BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

vineri, 23 noiembrie 2007

cronicutza de amator: opposites attract

Scurt: mi-a placut. Prea scurt? Un subiect mereu actual, cine de cine e atras si de ce (fugi dupa cine nu da doi bani pe tine si nu te intereseaza deloc cine alearga dupa tine), dramele inimii, mentalitati diferite, aspiratii divergente, fragmente de viatza in tuse grotesti, caricaturale, umor negru, tristete vesela, zbatere pentru a scapa din colivia auto-creata semiconstient (exista o colivie? daca ma imaginez si traiesc ca intr-o colivie, sunt in colivie, chiar daca, din alta perspectiva, mai larga, nu exista nici o colivie - "there is no spoon"). Dragostea-i o tragi-comedie, sau asa cum o percepem fiecare, depinde cum privesti lucrurile... Cati oameni, atatea moduri de a iubi. Multe gresite, zicem, privind si aceasta piesa. Prizonieri ai tentatiei de-a iubi pe cine nu ne vrea sau ne este inaccesibil/a, prizonieri ai auto-iluzionarii, sau ai amintirilor dureros-voluptuoase, sau ai rutinei, sau... sau... O piesa care spune ceva, si-o spune bine; unele scene sunt aproape picturale; actorii joaca cu pasiune si dau viata si forma personajelor in tuse ingrosate... O insiruire de situatii, de fragmente de viarza ale unor personaje diferite, impletite pe firul central al ideii ca extremele se atrag, dar asta nu dureaza si genereaza si tragedii.

Si, cum spuneam, piesa asta mi-a placut. Mult. Din mii de motive, mici si mari. O recomand cu caldura celor carora le place teatrul neconventional, lucrurile zise pe sleau si cei carora le place sa vada ceva care sa-i surprinda si sa-i puna pe ganduri. La teatrul Metropolis.
Opposites Attract, un spectacol de Dorina CHIRIAC si Florin PIERSIC jr., cu: Dorina CHIRIAC, Vitalie BANTAS, Aurelian BARBIERU, Florina GLEZNEA, Florentina TILEA, Bogdan NECHIFOR

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails