Treceți la conținutul principal

Bulă, senzații și realități

Azi la 4 era anunțată o acțiune de campanie Plus sector 1 în Herăstrău - inițial înțelesesem că era de împărțit cartoline sau pliante ceva, m-am înscris, apoi n-am mai auzit nimic, nici nu mai eram sigură dacă era pt sâmbătă sau duminică. M-am trezit târziu, până m-am mocăită s-a făcut deja 4, până m-am mișcat și am ajuns în Herăstrău era ora 5. Văzusem pe whatsapp că Diana făcuse eveniment pe Fb cu evenimentul, dar era intitulat ceva să vorbim cu cetățenii din sectorul 1. Am intrat pe la Arcul de Triumf și m-a frapat că nu era nimeni la întrare să împartă ceva. Am ajuns prin parc la intrarea dinspre Charles de Gaulle și parcă tot nu vedeam nimic. Într-un sfârșit, văd un grup mic, sau poate trei minigrupuri pe o latură lângă o bancă care stăteau și vorbeau și câte unii dădeau din mâini. Am zis ok, la cum se dă din mâini cred că vorbesc politică. M-am apropiat, am trecut încet pe lângă ei încercând să vă dacă e vreun chip cunoscut, nu prea, am văzut-o pe Diana într-un sfârșit într-o discuție cu doi tineri, dar să mor io dacă am simțit nevoia să mă alătur lor ca să stau ca vițeaua la poarta nouă. Să stau ca să fac ce? M-am cărat. La câțiva zeci de metri m-am oprit, ezitând dacă să mă întorc și să mă bag în vorbă cu ei sau să plec de tot. Mintea zicea băi, dacă tot ai venit hai, stai aici și fă măcar figurație. Dar de fapt nu simt că are vreun rost. Suntem puțini, de organizați, cu mulți care dau din mâini și din gură și cam atât, un grup haotic, și izolat de restul lumii care stă la taclale lângă o bancă în parc. O bulă. Care nu interacționează cu restul lumii în mod spontan și natural. Nu știm cum să ne organizăm și ce să facem. Un pic trist - pierduți în discursuri și bune intenții dar rupți de realitatea celorlalți. Și îmi dau seama că așa-s și eu, nu fac excepție... Da, un pic de organizare reală, să știe fiecare ce are de făcut... Și un pic de conectare la realitatea celorlalți, fără judecăți și prejudecăți - și cred că s-ar putea rezolva.

Am plecat traversând parcul spre ieșirea de la Casa Presei. De unde în rest parcul era relativ pustiu, acolo era forfotă, probabil dintre cei care veneau la Berăria H.  Da, cred că mai degrabă aici era de găsit publicul oarecum simpatizant cu Plus, mai corporatiști așa. Da, un pic de calibrare cu realitatea ar fi bună.

Am traversat apoi pasajul dinspre parc spre capătul lui 41. Deja se însera iar în pasaj lumina era stinsă. Am trecut printr-o beznă densă, ușor luminată la capăt pre scări. Din sensul opus veneau două siluete, un bărbat și un copil probabil, cu un defect de mers. Deci întuneric, două siluete îndepărtate și un zgomot de picior târșâit. Câteva clipe eram într-o cu totul altă realitate, cea a frigului, întunericului și a suferinței. M-am simțit foarte bizar.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

draci de mare

A, nu, nu, nu e vorba de nervi. Sunt niste chestii, un soi de cochilii negre cam țepoase. Am găsit o grămadă pe plaja din 2 Mai. Habar n-am ce să fac cu ei, ca și cu pietrele bălțate pe care le-am adunat. Ce zi nebună, prima zi după mini-concediu! De unde cu o zi în urmă eram pe plajă și mă bălăceam la greu în apă, imediat ce-am ajuns la muncă - zbang! muncă pe brânci, am stat să terminăm tiparul pentru niște materiale urgente, care tot dădeau erori, și erau și ditamai chestiile de 2 metri una... da, am muncit de la 9 jumate dimineata... pana a doua zi la 1 noaptea. Eram cu toții zăbăuci, râdeam ca tâmpiții, ai fi jurat că suntem beți. Beți de muncă!

Pasul Rotunda și cabana Croitor. Și camparea la Lala Mică

După o zi lungă pe drumuri (am pornit pe la 9 din București cu 3 mașini și am ajuns pe înserate la destinație, mergând pe partea cu Moldova - am fost nițel terorizată când mi-am dat seama că mergem tot pe drumul pe care a fost accidentul lui Alex) am ajuns la Cîrlibaba, de unde se făcea drumul spre pasul Rotunda. Am bâjbâit foarte puțin și am găsit urcările spre cabană. Se ajunge cu mașina. Era destul de plină cabana, dar băieții vorbiseră deja și știam că avem locuri în anexă iar în rest ne bazam pe corturi. Vestea bună a fost că mai era liberă o cameră în cabană, în care intrai din sala de mese. Pot spune că a fost de-a dreptul boierie. Cabanierul e un nene de treabă, ne-a  ajuat cu informații, ne-a adus și lemne pentru focul de tabără - am făcut focul în afara cabanei, pe vatra deja amenajată, înconjurată de băncuțe, care ne-au servit și de masă pentru prima noastră masă de drumeți cu conserva în spinare. Până am fiert apa pentru supe s-a lăsat și întunericul și cabanierul ne

Călătorii cu Terra Incognita

De vreo un an jumate, ba chiar mai mult - de prin septembrie 2014 - am început să merg în excursii cu Terra Incognita . Am fost şi în excursii de o zi, şi de două, și de trei, am fost şi la teatru, şi la muzee, la operă... Am şi ratat multe excursii, că-s multe, ai de unde alege, numai timp şi bani să ai . Despre ele am scris la momentul respectiv, se găsesc pe blog la căutare după "Terra". Până să dau de ei, prin Elena, habar nu aveam că există astfel de grupuleţe care se organizează pentru excursii. Ar fi un soi de ieşiri cu prietenii pe care încă nu-i cunoşti. Da, pentru că inevitabil, dacă nu eşti asocial sau antisocial, te împrieteneşti măcar cu câţiva oameni. Aşa a fost pentru mine şi Elena în prima excursie. O ştiam doar pe ea, ea îl ştia oarecum, mai mult din auzite, ca prieten de familie, pe Răzvan - organizatorul principal. Şi prima excursie a fost în Ciucaş, la Cabana Ciucaş. Cu un pic de urcare pe drum forestier până la cabană şi cu urcat apoi pe vârful Ciucaş