil, dacă nu eşti asocial sau antisocial, te împrieteneşti măcar cu câţiva oameni. Aşa a fost pentru mine şi Elena în prima excursie. O ştiam doar pe ea, ea îl ştia oarecum, mai mult din auzite, ca prieten de familie, pe Răzvan - organizatorul principal. Şi prima excursie a fost în Ciucaş, la Cabana Ciucaş. Cu un pic de urcare pe drum forestier până la cabană şi cu urcat apoi pe vârful Ciucaş