BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

duminică, 4 septembrie 2016

Văduva veselă și vulgară

Impresii la cald. Astă seară am fost la spectacolul „Văduva veselă“ de la Opera Națională București. Am luat bilete că m-au întrebat fetele dacă vreau, am văzut că nu aveam nicio excursie atunci și am zis că vreau și eu. Acum vreo două săptămâni îi zic maică-mi că mă duc la operă la Văduva veselă. Maică-mea: la aia a lui Andrei Șerban? Io, care habar n-aveam că nu mă uitasem, dau din colț în colț. Maică-mea văzuse reclama pe TVR 1, eu, cum am ajuns mereu târziu, nu văzusem. Am verificat, da, era mega nebunie că regia că cultură etc. Am avut oarece rețineri, văzusem Omul cel bun din Sechuan, care mi se păruse acceptabil, dar îmi dăduse o idee despre modul în care AS abordează textele clasice.
Apoi am mai avut un semnal de alarmă, o colegă de călătorii a dat check in la văduva veselă cu 1-2 zile înainte, am comentat că merg și eu, iar ea a răspuns „ sper să îți placă msi mult decât mie“.
Și iată-mă în balcon, spectacolul începe semnificativ, cu un sunet de tras apa la wc. E un mare amestec de de toate, de la operetă la music hall, la glume tip grupul vouă, la vodevil, la orice. Pare o înlănțuire de scene, poante, faze puse cu furca una lângă alta. Vrea să șocheze prin multe chestii, dintre care menționez doar scenele cu prosoape de baie și cântările în slipi de baie. Coregrafiile dubioase și cam obscenuțe cu palme peste cur și mișcări lascive... Doar vocile de operetă sunt de menționat ca aspecte bune. În rest nu mi-a plăcut mai nimic - nici mesajul, nici decorurile, nici costumele, nici regia, nici realizarea artistică. Desigur, se poate să fiu eu prea troglodită...

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails