BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

marți, 30 octombrie 2007

planuri, planoare, prietenie


fac planuri pentru urmatoarele zile... ma voi vedea cu multi dintre prietenii mei... cativa sunt prietenii de baza, ne stim de peste zece ani... Ceilalti au venit pe parcurs, oameni cu care am lucrat impreuna, cu care an format o gasca, o gasca care s-a transformat, s-a innoit din cand in cand... Vinerea asta aduc laolalta vechea gasca si noua gasca.
Cu restul de gasti, fetele de la dans, fetele de la masterat, prietenii recenti, cu ei o sa ma vad separat... Unele gasti nu s-ar potrivi bine impreuna, nu au mai nimic in comun... la fel si cei care nu apartin vreunei gasti, aruncati in mijlocul gastilor, unde toata lumea se cunoaste cu toata lumea, s-ar simti stingheri. Sau nu? Visul meu e ca vreodata, candva, sa am conditii sa-i adun pe toti laolalta si sa-i las sa se cunoasca. Cu siguranta, multi s-ar intelege bine... altii, mai putin sau deloc... ca-n viatza.
Invitatii de vineri sunt doar... vreo 30 de persoane?! Ups! cred c-am intrecut masura... in fine, ce va fi va fi. Nu ma stresez, ma agit moderat, cat mai putin posibil, oricum, multe lucruri care ma incurcau s-au rezolvat de la sine... S-a rezolvat problema cu locatia... gazda traditionala a adunarilor de gasca (omul cu casa mare si sufletul la fel) si-a reparat nu's ce tezi care se sparsesera... o colaborare urgenta care avea un deadline imposibil, si care avusese si intarzieri, s-a amanat... s-a aranjat si cu ziua de petrecere, in asa fel incat pot sa ma vad sambata si cu fetele de la master... am reusit sa fac rezervare pentru joia viitoare in oldies, ca sa merg si cu fetele de la dansuri... in fine, nu-i rau.

Intr-o vreme mi-era greu sa-mi fac prieteni... In afara faptului ca vorbeam putin (nici acum nu pot fi numita o vorbareatza), nu reuseam sa comunic prea bine cu oamenii. Oricum, felul meu e ca intai sa ascult si sa observ, si abia dupa aceea sa incep sa vorbesc si sa relationez... Dar in perioada in care-am lucrat la editura All, oamenii deosebiti pe care i-am cunoscut acolo (cei mai vechi, mai buni si mai stabili prieteni ai mei) m-au invatat ce inseamna prietenia, ce inseamna sa fii deschis catre ceilalti. De atunci nu mai am probleme cu oamenii. Pe unde trec si stau mai mult ma adun cu oamenii cu care simt ca am afinitati, fac o gasca, si ii pastrez ca prieteni, chiar daca ne vedem rar, chiar daca vorbim foarte rar. Nu am pastrat legatura cu toti cei cu care-am fost prietena sau amica... nici nu e posibil... depinde si de felul in care se comporta ei... unii s-au dovedit a fi prieteni de moment, cu care daca am schimbat locul de munca, facultatea sau masteratul a incetat si orice comunicare... altii m-au ranit cu sau fara voie...
Prietenia e fragila, desi in acelasi timp puternica... Cu prietenii mei cei mai buni am trecut prin situatii dificile, m-au dezamagit, i-am dezamagit si eu la randul meu, dar am trecut peste asta si am devenit si mai buni prieteni ca inainte... Din toate astea concluzionez ca o prietenie rezista atata timp cat ambele parti tin la acea legatura de prietenie si fac ceva in acest sens.

Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails