BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

joi, 8 iunie 2017

Prin nori, prin Bosnia

Un drum lung printre ploi... Am intrat pe un drum forestier și ne-am pomenit în ținutul cețurilor și al norilor. Eram ca în twilight zone.

Am mers așa intrând parcă în altă dimensiune, sau într-o poveste. Cețurile se luminau și ba se adunau, ba se răsfirau în jurul nostru, pe vale.

Într-un târziu am văzut indicatorul cu Rafting Centar Drina-Tara, cu mai multe indicatoare pentru diferite campinguri și am coborât în parcare. Ne-am năpustit din autocar pe urmele lui Andrei trecând printr-o poiană verde cu copaci pe margini, cu multe flori... și am intrat într-un mare foișor protejat de ploi cu geamuri. Nu ne-a venit să ne credem ochilor ce frumos era!

Parca am ajuns într-o poveste! Lavițe de lemn acoperite de covorașe de lână țesute de mână, tradiționale, în jurul unei vetre pentru foc... alte multe mese de lemn, rustice, cu băncuțe acoperite cu cergi de lână... ne-au primit cu shot-uri de rakia (rakija de mere) care ne-au încălzit și înveselit instantaneu.

Suntem în Bosnia-Herțegovina, provincia Srpska, pe malul râului Drina, în satul de vacanță Tara-Drina, la campingul Tri Vodenice.

Ploaia a stat, din vale, de pe versanții măgurilor verzi ce străjuiesc Drina se ridică nori şi cețuri proaspete. Ciripesc diverse păsărele, rândunicile țiuie ascuțit şi intră în foişor, unde au un cuib cu pui ascunși vederii.

Totul e verde, plin de viață. Campingul rustic e autentic, probabil are o vechime mai mare decât celelalte campinguri vecine din satul de vacanță. După foişorul central ce adăposteşte sala de mese se întinde o mare poiană străjuită de căsuțele ordonate, ca nişte santinele de jur împrejur. 0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails