Treceți la conținutul principal

străluciri. alb

Dimineață aurie. Răcoare. De la Timpuri Noi până la dentist am mers cu soarele în față, strălucind. Dentistul mi-a cam tras clapa în sensul că a întârziat juma' de oră.

Cum îmi plăcea strălucirea soarelui, am zis că e o zi bună pentru o alergare în Herăstrău. Zis şi făcut, cum am ajuns acasă (că tot n-aveam voie să mănânc) am tras pe mine țoalele de alergare pentru vreme rece şi am pornit. Răcorică, dar mai ales pe unde bătea vântul era mai brrr. Lacul se dezghețase zdravăn față de ultima alergare. Acum nu mai ziceai că e iarnă, mai degrabă început de primăvară. Soarele strălucea vesel şi poleia cu razele lui joase totul, presărând magie şi frumusețe peste toate. Nici nu mă aşteptam la aşa frumuseți. Spre final, când şi soarele s-a ascuns, a început să mă muşte frigul întețit de vânt. Mi-a luat vreo juma' de oră să îmi decongelez degetele de la mâini şi să ma simt dezghețată complet sub duşul fierbinte.

Odată dezghețată am trecut la misiunea making of sarmale. Bricolare de sarmale. A durat şi asta ceva. Sper să iasă bune.

*

gânduri. mici iluminări. scânteiuțe, să zicem. tentative nu prea reuşite. un pic de nerăbdare - sau grabă aiurea. un pic de linişte. alerg şi cu greu fac să tacă gândurile care trăncănesc aiurea vrute şi nevrute. mintea care roade ca un vierme de mătase realitatea şi țese ceva, nu se ştie ce... mintea asta... pot avea încredere în ea? o ştiu, are talentul ăsta să deturneze lucrurile uşurel uşurel până ajunge te miri unde câteodată. alteori scormoneşte şi adulmecă şi scoate concluzii aproape geniale...

delicat... un vis frumos... intimitate inocentă...

căldură... comunicare... transfer... fantezii... culori amestecate şi schimbătoare... tremur...

recepție... explozie albă în supensie, nu, în slow motion, totul e doar alb viu, ceva străvechi... ceva, un punct sau mai multe (poate) pluteşte/plutesc în acest univers în expansiune... de-atunci ne ştim, oare?... albul ăsta... asta era oare scânteia albă din ochii tăi de-atunci când treceam pe lângă tine zâmbind ochi în ochi cu senzația că eşti cineva foarte apropiat şi cunoscut, inexplicabilă (asta până conştiința s-a alertat şi a zis hoo, ăsta e X şi a ridicat un zid chinezesc)?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

draci de mare

A, nu, nu, nu e vorba de nervi. Sunt niste chestii, un soi de cochilii negre cam țepoase. Am găsit o grămadă pe plaja din 2 Mai. Habar n-am ce să fac cu ei, ca și cu pietrele bălțate pe care le-am adunat. Ce zi nebună, prima zi după mini-concediu! De unde cu o zi în urmă eram pe plajă și mă bălăceam la greu în apă, imediat ce-am ajuns la muncă - zbang! muncă pe brânci, am stat să terminăm tiparul pentru niște materiale urgente, care tot dădeau erori, și erau și ditamai chestiile de 2 metri una... da, am muncit de la 9 jumate dimineata... pana a doua zi la 1 noaptea. Eram cu toții zăbăuci, râdeam ca tâmpiții, ai fi jurat că suntem beți. Beți de muncă!

Pasul Rotunda și cabana Croitor. Și camparea la Lala Mică

După o zi lungă pe drumuri (am pornit pe la 9 din București cu 3 mașini și am ajuns pe înserate la destinație, mergând pe partea cu Moldova - am fost nițel terorizată când mi-am dat seama că mergem tot pe drumul pe care a fost accidentul lui Alex) am ajuns la Cîrlibaba, de unde se făcea drumul spre pasul Rotunda. Am bâjbâit foarte puțin și am găsit urcările spre cabană. Se ajunge cu mașina. Era destul de plină cabana, dar băieții vorbiseră deja și știam că avem locuri în anexă iar în rest ne bazam pe corturi. Vestea bună a fost că mai era liberă o cameră în cabană, în care intrai din sala de mese. Pot spune că a fost de-a dreptul boierie. Cabanierul e un nene de treabă, ne-a  ajuat cu informații, ne-a adus și lemne pentru focul de tabără - am făcut focul în afara cabanei, pe vatra deja amenajată, înconjurată de băncuțe, care ne-au servit și de masă pentru prima noastră masă de drumeți cu conserva în spinare. Până am fiert apa pentru supe s-a lăsat și întunericul și cabanierul ne

Călătorii cu Terra Incognita

De vreo un an jumate, ba chiar mai mult - de prin septembrie 2014 - am început să merg în excursii cu Terra Incognita . Am fost şi în excursii de o zi, şi de două, și de trei, am fost şi la teatru, şi la muzee, la operă... Am şi ratat multe excursii, că-s multe, ai de unde alege, numai timp şi bani să ai . Despre ele am scris la momentul respectiv, se găsesc pe blog la căutare după "Terra". Până să dau de ei, prin Elena, habar nu aveam că există astfel de grupuleţe care se organizează pentru excursii. Ar fi un soi de ieşiri cu prietenii pe care încă nu-i cunoşti. Da, pentru că inevitabil, dacă nu eşti asocial sau antisocial, te împrieteneşti măcar cu câţiva oameni. Aşa a fost pentru mine şi Elena în prima excursie. O ştiam doar pe ea, ea îl ştia oarecum, mai mult din auzite, ca prieten de familie, pe Răzvan - organizatorul principal. Şi prima excursie a fost în Ciucaş, la Cabana Ciucaş. Cu un pic de urcare pe drum forestier până la cabană şi cu urcat apoi pe vârful Ciucaş