Treceți la conținutul principal

Înotul printre nori

Duminică aveam un chef nebun să înot. O zi aiurită, ba ploaie torențială dimineața, ba soare şi vânt. O zi cu nori spectaculoşi. Toată ziua m-am uitat la ei, ba albi, ba gri-oțel, ba albăstrui, în mii de forme incredibile.
În drum spre sală m-am bucurat de corcoduși în floare, de narcise îmbobocite, de frunzulițe verzi și de vântul înviorător (în cartierul meu de baștină sufla extrem de nervos, dar în oraș era mult mai prietenos).
De la piscină se vedea bine spre parcul Titan-IOR. Şi cum înotam aşa, mai priveam pe geam la cetatea norilor mereu mişcătoare şi schimbătoare. Şi la câțiva porumbei care se mai refugiau de vânt pe marginea geamului.
Am înotat vreo oră - fără pauze - și mă tot gândeam văzându-i pe alții care înotau în diverse stiluri că deh, ar fi cazul să mă apuc și eu să învăț, să încerc mai multe... Doar că fiind aglomerat, nu-mi dadea mâna să staționez pentru experimente și să încurc circulația pe culoar (chiar dacă mulți alții n-aveau nicio greață să facă asta).
Cumva, ar fi ideal să învăț să fac pluta (da, culmea, ceea ce poate toată lumea mie nu-mi iese așa simplu) și să nu mă mai panichez dacă iau apă la bord. And the next step - bras. șamd.
Partea mișto e că, se pare că alergatul mă ajută cumva la rezistență (probabil legat de respirație) de pur și simplu nu m-am simțit deloc obosită după o oră. Dacă nu mă freca la cap maică-mea să vin acasă mai curând, cred că mai mergea o oră de bălăceală. A, da, și data viitoare musai să-mi iau apa cu mine, că la un moment dat mă cam deshidratasem - de asta mi-am dat seama abia la vestiar, după saună.

La lifturi, la plecare, am admirat încă o dată peisajul norilor către parc, prin imensul geam. Între două straturi de nori întunecați, unul sus și altul jos, un strat alb diafan se umflase ca o pânză de corabie cu nervuri...

Am terminat de citit Ambasadorul invizibil de Nichita Danilov. De unde îmi plăcuse la început, în ciuda macabrului din partea cu androginii, în partea cu ambasadorul invizibil m-a enervat, m-a plictisit, a fost prea mult, prea, prea. Am trecut la ceva mult mult mai hrănitor: Portretul artistului la tinerețe de James Joyce.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

draci de mare

A, nu, nu, nu e vorba de nervi. Sunt niste chestii, un soi de cochilii negre cam țepoase. Am găsit o grămadă pe plaja din 2 Mai. Habar n-am ce să fac cu ei, ca și cu pietrele bălțate pe care le-am adunat. Ce zi nebună, prima zi după mini-concediu! De unde cu o zi în urmă eram pe plajă și mă bălăceam la greu în apă, imediat ce-am ajuns la muncă - zbang! muncă pe brânci, am stat să terminăm tiparul pentru niște materiale urgente, care tot dădeau erori, și erau și ditamai chestiile de 2 metri una... da, am muncit de la 9 jumate dimineata... pana a doua zi la 1 noaptea. Eram cu toții zăbăuci, râdeam ca tâmpiții, ai fi jurat că suntem beți. Beți de muncă!

Pasul Rotunda și cabana Croitor. Și camparea la Lala Mică

După o zi lungă pe drumuri (am pornit pe la 9 din București cu 3 mașini și am ajuns pe înserate la destinație, mergând pe partea cu Moldova - am fost nițel terorizată când mi-am dat seama că mergem tot pe drumul pe care a fost accidentul lui Alex) am ajuns la Cîrlibaba, de unde se făcea drumul spre pasul Rotunda. Am bâjbâit foarte puțin și am găsit urcările spre cabană. Se ajunge cu mașina. Era destul de plină cabana, dar băieții vorbiseră deja și știam că avem locuri în anexă iar în rest ne bazam pe corturi. Vestea bună a fost că mai era liberă o cameră în cabană, în care intrai din sala de mese. Pot spune că a fost de-a dreptul boierie. Cabanierul e un nene de treabă, ne-a  ajuat cu informații, ne-a adus și lemne pentru focul de tabără - am făcut focul în afara cabanei, pe vatra deja amenajată, înconjurată de băncuțe, care ne-au servit și de masă pentru prima noastră masă de drumeți cu conserva în spinare. Până am fiert apa pentru supe s-a lăsat și întunericul și cabanierul ne

Călătorii cu Terra Incognita

De vreo un an jumate, ba chiar mai mult - de prin septembrie 2014 - am început să merg în excursii cu Terra Incognita . Am fost şi în excursii de o zi, şi de două, și de trei, am fost şi la teatru, şi la muzee, la operă... Am şi ratat multe excursii, că-s multe, ai de unde alege, numai timp şi bani să ai . Despre ele am scris la momentul respectiv, se găsesc pe blog la căutare după "Terra". Până să dau de ei, prin Elena, habar nu aveam că există astfel de grupuleţe care se organizează pentru excursii. Ar fi un soi de ieşiri cu prietenii pe care încă nu-i cunoşti. Da, pentru că inevitabil, dacă nu eşti asocial sau antisocial, te împrieteneşti măcar cu câţiva oameni. Aşa a fost pentru mine şi Elena în prima excursie. O ştiam doar pe ea, ea îl ştia oarecum, mai mult din auzite, ca prieten de familie, pe Răzvan - organizatorul principal. Şi prima excursie a fost în Ciucaş, la Cabana Ciucaş. Cu un pic de urcare pe drum forestier până la cabană şi cu urcat apoi pe vârful Ciucaş