BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

luni, 3 octombrie 2016

Preumblări de toamnă prin ploaie în București

Au fost primele zile reci și ploioase de toamna asta. Când a plouat continuu rece și antipatic nu m-a îmbiat ideea preumblării. Dar când ploile ba cerneau, ba stăteau m-a apucat așa un dor de ducă... Și gândit și făcut. Adică am ieșit de la muncă, am văzut că vremea e oarecum acceptabilă și mi-am zis ia hai să o iau pe jos până la Romană. Și am luat-o frumușel pe străduțe. Cer plumburiu amenințător dar nu foarte, frunze galbene căzute pe trotuarul umed, miros de toamnă. M-a îmbiat la mers mai departe. Prin Căderea Bastiliei am ajuns la Iancu de Hunedoara și de acolo pe Roma. Am văzut cu ochii mei că într-adevăr Administrația Finanțelor sector 1 nu mai era acolo - citisem că cică pentru consolidare. Aș! nu era nicio urmă de lucrări începute. Doar o clădire goală și neumblată. Am trecut apoi pe Londra, apoi... pe alte străduțe așa, la ia să vedem ce-i pe-aici, nu mai știu exact care-or fi fost ba la stânga, ba la dreapta etc, cert e ca la un moment dat am simțit că revin în lumea cunoscută când am văzut ICR-ul.
Și tot așa bălăurind încolo-încoace am ajuns și la Herăstrău... să-l ocolesc sau să îl traversez așa, în faptul serii?! Ia să-l traversez. Pe când se aprindeau felinarele eu treceam frumușel prin Herăstrău, sub o oarecare bură măruntă și neimportantă de ploaie. A, și era 19:30 când am ajuns, și marți pe deasupra pentru că se adunau la statuia lui de Gaulle cei de la 321 sport. Mereu m-am ofticat că nu reușesc să ajung și eu să alerg cu ei, că n-am timp să ajung acasă, să mă schimb și să ajung în timp util. Ajung cel devreme la 20, dacă scap la timp de la job.
Deci i-am privit cu jind dar am zis, ei, lasă, că și-așa am călcâiul defect și mai bine alerg mai ușurel și mai răruț până oi rezolva cumva acest călcâi al lui Ahile.
Am traversat parcul, am ieșit pe malul lacului și tot pe mal pe mal pe mal până spre 41. O mică concesie, am luat 41 fix 2 stații până la Cașin apoi perpedes până acasă.
Acum în amintirea mea cele 2 zile în care am trecut pe jos prin Herăstrău, fiind și în aceeași săptămână se cam amestecă. Știu că într-una ploua, în alta nu și era doar cerul întunecat, că o dată de pe la strada Londra am luat-o pe alt set de străduțe decât a doua oară, și că a doua oară am luat-o prin Herăstrău pe aleea skaterilor și pe la grădina Japoneză ca să ies la Arcul de Triumf-Cașin pe jos, fără amestecul tramvaiului. Și că o dată era marți iar altă dată... nu știu, poate vineri, poate joi...
Și ca să mă laud, duminica trecută (nu asta de 2 octombrie, anterioara) îmi fixasem eu așa, de-a naibii să alerg musai, fie ce-o fi, ploaie, ger, vânt, ninsoare. Și a fost să fie ploaie, dar din fericire mai slăbuță și pe zone. În turul meu în jurul lacului m-a plouat în câteva rânduri, dar erau locuri unde nici nu picura. Cum îmi era foarte cald, picaturile de ploaie se uscau destul de repede pe tricoul de merino wool. Și pot chiar să zic că, atâta vreme cât nu plouă torențial, ci doar picură, e chiar plăcut să alergi în jurul lacului pe vreme ploioasă. Și nici nu eram singura, mai alergau destui - nu știu dacă se antrenau pentru Maratonul Raiffeisen sau erau ca și mine, niște unii care așa își făcuseră programul.

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails