BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

miercuri, 21 ianuarie 2009

Zeitgeist

In ultima vreme s-au bagat in raza atentiei mele tot soiul de chestii alarmante. In afara de mult-blamata CRIZA pe care dau cu totii vina pentru orice mizerie pe care o fac... A circulat textul faimoasei legi (Legea nr. 298/2008 privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice) care face praf intimitatea personala fie ca vorbesti prin telefon, fie pe mail, fie ca navighezi pe net... De altfel si la noi au fost niste valuri, dinspre IT... A, si astazi, Apelul Parintelui Iustin Parvu... habar n-aveam ca se "coace" folosirea cipurilor biometrice. Sub aparenta de grija pentru cetatean... de protejare (de parca ar interesa pe vreun politician binele fiecarui om!), de fapt se va sti intotdeauna unde esti, ce faci, poate si ce vorbesti (ca de, cipu' e inteligent, poate face ce-l vor cei ce-l produc/proiecteaza).

Prin urmare, o gramada de chestii naspa, care tot vin sa iti restranga spatiul si timpul tau privat. sa nu mai fie! ce-ti trebuie asa ceva?
Unde mai pui ca aseara m-am uitat si la Zeitgeist, un film cutremurator. E si el plin de manipulari, are chestii care nu se leaga neaparat asa cum spun ei... dar... multe lucruri sunt absolut ingrijoratoare... pentru ca iata, se intampla!
De fapt, nimic nou... George Orwell, in "1984" a creat un scenariu in care poate doar detaliile de culoare difera... esenta ramane cam tot pe acolo... Se pare ca mai multi scriitori care au scris chestii asemanatoare au ghicit cam pe ce cai o va lua cursul istoriei... sincer, ma tem de concluzii. poate, in final, lumea va esua intr-unul dintre scenariile catastrofice de care radeam in hohote cand eram copil si citeam in Almanah Anticipatia cele x scenarii posibile folosite de scriitorii sf... dar poate totusi ca nu... sper...

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails