Treceți la conținutul principal

Seri în Ohrid


Prima seară

După micul tur început grupat cu Andrei prin Ohrid și terminat împrăștiați pe la toate terasele...


După mica bisericuță - luându-mă după colegii de excursie am urcat în continuare, am ajuns la o pădurice de pini ce mărgineau acareturile în construcție ale unei mănăstiri apoi am ieşit lângă zidurile cetății pe care n-am apucat să o vizităm pe interior pentru că trecuse ora 7 de închidere.

Apoi am coborât pe lângă zidurile cetății, partea spre oraş de astă dată, şi am ajuns la alte ziduri mai vechi, apoi la amfiteatru. Acestea două le-am privit fugitiv, pentru că ai mei colegi de excursie deja se îndepărtau spre centru pentru masa de seară şi mi-era să nu mă rătăcesc de grup.




I-am prins din urmă şi m-am ținut după ei, dar grupul se tot fragmenta pe nesimțite. M-am ținut după Stela. Cu încă trei fete ne-am grupat ad-hoc şi am ales un local drăguț care să nu fie lângă scena unde trăncănea un nene ceva cu 1000 de ani cine ştie ce, chestii patriotice în orice caz.


Am ales bine localul, am avut şi privelişte de la terasă spre lac şi promenadă, şi aer răcoros, şi mâncare bună. Şi bere locală, firesc. Şi de mâncare mi-am luat ceva tradițional la felul 2, un fel înăbuşit la cuptor cu carne de vită şi multă ceapă.
Iar briza serii bătea dinspre lac aerisind atmosfera.


Seara a doua

De astă dată am făcut echipă cu colega de cameră, Cristina, despre care am aflat că e munțomană,ba chiar a fost în echipe organizatorice la competiții de trail. Al treilea membru a fost Alex, pe care-l mai știam din vedere și din alte excursii. Scopul era să cheltuim ultimii bani macedoneni iar apoi să bem o bere seara pe ponton.

Zis și făcut. După ziua plină, cu urcat pe munte, colindat la Sveti Naum și intrat cu picioarele în lacul Ohrid la apus, cum am ajuns am tras o fugă la supermarket de unde ne-am luat beri și mici atenții pentru la întoarcerea în țară. Apoi, după un duș rapid și schimbarea în haine mai de răcoare ne-am îndreptat spre faleză, pe mal, la o terăsucă la un desert. Aici am descoperit că lebedele nu păreau să doarmă prea profund, una tot plutea încolo și încoace moțăind.


După desert am pus planul în aplicare. Am pornit spre pontonul întunecat, doar puțini oameni se aventurau pe acolo, am mers până în capăt, apoi am văzut că puteam face dreapta, pe o zonă mai deteriorată, dar aflată deasupra apei. Era și o bărcuță ancorata în capătul capătului. Fix acolo ne-am oprit. Bătea vântul și era cam răcorică. Orașul Ohrid se vedea frumos cu luminile sale în trepte pe coasta lacului. Am deschis berile, am ciocnit și am stat la palavre geografic-geologice până destul de târziu. Dar chiar a fost frumos.


A, și la plecarea de pe ponton am descoperit că lebăda somanambulă venise și ea aici să ciugulească nu știu ce.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

draci de mare

A, nu, nu, nu e vorba de nervi. Sunt niste chestii, un soi de cochilii negre cam țepoase. Am găsit o grămadă pe plaja din 2 Mai. Habar n-am ce să fac cu ei, ca și cu pietrele bălțate pe care le-am adunat. Ce zi nebună, prima zi după mini-concediu! De unde cu o zi în urmă eram pe plajă și mă bălăceam la greu în apă, imediat ce-am ajuns la muncă - zbang! muncă pe brânci, am stat să terminăm tiparul pentru niște materiale urgente, care tot dădeau erori, și erau și ditamai chestiile de 2 metri una... da, am muncit de la 9 jumate dimineata... pana a doua zi la 1 noaptea. Eram cu toții zăbăuci, râdeam ca tâmpiții, ai fi jurat că suntem beți. Beți de muncă!

Pasul Rotunda și cabana Croitor. Și camparea la Lala Mică

După o zi lungă pe drumuri (am pornit pe la 9 din București cu 3 mașini și am ajuns pe înserate la destinație, mergând pe partea cu Moldova - am fost nițel terorizată când mi-am dat seama că mergem tot pe drumul pe care a fost accidentul lui Alex) am ajuns la Cîrlibaba, de unde se făcea drumul spre pasul Rotunda. Am bâjbâit foarte puțin și am găsit urcările spre cabană. Se ajunge cu mașina. Era destul de plină cabana, dar băieții vorbiseră deja și știam că avem locuri în anexă iar în rest ne bazam pe corturi. Vestea bună a fost că mai era liberă o cameră în cabană, în care intrai din sala de mese. Pot spune că a fost de-a dreptul boierie. Cabanierul e un nene de treabă, ne-a  ajuat cu informații, ne-a adus și lemne pentru focul de tabără - am făcut focul în afara cabanei, pe vatra deja amenajată, înconjurată de băncuțe, care ne-au servit și de masă pentru prima noastră masă de drumeți cu conserva în spinare. Până am fiert apa pentru supe s-a lăsat și întunericul și cabanierul ne

Călătorii cu Terra Incognita

De vreo un an jumate, ba chiar mai mult - de prin septembrie 2014 - am început să merg în excursii cu Terra Incognita . Am fost şi în excursii de o zi, şi de două, și de trei, am fost şi la teatru, şi la muzee, la operă... Am şi ratat multe excursii, că-s multe, ai de unde alege, numai timp şi bani să ai . Despre ele am scris la momentul respectiv, se găsesc pe blog la căutare după "Terra". Până să dau de ei, prin Elena, habar nu aveam că există astfel de grupuleţe care se organizează pentru excursii. Ar fi un soi de ieşiri cu prietenii pe care încă nu-i cunoşti. Da, pentru că inevitabil, dacă nu eşti asocial sau antisocial, te împrieteneşti măcar cu câţiva oameni. Aşa a fost pentru mine şi Elena în prima excursie. O ştiam doar pe ea, ea îl ştia oarecum, mai mult din auzite, ca prieten de familie, pe Răzvan - organizatorul principal. Şi prima excursie a fost în Ciucaş, la Cabana Ciucaş. Cu un pic de urcare pe drum forestier până la cabană şi cu urcat apoi pe vârful Ciucaş