Treceți la conținutul principal

Fulgi

Am alergat într-o zi, pardon, seară cu vânt, cu acompaniament temporar de croncănit de ciori. Prin oraș mai era cum era, dar lângă lac era foarte interesant. Nu mai văzusem lacul așa întunecat și zbuciumat. Până și sunetul valurilor era diferit. Uneori, lucrurile demult știute își arată fațete noi, necunoscute. Dar mi-a plăcut și-așa. 

Apoi, la doar două zile distanță, tot seara, am prins ninsoarea. Am terminat spre 7 ce aveam pentru muncă și am văzut că ninge frumos (după ce cu o zi înainte ninsese apoi plouase și apoi iar plouase) m-am îmbrăcat  și am ieșit să mă plimb prin ninsoare. N-aveam niciun plan, doar să mă bucur de ninsoare. Foarte puțini oameni afară. Copacii albi ca în povești, iar din cer cernea cu fulgi mulți și deși. Totul alb. Pașii m-au dus pe Mihalache.  Era vânt din față. Am cotit-o pe o străduță cu gândul ia să mă duc să văd cum ninge și în parc. În parc mai nimeni. Și totul alb, luminos, zăpadă aproape neumblată. Am pornit spre lac. De data asta a fost o premieră absolută: lacul abia se vedea prin ninsoarea mânată de vânt la 45 de grade - aici era vânt destul de puternic - și parcă respira abur. Era ceva absolut ireal, lacul foarte întunecos și agitat, firișoare alburii difuze oblice și multe, abur, cer-nor alburiu-rozaliu pufos, toate parcă contopite într-un ceva ce nu am mai văzut. Era un tot impresionant. Admirând, am pornit să ocolesc lacul. Era atât de frumos și spectaculos și inedit. M-au depășit un nene și o tanti mai în vârstă care mergeau alert. Erau îmbrăcați mai sportiv. Tadaaam! Ia să mai merg eu pe mal până mai încolo, poate dat un tur complet, poate mă întorc, nici nu contează. Doar să mă bucur de clipele astea, de ninsoarea asta minunată și de faptul că n-am nicio obligație să fiu undeva sau să fac ceva. Și am mers așa, din aproape în aproape, mai căscând gura la cum ninge, mai la copacii albi, de vis, ba la lac, ba descoperind rațele de pe lac, ba admirând luminițele teraselor - două aveau un fel de iglu-uri de plastic peste mese, iar acum ninsoarea le transformase în globuri de Crăciun pudrate cu alb pe călită. Pur și simplu nu mă sătura să mă uit cum schimba zăpadă care cădea lucrurile cunoscute în ceva nou și magic. Felinarele și fulgii care sclipeau în bătaia razelor. Asfaltul devenit covor alb pufos și imaculat, neumblată.

La final, la ieșirea spre Casa presei, copacii cu luminițe peste care a nins din greu - final de vis alb. Am luat un 41 o stație, apoi din nou pe străduțe. Am ales una neumblată, aici nu era nici urmă de pas pe covorul alb. Am scârțâit zăpada sub picioare, am admirat vilele frumoase, luminate de Crăciun, înfrumusețat de zăpadă și de ninsoarea care cădea în continuare. Abia aici m-am oprit să fac două poze, inspirată de atmosfera liniștită și feerică. În parc am preferat să nu, eram sigură că nicio poză nu putea surprinde frumusețea clipei.

 





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

draci de mare

A, nu, nu, nu e vorba de nervi. Sunt niste chestii, un soi de cochilii negre cam țepoase. Am găsit o grămadă pe plaja din 2 Mai. Habar n-am ce să fac cu ei, ca și cu pietrele bălțate pe care le-am adunat. Ce zi nebună, prima zi după mini-concediu! De unde cu o zi în urmă eram pe plajă și mă bălăceam la greu în apă, imediat ce-am ajuns la muncă - zbang! muncă pe brânci, am stat să terminăm tiparul pentru niște materiale urgente, care tot dădeau erori, și erau și ditamai chestiile de 2 metri una... da, am muncit de la 9 jumate dimineata... pana a doua zi la 1 noaptea. Eram cu toții zăbăuci, râdeam ca tâmpiții, ai fi jurat că suntem beți. Beți de muncă!

Pasul Rotunda și cabana Croitor. Și camparea la Lala Mică

După o zi lungă pe drumuri (am pornit pe la 9 din București cu 3 mașini și am ajuns pe înserate la destinație, mergând pe partea cu Moldova - am fost nițel terorizată când mi-am dat seama că mergem tot pe drumul pe care a fost accidentul lui Alex) am ajuns la Cîrlibaba, de unde se făcea drumul spre pasul Rotunda. Am bâjbâit foarte puțin și am găsit urcările spre cabană. Se ajunge cu mașina. Era destul de plină cabana, dar băieții vorbiseră deja și știam că avem locuri în anexă iar în rest ne bazam pe corturi. Vestea bună a fost că mai era liberă o cameră în cabană, în care intrai din sala de mese. Pot spune că a fost de-a dreptul boierie. Cabanierul e un nene de treabă, ne-a  ajuat cu informații, ne-a adus și lemne pentru focul de tabără - am făcut focul în afara cabanei, pe vatra deja amenajată, înconjurată de băncuțe, care ne-au servit și de masă pentru prima noastră masă de drumeți cu conserva în spinare. Până am fiert apa pentru supe s-a lăsat și întunericul și cabanierul ne

Călătorii cu Terra Incognita

De vreo un an jumate, ba chiar mai mult - de prin septembrie 2014 - am început să merg în excursii cu Terra Incognita . Am fost şi în excursii de o zi, şi de două, și de trei, am fost şi la teatru, şi la muzee, la operă... Am şi ratat multe excursii, că-s multe, ai de unde alege, numai timp şi bani să ai . Despre ele am scris la momentul respectiv, se găsesc pe blog la căutare după "Terra". Până să dau de ei, prin Elena, habar nu aveam că există astfel de grupuleţe care se organizează pentru excursii. Ar fi un soi de ieşiri cu prietenii pe care încă nu-i cunoşti. Da, pentru că inevitabil, dacă nu eşti asocial sau antisocial, te împrieteneşti măcar cu câţiva oameni. Aşa a fost pentru mine şi Elena în prima excursie. O ştiam doar pe ea, ea îl ştia oarecum, mai mult din auzite, ca prieten de familie, pe Răzvan - organizatorul principal. Şi prima excursie a fost în Ciucaş, la Cabana Ciucaş. Cu un pic de urcare pe drum forestier până la cabană şi cu urcat apoi pe vârful Ciucaş