BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

marți, 6 ianuarie 2009

vis de iarna


"Frana pe dreapta!"... infig cu tarie bocancul in zapada, ma rog, ambii bocanci la inceput, pana m-am prins cum e cu directia la sanius... "stanga, stanga!" alunecam cu viteza la vale, in curba, punem frana, zapada sare, raschetata de bocanc... "stanga, dominic, ce faci?!" striga alex, sef de sanie... rapa cu brazi coplesiti de zapada ne pandea de pe margini la fiecare viraj... Ei, si cam la modul asta s-a desfasurat prima mea coborare pe o sanie de dupa copilarie. Stiu ca ma dadeam cu sania candva, demult prin bucuresti, pe derdelusurile de pe marginea strazii si din dosul blocului de pe stefan cel mare, de la lizeanu, cand locuiau acolo unchiul, matusa si verisorii mei... si inca o amintire neclara... eram la predeal, sau busteni, eram mica, era zapada, derdelus, cred ca mai era un copil, dar nu stiu cine, si ne dadeam cu saniuta pe derdelus... sanie clasica, cu talpici de fier... nu ne mai saturam si intr-un tarziu maica-mea, crizata, m-a luat cu forta de pe saniuta, uda fleasca cum eram, si m-a carat dupa ea sa ma schimbe. Sania asta de-acum era speciala: era pusa pe doua schiuri. si fugea, fugea!
Ei, si-asa mi-am completat infrangerea temerilor si in privinta saniusului... Cu schiul o rezolvasem, cu patinajul la fel... ce mai am... bob? sarituri la trambulina? hi hi hi... vorba vine, ca sa zic ca ma descurc ar trebui sa merg muult mai des (adica nu o data la 2-3 ani) la un schi, la un patinaj... si cu rolele am iesit doar de doua ori anul trecut... tre' sa iau masuri, ca nu se poate asa.
Inainte de vacanta de sarbatori ma uitam pe-un pps din cele ce circula pe net... unul cu imagini din iarna in Finlanda... Una dintre pozele de-acolo era cea pe care am pus-o aici, pe blog... erau inca multe, toate superbe... Am vazut si eu, in vacanta de revelion, la Arcus, la Comandau si la lacul sfanta Ana imagini la fel de frumoase... dar cu aparatele noastre, nu au iesit ca lumea... mai ales apusurile, culorile pastel ale cerului... Imagini atat de frumoase incat pareau de vis... Ploaia de zapada de pe brazi cand adia vantul, sclipind in soare, ca o valtoare...

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails