Treceți la conținutul principal

Printre nori şi avioane

M-am trezit cu chef de alergat, pe sunetul supersonicelor de la BIAS - în colțul meu de Bucureşti se aude bini di tăt - aşa că am ieşit în zăpuşeala tropicală temperată pe alocuri de umbra translucidă a vreunui nor.

Am văzut că sunt în formă bună, chiar dacă curgeau apele şiroaie pe mine, am alergat bine, iar când am ajuns în Herăstrău, în jurul lacului pot spune că am alergat cu plăcere pe aripile brizei.

În dreptul podului de cale ferată dinspre Băneasa au început să se audă mai des şi mai intens avioanele, semn că era în plină desfăşurate o demonstrație aviatică.

Am alergat mai departe, convinsă că n-are cum să se şi vadă ceva...

Dar surpriză! cum alergam spre roata mare şi insula copiilor, în zonele cu mai puține sălcii am văzut avioanele - de fapt întâi fumul colorat şi apoi avionaşele mici, ca de jucărie.

Şi chiar era mişto. Pe fundalul de cer pestriț cu nori mari şi mici, albi şi gri, supersonicele colorate vâjâiau şi zburau în figuri, lăsau dâre colorate - albe şi roşii.
Mai alergam puțin, mai auzeam că se apropie un avion, mai stăteam un pic pe mal să văd ce figuri mai face, iar alergam... După ce am dat colțul trecând de insula copiilor nu m-am mai oprit că n-aveam cum să mai văd ceva.

Alergam cu plăcere, parcă aveam aripi, cumva asemănător cu felul cum înotasem ieri, cumva parcă făcând corp comun cu mediul (ieri cu apa, azi cu vântul).

Bonus neaşteptat, după ce am trecut de ecluza de la ambasada Chinei în zona stației de autobuz spre centru aud iar avioane şi văd că lumea se uită, aşa că mă uit şi eu şi hooop! Tocmai trei avioane se desfăceau în formă de fântână arteziană - iar de aici chiar se vedea bine, panoramic. Am găsit un loc să stau şi am căscat gura şi mi-era tare bine, m-am bucurat din plin de momentul ăsta. Şi am şi prins figuri mişto, mai ales nişte figuri în formație de 5 sau 6 avioane...
O dimineață mişto! (mă rog, dacă orele 13 -14 se mai pot considera dimineață...)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

draci de mare

A, nu, nu, nu e vorba de nervi. Sunt niste chestii, un soi de cochilii negre cam țepoase. Am găsit o grămadă pe plaja din 2 Mai. Habar n-am ce să fac cu ei, ca și cu pietrele bălțate pe care le-am adunat. Ce zi nebună, prima zi după mini-concediu! De unde cu o zi în urmă eram pe plajă și mă bălăceam la greu în apă, imediat ce-am ajuns la muncă - zbang! muncă pe brânci, am stat să terminăm tiparul pentru niște materiale urgente, care tot dădeau erori, și erau și ditamai chestiile de 2 metri una... da, am muncit de la 9 jumate dimineata... pana a doua zi la 1 noaptea. Eram cu toții zăbăuci, râdeam ca tâmpiții, ai fi jurat că suntem beți. Beți de muncă!

Pasul Rotunda și cabana Croitor. Și camparea la Lala Mică

După o zi lungă pe drumuri (am pornit pe la 9 din București cu 3 mașini și am ajuns pe înserate la destinație, mergând pe partea cu Moldova - am fost nițel terorizată când mi-am dat seama că mergem tot pe drumul pe care a fost accidentul lui Alex) am ajuns la Cîrlibaba, de unde se făcea drumul spre pasul Rotunda. Am bâjbâit foarte puțin și am găsit urcările spre cabană. Se ajunge cu mașina. Era destul de plină cabana, dar băieții vorbiseră deja și știam că avem locuri în anexă iar în rest ne bazam pe corturi. Vestea bună a fost că mai era liberă o cameră în cabană, în care intrai din sala de mese. Pot spune că a fost de-a dreptul boierie. Cabanierul e un nene de treabă, ne-a  ajuat cu informații, ne-a adus și lemne pentru focul de tabără - am făcut focul în afara cabanei, pe vatra deja amenajată, înconjurată de băncuțe, care ne-au servit și de masă pentru prima noastră masă de drumeți cu conserva în spinare. Până am fiert apa pentru supe s-a lăsat și întunericul și cabanierul ne

Călătorii cu Terra Incognita

De vreo un an jumate, ba chiar mai mult - de prin septembrie 2014 - am început să merg în excursii cu Terra Incognita . Am fost şi în excursii de o zi, şi de două, și de trei, am fost şi la teatru, şi la muzee, la operă... Am şi ratat multe excursii, că-s multe, ai de unde alege, numai timp şi bani să ai . Despre ele am scris la momentul respectiv, se găsesc pe blog la căutare după "Terra". Până să dau de ei, prin Elena, habar nu aveam că există astfel de grupuleţe care se organizează pentru excursii. Ar fi un soi de ieşiri cu prietenii pe care încă nu-i cunoşti. Da, pentru că inevitabil, dacă nu eşti asocial sau antisocial, te împrieteneşti măcar cu câţiva oameni. Aşa a fost pentru mine şi Elena în prima excursie. O ştiam doar pe ea, ea îl ştia oarecum, mai mult din auzite, ca prieten de familie, pe Răzvan - organizatorul principal. Şi prima excursie a fost în Ciucaş, la Cabana Ciucaş. Cu un pic de urcare pe drum forestier până la cabană şi cu urcat apoi pe vârful Ciucaş