Treceți la conținutul principal

Gânduri răzlețe și corcoduși

Work from home. Uneori o soluție visată (mai ales dimineața când suna ceasul și aș fi dat orice să mai dorm o oră-două), alteori nu, ieri (joi 12 martie) a devenit realitate.

 O chestie incredibilă, devenită reală doar cu câteva ore înainte, pe la ora 15 miercuri.
Când ne strângeam calculatoarele și monitoarele și ne căram rând pe rând lăsând birourile pustiite, o priveliște postapocaliptică, aveam așa o senzație bizară...

Da' și azi {deja ieri} a fost bizar, să stau în casă, să nu văd și eu un pom, o vrabie, ceva decât de la geam, afară soare și primăvară iar eu legată de calculator? Am suferit de lipsă de mișcare, a fost o chestie foarte clară... (aici încep însemnările din ziua 2 de work from home) Cu prima ocazie am zbughit-o afară, măcar până la Lidl, să mă mișc, să respir aerul de primăvară cu miros de flori de corcoduș. Iar seara, la escaladă, am compensat, am stat vreo trei ore, de am ajuns acasă cam fără vlagă iar azi aveam urme de febră musculară peste tot.

Ei, azi m-am distrat relativ similar. Dimineață nervișori de la felul cum "zburda" rețeaua ca ochiu' mortului, apoi, când n-am mai suportat m-am cărat iar spre Lidl să îmi mai clătesc ochii cu florile și frunzulițe și cerul și ciripiturile de pe scurtături de prin spatele blocurilor.

Am descoperit chestii. Echipa de muncitori ce schimbau de zor gardurile ce împrejmuiesc spațiile verzi e de chinezi. De acolo și vrednicia cu care lucrau. O groază de pisici ce hălăduie în dosul blocurilor. Mulți corcoduși explodați în alb și un miros plăcut și suav  în jurul lor. Căldură ca vara, de tricou. Cer albastru.

M-am calmat și m-am gândit că am rămas în modul de gândire de la munca la birou, unde faptul că ceva durează prea mult îți mănâncă timpul și atât, că nu poți face altceva între timp, doar să freci menta pe net sau Facebook. Or acum, cu bune și rele, sunt acasă, și pot folosi altfel timpul "pierdut", chit că e doar să ies pe băncuța din fața blocului sau să fac ordine prin "birou". Pur și simplu trebuie să privesc altfel timpul ca să văd cum pot profita de el la maxim, trebuie doar să găsesc chestiile alea bune și să le fac loc unde se poate. Gen hai să vedem că poate merge o alergare dimineața până în ora 9.

Poate dacă gândesc așa reușesc să fac mai multe lucruri care îmi plac și să nu duc dorul drumului spre birou, al pauzelor de hăhăială cu colegii, al momentelor de prăjeală când spunem toți numai tâmpenii, al colectivului în general și al fiecăruia în particular.

Seara am simțit nevoia imperioasă să mă mișc, voiam să alerg dar genunchiul stând a zis nuununu șezi blând și atunci am zis ok, atunci hai plimbare. M-am preumblat întâi cu maică-mea apoi singură pe străzile din împrejurimea extinsă, pe urmele unor amintiri antice - Carol Knappe și fostul All, Caraiman și dispensarul, cimitirul, bunicul, CPC și primele mele cursuri de DTP... Totul prin miros de flori albe și roz.



Să vedem ce o mai fi. Să ne adaptăm și să găsim părțile bune, că sigur sunt. Regretele și nemulțumirea sigur nu ajută.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

draci de mare

A, nu, nu, nu e vorba de nervi. Sunt niste chestii, un soi de cochilii negre cam țepoase. Am găsit o grămadă pe plaja din 2 Mai. Habar n-am ce să fac cu ei, ca și cu pietrele bălțate pe care le-am adunat. Ce zi nebună, prima zi după mini-concediu! De unde cu o zi în urmă eram pe plajă și mă bălăceam la greu în apă, imediat ce-am ajuns la muncă - zbang! muncă pe brânci, am stat să terminăm tiparul pentru niște materiale urgente, care tot dădeau erori, și erau și ditamai chestiile de 2 metri una... da, am muncit de la 9 jumate dimineata... pana a doua zi la 1 noaptea. Eram cu toții zăbăuci, râdeam ca tâmpiții, ai fi jurat că suntem beți. Beți de muncă!

Pasul Rotunda și cabana Croitor. Și camparea la Lala Mică

După o zi lungă pe drumuri (am pornit pe la 9 din București cu 3 mașini și am ajuns pe înserate la destinație, mergând pe partea cu Moldova - am fost nițel terorizată când mi-am dat seama că mergem tot pe drumul pe care a fost accidentul lui Alex) am ajuns la Cîrlibaba, de unde se făcea drumul spre pasul Rotunda. Am bâjbâit foarte puțin și am găsit urcările spre cabană. Se ajunge cu mașina. Era destul de plină cabana, dar băieții vorbiseră deja și știam că avem locuri în anexă iar în rest ne bazam pe corturi. Vestea bună a fost că mai era liberă o cameră în cabană, în care intrai din sala de mese. Pot spune că a fost de-a dreptul boierie. Cabanierul e un nene de treabă, ne-a  ajuat cu informații, ne-a adus și lemne pentru focul de tabără - am făcut focul în afara cabanei, pe vatra deja amenajată, înconjurată de băncuțe, care ne-au servit și de masă pentru prima noastră masă de drumeți cu conserva în spinare. Până am fiert apa pentru supe s-a lăsat și întunericul și cabanierul ne

Călătorii cu Terra Incognita

De vreo un an jumate, ba chiar mai mult - de prin septembrie 2014 - am început să merg în excursii cu Terra Incognita . Am fost şi în excursii de o zi, şi de două, și de trei, am fost şi la teatru, şi la muzee, la operă... Am şi ratat multe excursii, că-s multe, ai de unde alege, numai timp şi bani să ai . Despre ele am scris la momentul respectiv, se găsesc pe blog la căutare după "Terra". Până să dau de ei, prin Elena, habar nu aveam că există astfel de grupuleţe care se organizează pentru excursii. Ar fi un soi de ieşiri cu prietenii pe care încă nu-i cunoşti. Da, pentru că inevitabil, dacă nu eşti asocial sau antisocial, te împrieteneşti măcar cu câţiva oameni. Aşa a fost pentru mine şi Elena în prima excursie. O ştiam doar pe ea, ea îl ştia oarecum, mai mult din auzite, ca prieten de familie, pe Răzvan - organizatorul principal. Şi prima excursie a fost în Ciucaş, la Cabana Ciucaş. Cu un pic de urcare pe drum forestier până la cabană şi cu urcat apoi pe vârful Ciucaş