Treceți la conținutul principal

Petru Voda (5) - 31 iulie 2011









Ultima zi la Petru Vodă... 31 iulie 2011. Nimeni nu-și putea închipui ce avea să ne aducă această zi. Și acum mă întreb dacă nu cumva visez un vis urât din care nu mă pot trezi atât de mare-i diferența între ce-a fost înainte de accident și ce după.
Dimineața Florian și Alex 2 s-au dus la slujbă cu noaptea-n cap. Noi am mai dormit, ca niște leneși... ne-am spălat alene... am făcut bagajul în cea mai mare parte și abia după toate astea am ajuns și noi la slujbă. Eram ușor îngrijorată, că după călătoriile astea începuse să mă mănânce pielea capului și mă temeam să nu fi luat păduchi. Vorbisem cu Alex, și soluția era ca atunci când ajungeam acasă, să fac o baie caldă bine, să mă dau cu ulei de lavandă pe păr și-apoi, la clătire, să stau cu părul sub apă câteva minute bune.
Era frumos, cald, soare, slujba se ținea afară, într-un fel de foișor... Chiar era o plăcere să asculți. Doar că a fost luuuungă tare liturghia. Extrem de lungă. Au spus-o și oameni mai cucernici. Noi stăteam mai deoparte și, până a se termina liturghia, ne uitam la lume. Care cu copilași, care cu ce-l ducea capul. Alex, critic ca de obicei, se uita dezaprobator la niște cuconițe așa-zis cucernice, care cică erau smerite, adica cu basma în cap, dar ori cu rochii mulate, ori cu fuste scurte sau cu decolteuri... vaste. În fine, s-a terminat slujba... am mers la trapeză, să mâncăm ultima masă mănăstirească. După care, înapoi la camere să strângem bagajele și să le urcăm în mașini. Și apoi reunire cu toți cei de la PP pentru pozele de sfârșit de tabără.
Apoi ne-am îmbarcat în mașini. A ținut să vină cu noi unul dintre băieții veniți de la Brașov, pentru că noi treceam prin Buzău, unde voia el să coboare ca să ajungă la bunici. Un băiat tânăr de tot, nu știu dacă nu urma sa intre la facultate.
Am mers ce-am mers și-am oprit la mănăstirea Bistrița, după cum ne propusesem. Am vizitat-o, ne-a plăcut biserica-cetate - foarte diferită de pașnicele mănăstiri de la Petru Vodă. Acolo am vorbit cu băieții din cealaltă mașină (eram două mașini care mergeam pe același drum, până la un punct) să mergem și să ne oprin în Piatra Neamț în centrul vechi. După care iar ne-am învârtit pe acolo, credeam că băieții ceilalți erai în biserică și-i așteptam... dar ei deja plecaseră. când ne-am prins, am plecat și noi. Am ajuns în Piatra Neamț, ne-am regăsit în parcarea de lângă centrul vechi... și ne-am învârtit pe lângă biserica lui Ștefan cel Mare, turnul lui Ștefan cel Mare... multe clăditi frumoase în zona aceea, mi-a povestit Alex care ce era... dar nu mai țin minte. Am făcut poze, ne-am pozat și lângă statuia lui Ștefan cel Mare... și apoi din nou la mașini.
Drumul spre casă era lung, se făcuse mai târziu decât ne-am fi dorit noi. Alex ne-a dus, la ieșirea din Piatra, pe alt drum decât veniserăm, ca să vedem și ală parte a orașului. Mi-a rămas oricum amintirea unui oraș plăcut, curat și destul de viu. Și-am mers ce-am mers, am ajuns la Bacău, ni se făcuse foame... am oprit într-un centru comercial de la marginea orașului să ne luăm ceva de halit... Voiam un sandwich, ceva, dar erau cam dubioase, iar unde arăta bine avea un sos despre care vânzătoarele n-au vrut să spună ce conține. Așa că am luat niște pachete de pufuleți. 2 Gusto și 2 Tip, ca să vedem care-or fi mai buni.
(...)
Aici, în continuare, am scris inițial despre accident. Dar m-am gândit să îl separ de rest, am creat un articol separat care se numește Accidentul.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

draci de mare

A, nu, nu, nu e vorba de nervi. Sunt niste chestii, un soi de cochilii negre cam țepoase. Am găsit o grămadă pe plaja din 2 Mai. Habar n-am ce să fac cu ei, ca și cu pietrele bălțate pe care le-am adunat. Ce zi nebună, prima zi după mini-concediu! De unde cu o zi în urmă eram pe plajă și mă bălăceam la greu în apă, imediat ce-am ajuns la muncă - zbang! muncă pe brânci, am stat să terminăm tiparul pentru niște materiale urgente, care tot dădeau erori, și erau și ditamai chestiile de 2 metri una... da, am muncit de la 9 jumate dimineata... pana a doua zi la 1 noaptea. Eram cu toții zăbăuci, râdeam ca tâmpiții, ai fi jurat că suntem beți. Beți de muncă!

O zi plină

Sună mobilul deșteptarea. Ochii mi se dezlipesc cu greu, aș mai dormi încă câteva ore... Sar din pat, gata, repede-repede, că azi sunt multe în program, n-am idee cum să o scot la capăt. Afară iar frig - și ce frig! - când respir îmi vine să tușesc de rece ce e aerul. Precipitare câtre troleibuz, l-am ratat, da' mai bine întârzii decât să cad pe gheață. Aștept, vine altul, arhiplin, ei, asta e, azi nu citesc finalul cărții. Traseul obișnuit, troleibuz-tramvai-troleibuz, iar pe drumeagul printre nămeți înghețați și mațini în mers pe ulița îngustă mă gândeam că, la cum țopăiam pe-acolo eram ca o păpușă stricată, care dă din mâini și picioare aiurea, gata-gata să cadă. Am ajuns, ia să văd cum e cafeaua asta grecească luată aseară din megaimage, mda, cam nașpa, are aroma aia care mie nu-mi place, parcă arsă, în fine, lasă că merge. Muncă, modificări peste modificări, agitație, la ora 1 gata, hai la evenimentul cu copiii. La o școală din Crângași, în sala de sport, copilașii de la cent...

aberatii - iluzia unei insule

"iluzia unei insule". Am reascultat de curand cantecul asta al lui Vali Sterian... E sinistru, macabru, cum vrei sa-i spui, dar imi place... mult... nu stiu de ce... "http://www.radio3net.ro/artisti.php?str=iluzia+unei+insule&mode=piesa&cx=search#p_player116" ... "... Nu-ti face probleme, e mijlocul verii/ E mijlocul iernii, ciudata poveste / Iar cand vei urca e-n zadar sa te sperii / Trasura ca moarta parandu-ti ca este... / E numai iluzie, dincolo-s eu / Te-astept cu faclii 4600 / Zadarnic te sperii ca ninge mereu / Ca strajile drumului fumega mute / E numai iluzie, dincolo-s eu / Te-astept cu faclii 4600..." Cam ciudat pentru o optimista (dar oare chiar sunt o optimista? hmmm... mai degraba realista...) sa guste cantece/poezii asa de triste.. Si totusi, tare-mi place... Dar cred ca daca as fi citit inainte poezia, fara sa ascult inainte cantecul, nu mi-ar fi placut... Dar ce ar fi binele fara rau, bucuria fara tristete, optimismul fara pesimism,...