Treceți la conținutul principal

Nori şi ploi

De o săptămână am intrat în sezonul ploilor torențiale şi al aburilor. Vin ploi straşnice, cu tunete şi fulgere. Şi câte un potop.

Marți am zis haa, azi merg pe jos până acasă. Zis şi făcut. Am pornit vioi pe străduțe spre Afi, apoi mai departe pe jos pe lângă Politehnică, între timp se cam întuneca cerul, bătea şi un vânticel vioi, dar era în acelaşi timp şi zăpuşeală. M-am luat după alții şi după amintirile vagi prin parcul politehnicii în ideea să scurtez cumva drumul, să tai colțul spre Grozăveşti.
Frumuşel în parc, am recunoscut poteca pietruită cu dale, apoi am urmat drumul de maşină care cotea puternic. Am urmat drumul până am dat de o zonă unde se făcea o intersecție cu o străduță unde tocmai se turnase beton pe mijloc, m-am chiombit şi tadaaam! mi-am dat seama că dădea spre Shorley şi Pui de urs. Aici înainte era un gard solid şi nu puteai intra/ieşi în/din Poli. Acum mergeai ca-n brânză.
Am mers pe străduță până am dat de podul Basarab am traversat, am mers pe lângă Orhideea, apoi spre Kaufland, moment în care a început să plouă de-a binelea. Am trecut prin pasaj până în Grivița şi am aşteptat troleul. Ploua sănătos dar liniştot. Până la Aşchiuță ploaia deja se diminuase. Cum în troleu crăpam de cald am sărit jos şi am mai mers trei stații pe jos până acasă. Ei, şi la 5 minute după a început să toarne cu găleata. Şi a durat ceva.

Ei, dar ieri... joi adică... Tot aşa, am vrut să vin pe jos profitând de faptul că nu ploua. Am făcut acelaşi traseu până la Grozăveşti, cu mica diferență că la finalul străduței am făcut stânga spre Dâmbovița. La traversare am privit în spate, spre Apaca şi Poli şi am descoperit cu uimire că cerul era negru de nori posomorâți. Când şi de unde v-ați furişat în spatele meu?
Cum pornise şi vântul, am abandonat pe loc ideea de mers pe jos şi am luat un tramvai. De pe podul Basarab se vedea foarte neliniştitor cerul în spate, o vâltoare de nori vineți şi negri amestecați cu spumă albă luminoasă pe ici- colo.
Am coborât la troleu. Şi din stație se vedeau norii învolburați.
În fine, am ajuns acasă cu trena de nori negri pe umeri, fâlfâită de vânt... am închis uşa... şi în 10 minute a pornit potopul. Şi a turnat... în reprize, iar după o vreme s-au pornit şi fulgerele şi tunetele...

Update. Şi azi, sâmbătă, după porția de înot, la ieşirea din Park Lake m-a întâmpinat un cer straniu, cenuşiu amenințător la bază, dar auriu strălucitor sus spre stânga. Culoare de unt în topire cu adaos de aur. Am ajuns acasă, la ultimii metri a început să picure vag, am închis uşa. Şi în trei minute a pornit o ploaie straşnică.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

draci de mare

A, nu, nu, nu e vorba de nervi. Sunt niste chestii, un soi de cochilii negre cam țepoase. Am găsit o grămadă pe plaja din 2 Mai. Habar n-am ce să fac cu ei, ca și cu pietrele bălțate pe care le-am adunat. Ce zi nebună, prima zi după mini-concediu! De unde cu o zi în urmă eram pe plajă și mă bălăceam la greu în apă, imediat ce-am ajuns la muncă - zbang! muncă pe brânci, am stat să terminăm tiparul pentru niște materiale urgente, care tot dădeau erori, și erau și ditamai chestiile de 2 metri una... da, am muncit de la 9 jumate dimineata... pana a doua zi la 1 noaptea. Eram cu toții zăbăuci, râdeam ca tâmpiții, ai fi jurat că suntem beți. Beți de muncă!

Pasul Rotunda și cabana Croitor. Și camparea la Lala Mică

După o zi lungă pe drumuri (am pornit pe la 9 din București cu 3 mașini și am ajuns pe înserate la destinație, mergând pe partea cu Moldova - am fost nițel terorizată când mi-am dat seama că mergem tot pe drumul pe care a fost accidentul lui Alex) am ajuns la Cîrlibaba, de unde se făcea drumul spre pasul Rotunda. Am bâjbâit foarte puțin și am găsit urcările spre cabană. Se ajunge cu mașina. Era destul de plină cabana, dar băieții vorbiseră deja și știam că avem locuri în anexă iar în rest ne bazam pe corturi. Vestea bună a fost că mai era liberă o cameră în cabană, în care intrai din sala de mese. Pot spune că a fost de-a dreptul boierie. Cabanierul e un nene de treabă, ne-a  ajuat cu informații, ne-a adus și lemne pentru focul de tabără - am făcut focul în afara cabanei, pe vatra deja amenajată, înconjurată de băncuțe, care ne-au servit și de masă pentru prima noastră masă de drumeți cu conserva în spinare. Până am fiert apa pentru supe s-a lăsat și întunericul și cabanierul ne

Călătorii cu Terra Incognita

De vreo un an jumate, ba chiar mai mult - de prin septembrie 2014 - am început să merg în excursii cu Terra Incognita . Am fost şi în excursii de o zi, şi de două, și de trei, am fost şi la teatru, şi la muzee, la operă... Am şi ratat multe excursii, că-s multe, ai de unde alege, numai timp şi bani să ai . Despre ele am scris la momentul respectiv, se găsesc pe blog la căutare după "Terra". Până să dau de ei, prin Elena, habar nu aveam că există astfel de grupuleţe care se organizează pentru excursii. Ar fi un soi de ieşiri cu prietenii pe care încă nu-i cunoşti. Da, pentru că inevitabil, dacă nu eşti asocial sau antisocial, te împrieteneşti măcar cu câţiva oameni. Aşa a fost pentru mine şi Elena în prima excursie. O ştiam doar pe ea, ea îl ştia oarecum, mai mult din auzite, ca prieten de familie, pe Răzvan - organizatorul principal. Şi prima excursie a fost în Ciucaş, la Cabana Ciucaş. Cu un pic de urcare pe drum forestier până la cabană şi cu urcat apoi pe vârful Ciucaş