BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

duminică, 16 decembrie 2007

buna dimineata & fulgi de seara


desi am stat putin pe ganduri, am publicat si ce-am scris, gandit si simtit aseara, desi e foarte personal. dar asta sunt eu, n-o sa ma apuc sa neg. incerc sa fiu asa cum sunt, sa nu ma ascund, sa nu imi creez masti prin care sa par mai buna, mai frumoasa sau mai stiu eu cum. am ajuns la concluzia ca cel mai important este sa fii sincer/a cu tine insuti/insati, sa te vezi asa cum esti, cu bune si rele; sa nu te minti singur/a. Pentru mine, sa-mi astern gandurile, negru pe alb, e un proces de sublimare. in acest timp imi pun ordine in minte si-n simtire. si peste ani imi voi aminti mai clar ce am trait, ce am gandit si de ce.
azi e o noua zi. gandurile triste s-au cristalizat, le-am admirat ca pe niste fulgi de nea, apoi s-au topit si s-au dus. Viata e o permanenta schimbare, te pune in cele mai ciudate situatii, pe care nu ti le-ai fi putut imagina, apoi iti dai seama ca totul trece, viata merge mai departe, iti inveti lectia, devii (poate) mai intelept/inteleapta si mergi mai departe. ce nu te omoara te face mai puternic, e o certitudine. Viitorul e o mare necunoscuta, o provocare continua. Am invatat sa nu imi fie frica de ce va fi, sa nu ma tem de schimbare. Am invatat sa nu ma tem de oameni, chiar daca pot sa ma raneasca. Am invatat ca de multe ori lucrurile trebuie luate ca atare, in stilul: situatia este asta; ce pot face mai departe; fara intrebari inutile de genul dar din vina cui, dar de ce, dar la ce bun samd.
Asadar, azi e prima zi din restul vietii mele. Un nou inceput. Fiecare zi este un nou inceput. Fiecare zi poate fi minunata, daca vrem sa fie asa. Fiecare clipa. Dar suntem oameni si uitam asta. E nevoie de ceva neplacut ca sa apreciem, prin contrast, clipele placute. Eu una, aleg sa pastrez in amintire doar ce-a fost frumos si sa uit restul. De ce sa-mi imcarc amintirea cu neguri, si-asa clipele frumoase sunt destul de rare, mai bine le pastrez doar pe ele. Amintirile cu amintirile, prezentul cu prezentul, viitorul - sa vina. Iubesc provocarile; oare, destinule, ce-mi mai pregatesti?!


Seara... ninge... ningee... sunt un fulg printre alti fulgi... plutesc. zbor, ma invart in lumina, stralucesc, dansez, vantul ma spulbera, ma duce aiurea... Ninge atat de frumos... totul e alb, tot ce-a fost gri s-a acoperit de nea... Fulg de nea, esti efemer, dar cat esti, faci lucrurile sa para mai frumoase...

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails