Treceți la conținutul principal

Armonie

Alerg în parc de dimineață - mă rog, pe la 11. Căldură mare, dar lângă lac adie o briză salvatoare. Am făcut un popas la buturuga cu libelule ca să savurez priveliștea, sunetele, armonia lacului, cu tot cu trilurile nu știu cui, cu echipajele de caiac și canoe ce vâsleau pe acolo, cu vaporaș... Cumva totul e la locul său, nimic nu era greșit, nimic nedrept. O conexiune între gânduri - de fapt așa e realitatea, doar noi în mintea noastră atribuim ideea de corect, greșit, nedrept, frumos, urât, de fapt totul pur și simplu este și atât. O libelulă voinică, bleu, s-a oprit pe bordura malului. Ne studiem reciproc. Un pește bâldâbâc undeva. Vălulețele clipoceau discret. Soarele dogora intens pe cerul foarte albastru. Am alergat mai departe. Am mai făcut un popas la golfulețul care era în copilărie locul de umbră între sălcii când mergeam cu bunicu' cu barca pe lac. Sălciile rămase stau semiprăbușite peste mal către lac. Un clan de rațe își făceau siesta aici. M-am strecurat tiptil și m-am așezat ca pe-o băncuță pe salcia întinsă spre apă aproape orizontal. Rațele m-au privit, dar au rămas liniștite, așa înșirate pe mal - aveau distanța de siguranță asigurată oricum.


Am terminat alergarea la festivalul turcesc - exceptând îmbulzeala, interesant cum preparau chestii oamenii ăia. Am interacționat un pic cu ei și m-am gândit (la interacțiunile 1 la 1 erau foarte de treabă) că toată treaba se strică când intervin condiționările - culturale, sociale, de rasă, de gen, toată pleiada aia de stereotipuri care ne divizează aberant și ne învrăjbesc...)

Seara, după ce s-a mai potolit (cică) arșița zilei am vrut să ajung la Pura Vida Tan Tan din centrul vechi, era un tip, un negru simpatic (cu siguranță era de la o școală de dansuri latino iar ăsta era un mod simpatic de a-și face reclamă) care organiza un eveniment de dans în stradă, aflasem că e ultima ediție de anul ăsta. Am ajuns, și da, chiar a fost mișto.

Am mai împușcat un iepure, m-am dus și la Simfonii de vară, din parcul Colțea, unde cântau cei de la Symphactory Cvintet cu un invitat special, clarinetistul Ciprian Melente (care mi-au plăcut mult de tot, fără rezerve sau observații. Pur și simplu muzica lor m-a transpus în acea stare rară de armonie ce nu se poate exprima în cuvinte).

La plecare am mers pe jos și m-am oprit în Piața Victoriei, la protestul  de remember 10 august. Nu eram foarte convinsă de necesitatea prezenței mele acolo, era mai mult un fel de sunt solidară cu acest protest. M-am învârtit pe acolo, n-am zărit nicio figură cunoscută, am văzut principalele atracții (drapelele tricolore de mari dimensiuni fluturate de mai multă lume, catafalcul, pianistul). Am zăbovit pe lângă pianist, mi-a plăcut cum cânta și cumva, într-un mod bizar, mi s-a părut binevenit în acel context, deși nu cadra cu vuvuzelele și cu scandările din jur. Mă uitam de unde stăteam, dintr-o parte, la pianul face-lift-uit așa, un pic cam copilăresc, să semene cu un tanc, sau cu ceva blindat, m-a înduioșat un pic chestia asta.

Dimineața, în timp ce alergam prin parc, mestecând aceleași gânduri inutile, brusc am făcut pace cu mine însămi, cu defectele mele de toate felurile. Sau poate e doar un armistițiu? Cine știe?! Eu sigur nu...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

draci de mare

A, nu, nu, nu e vorba de nervi. Sunt niste chestii, un soi de cochilii negre cam țepoase. Am găsit o grămadă pe plaja din 2 Mai. Habar n-am ce să fac cu ei, ca și cu pietrele bălțate pe care le-am adunat. Ce zi nebună, prima zi după mini-concediu! De unde cu o zi în urmă eram pe plajă și mă bălăceam la greu în apă, imediat ce-am ajuns la muncă - zbang! muncă pe brânci, am stat să terminăm tiparul pentru niște materiale urgente, care tot dădeau erori, și erau și ditamai chestiile de 2 metri una... da, am muncit de la 9 jumate dimineata... pana a doua zi la 1 noaptea. Eram cu toții zăbăuci, râdeam ca tâmpiții, ai fi jurat că suntem beți. Beți de muncă!

Pasul Rotunda și cabana Croitor. Și camparea la Lala Mică

După o zi lungă pe drumuri (am pornit pe la 9 din București cu 3 mașini și am ajuns pe înserate la destinație, mergând pe partea cu Moldova - am fost nițel terorizată când mi-am dat seama că mergem tot pe drumul pe care a fost accidentul lui Alex) am ajuns la Cîrlibaba, de unde se făcea drumul spre pasul Rotunda. Am bâjbâit foarte puțin și am găsit urcările spre cabană. Se ajunge cu mașina. Era destul de plină cabana, dar băieții vorbiseră deja și știam că avem locuri în anexă iar în rest ne bazam pe corturi. Vestea bună a fost că mai era liberă o cameră în cabană, în care intrai din sala de mese. Pot spune că a fost de-a dreptul boierie. Cabanierul e un nene de treabă, ne-a  ajuat cu informații, ne-a adus și lemne pentru focul de tabără - am făcut focul în afara cabanei, pe vatra deja amenajată, înconjurată de băncuțe, care ne-au servit și de masă pentru prima noastră masă de drumeți cu conserva în spinare. Până am fiert apa pentru supe s-a lăsat și întunericul și cabanierul ne

Călătorii cu Terra Incognita

De vreo un an jumate, ba chiar mai mult - de prin septembrie 2014 - am început să merg în excursii cu Terra Incognita . Am fost şi în excursii de o zi, şi de două, și de trei, am fost şi la teatru, şi la muzee, la operă... Am şi ratat multe excursii, că-s multe, ai de unde alege, numai timp şi bani să ai . Despre ele am scris la momentul respectiv, se găsesc pe blog la căutare după "Terra". Până să dau de ei, prin Elena, habar nu aveam că există astfel de grupuleţe care se organizează pentru excursii. Ar fi un soi de ieşiri cu prietenii pe care încă nu-i cunoşti. Da, pentru că inevitabil, dacă nu eşti asocial sau antisocial, te împrieteneşti măcar cu câţiva oameni. Aşa a fost pentru mine şi Elena în prima excursie. O ştiam doar pe ea, ea îl ştia oarecum, mai mult din auzite, ca prieten de familie, pe Răzvan - organizatorul principal. Şi prima excursie a fost în Ciucaş, la Cabana Ciucaş. Cu un pic de urcare pe drum forestier până la cabană şi cu urcat apoi pe vârful Ciucaş