Treceți la conținutul principal

Gânduri amestecate și contradicții

Le arunc de-a valma și oi vedea după ce iese dacă iese.

O vorbă de duh a cuiva de pe net: ce mai plângem după viața aia de care ne plângeam înainte... Mult adevăr în asta, mi-a plăcut mult.

Primăvara, natura, își vede de treaba ei, indiferență la fricile, isteriile și pandemiile noastre... Viața merge înainte, cu sau fără mine. Nu-s așa importantă nici eu, nici nimeni altcineva, suntem doar niște celule, care pot, dacă vor, să se armonizeze cu viața, sau nu, și să se chinuiască degeaba.


Antagonismul dintre #stauincasa și ce știu și simt că îmi face bine m-a pus pe gânduri.
Aparent, #stauincasa e un raționament corect, daaar... e pur teoretic. Cel puțin până apare un tratament sau vaccin împotriva acestui virus, Covid-19 (SARS-Cov-2). Pentru că ok, închizi totul, se menține sub control, nu mai apar infectării noi, daaar, la prima relaxare poate apărea din nou de undeva (oamenii se mișcă, călătoresc etc) și cum răspândirea are progresie geometrică... posibil să fie nevoie să mai închizi iar totul... iar și iar... {Timp în care cine ce mai produce efectiv? Micii agricultori nu se știe dacă vor reuși să treacă criza, fabricile mici la fel, iar cum agricultura înseamnă semănat primăvara (și nu e vorba doar de România, surpriză - restul lumii e în exact aceeași situație), îngrijit, etc etc, e interesant de văzut cum va arăta oferta de alimente proaspete mai spre vară-toamnă. Că de faptul că probabil și banii de care vom dispune vor fi... cine știe câți și dacă - nici nu mai zic. Repet, nu e vorba doar de România, toată omenirea e exact în aceeași situație.}
Pe când rațiunea și bunul simț comun spun că, dacă nu te îngrămădești cu alții pe nicăieri, poți să mai ieși un pic din casă ca să alergi sau să te plimbi ca să te dezmorțești, că face bine la sănătate - mai ales dacă nu ai curte sau ceva mai mult spațiu să te desfășori și să respiri aer curat și să faci câțiva pași. Nenorocirea e că toată lumea vrea asta și iar rezultă aglomerări și riscuri. Nemaivorbind de cei care oricum n-au nicio rezervă să se înghesuie cu alții, să tușească în plină mulțime, să scuipe pe jos etc. Și mai e și psihologia de turmă - păi dacă ăla se plimbă, io de ce nu? Doar că ăla poate e sănătos tun, are grijă să nu dea nas în nas cu nimeni, nu se întâlnește cu nimeni și își ia toate măsurile de precauție, pe când tu ești doar inconștient.
De aici și dilema. #stauincasa (socially corect) dar nimic nu îmi garantează că lucrurile vor fi cum cred, vreau și sper eu (pentru că nu am niciun control asupra a ceea ce se întâmplă în afara sferei mele minuscule de influență, nemaivorbind de purul neprevăzut) și mă enervez când văd că lucrurile nu se desfășoară cum zic eu că trebuie? Mă bazez pe bunul meu simț și fac ce e bine pentru mine acum, dar risc ca puzderie de inconștienți să zică, da' ce eu sunt mai prost și să facă aparent la fel ca mine dar fără să fie cu adevărat precauți și conștienți de ceea ce fac?

Și în încheiere, gândul care mi-a venit curând după anunțul Danei cu gata de mâine lucrăm de acasă, în seara asta vă luați computerele și monitoarele le montați și facem proba de funcționare... Când ai impresia că viața ta va fi în vreun fel anume, că ai timp să faci, să dregi... Te trezești că Neprevăzutul intervine brutal și schimbă complet totul. Și, de fapt, nu trăim cândva în viitor, ci Acum. Fă rai din ce ai și bucură-te de ce ai acum. Că ce va fi, habar nu ai. Mâine nu există. Va fi un alt acum. (Mențiune importantă: asta nu înseamnă să fii iresponsabil. Și nici să te gândești doar la tine. Să faci asta abia după ce simți că toți ceilalți sunt la fel de importanți ca tine și că îți asumi toate consecințele faptelor tale)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

draci de mare

A, nu, nu, nu e vorba de nervi. Sunt niste chestii, un soi de cochilii negre cam țepoase. Am găsit o grămadă pe plaja din 2 Mai. Habar n-am ce să fac cu ei, ca și cu pietrele bălțate pe care le-am adunat. Ce zi nebună, prima zi după mini-concediu! De unde cu o zi în urmă eram pe plajă și mă bălăceam la greu în apă, imediat ce-am ajuns la muncă - zbang! muncă pe brânci, am stat să terminăm tiparul pentru niște materiale urgente, care tot dădeau erori, și erau și ditamai chestiile de 2 metri una... da, am muncit de la 9 jumate dimineata... pana a doua zi la 1 noaptea. Eram cu toții zăbăuci, râdeam ca tâmpiții, ai fi jurat că suntem beți. Beți de muncă!

Pasul Rotunda și cabana Croitor. Și camparea la Lala Mică

După o zi lungă pe drumuri (am pornit pe la 9 din București cu 3 mașini și am ajuns pe înserate la destinație, mergând pe partea cu Moldova - am fost nițel terorizată când mi-am dat seama că mergem tot pe drumul pe care a fost accidentul lui Alex) am ajuns la Cîrlibaba, de unde se făcea drumul spre pasul Rotunda. Am bâjbâit foarte puțin și am găsit urcările spre cabană. Se ajunge cu mașina. Era destul de plină cabana, dar băieții vorbiseră deja și știam că avem locuri în anexă iar în rest ne bazam pe corturi. Vestea bună a fost că mai era liberă o cameră în cabană, în care intrai din sala de mese. Pot spune că a fost de-a dreptul boierie. Cabanierul e un nene de treabă, ne-a  ajuat cu informații, ne-a adus și lemne pentru focul de tabără - am făcut focul în afara cabanei, pe vatra deja amenajată, înconjurată de băncuțe, care ne-au servit și de masă pentru prima noastră masă de drumeți cu conserva în spinare. Până am fiert apa pentru supe s-a lăsat și întunericul și cabanierul ne

Călătorii cu Terra Incognita

De vreo un an jumate, ba chiar mai mult - de prin septembrie 2014 - am început să merg în excursii cu Terra Incognita . Am fost şi în excursii de o zi, şi de două, și de trei, am fost şi la teatru, şi la muzee, la operă... Am şi ratat multe excursii, că-s multe, ai de unde alege, numai timp şi bani să ai . Despre ele am scris la momentul respectiv, se găsesc pe blog la căutare după "Terra". Până să dau de ei, prin Elena, habar nu aveam că există astfel de grupuleţe care se organizează pentru excursii. Ar fi un soi de ieşiri cu prietenii pe care încă nu-i cunoşti. Da, pentru că inevitabil, dacă nu eşti asocial sau antisocial, te împrieteneşti măcar cu câţiva oameni. Aşa a fost pentru mine şi Elena în prima excursie. O ştiam doar pe ea, ea îl ştia oarecum, mai mult din auzite, ca prieten de familie, pe Răzvan - organizatorul principal. Şi prima excursie a fost în Ciucaş, la Cabana Ciucaş. Cu un pic de urcare pe drum forestier până la cabană şi cu urcat apoi pe vârful Ciucaş