BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

marți, 24 februarie 2009

betii


mare adunare, mare sambata la dominic... serbarea comuna a lui bafta si-a lu’ vulturu’. Beutura, tigari, muzica, glume, poante, lupte libere maruntelo-honcesti, una-doua chitari, cantari, inceputuri de cantece, chibitzi, ameteala, zapaceala, poze demente, blitzuri wireless, distractie.
interesant se manifesta oamenii la betie... cel mai haios mi se pare cand nu-si mai amintesc mare lucru cand se desteapta din betie si intreaba ce-au facut. am vazut multi oameni beti de-a lungul vietii... si fiecare se manifesta altfel... unii sunt super haiosi, altii devin agresivi, altii vorbesc de nu se mai opresc, altii incep sa planga, sa-si planga de mila... sunt si altii care sunt haiosi dar pot deveni si destul de „rai“, asta intr-o clipa... dintotdeauna m-am intrebat: oare ce dezvaluie omul la betie? este o parte a sa, in mod normal redusa la tacere? daca da, care este adevaratul „eu“ al respectivului? este demonul alcool? nu vorbesc aici de a bea o bere-doua, doar cat sa te ametesti... vorbesc de a bea mai mult, suficient cat sa „ti se rupa filmul“... cine devii cand ti se intampla asta? si de ce?

4 comentarii:

lucian spunea...

liu, am o intrebare la tine ...tot din categoria 'retorice': tu stii care e 'adevaratul' tau eu???
si, ca sa nu par rautacios, o sa incep cu mine: eul meu este format din o multitudine de eu-leti. unii mai breji, altii 'perversi', altii blanzi ca niste mieluleti, altii 'cultivati', altii molcomi, altii tandri etc. 'adevaratul' eu, si aici cred ca e partea cea mai 'dramatica', este destul de complex ca sa nu poata fi simplificat in 2-3 etichete. este, pe de o parte, eul construit social si este eul care reflecta, macara pana la un punct, eul social. dau un set de cuvinte/compusi pe post de indicii: habitus, structura obiectiva, structura subiectiva, bourdieu.plecand de la acest set, se poate naste o calatorie 'intiatica'. o calatorie spre centrul fiecaruia dintre noi ...

liuba grecea spunea...

Asa e, bine zici, si eu am multi eu-leti, pe care ii constientizez, ii accept, am facut pace cu ei, acum nu se mai razboiesc intre ei (pana la proba contrara). Oricum stiu ca sunt plina de contradictii si tendinte contrare, am si „a dark side“ care nu e deloc insignifianta... Esti sociolog, e firesc sa privesti lucrurile printr-un filtru profesionist... da, toti avem o „față“ sociala, care, cu timpul se imbogateste cu ceea ce cunosti in plus despre omul respectiv, cu ceea ce iti mai dezvaluie pe parcurs. Ceea ce ma intriga pe mine uneori e ce se intampla cu un om care bea, bea, pana la un punct se manifesta intr-un fel... iar dupa aceea... te uiti in ochii lui, care-s deja tulburi, si-l vezi ca pur si simplu parca e altul, gandeste cumva asemanator dar altfel, face chestii stranii, si in momentul ala ma intreb: ok, e tot el, dar...

lucian spunea...

don't know how to tell it...dar am, uneori, atunci cand beau sau vreau sa beau, un fel de chef...asta se poate traduce prin o stare de super suresctitare, o stare de mica revolta. e ca si cum as vrea sa beau un rau de vin rosu, sec sau demi-sec si as avea pretentia de a ramane treaz/ne-beat. cand se intampla acest lucru: sa bei cat-de-cat (mai mult de niste cateva beri) si sa ramai treaz, e o stare de o amploare deosebita: e si surescitare, e si dorinta de a face, de a lupta, e si speranta. e un mix condimentat. si e, concomitent, dualitatea adusa de reflexivitate: stiu despre mine insumi ca sunt luat, deci nu sunt in eul meu cel mai frecvent, dar, totodata, stiu ca aceasta stare, de moment, releva tot o fateta a mea. una mai rara, dar care iese mai rar la iveala. una de combativitate, de 'strafulgerare', de apriga prezenta. eu unul cred ca, cel putin, betia "numeste": asta vrea sa zica ca ea instituie o realitate, o scoate din 'anonimat', din 'potential'. o face reala si, astfel, ceva se schimba. acel ceva se manifesta fizic si prin tulburarea privirii, prin inclestarea pumnilor, prin conglomeratul de idei care iti vin toate odata in cap/secunda, in micile disfunctii de miscare, in incoerenta exprimarii etc.
...
asta ar putea fi numita partea 'frumoasa' a betiei.

lucian spunea...

cat despre mine, tine, vulturu' si altii, iata link:
http://hop-talk.com/2008/12/18/genetics-can-make-you-angry-drunk/

Related Posts with Thumbnails