BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

sâmbătă, 9 februarie 2008

dans - 99%transpiratie, 1% inspiratie

m-am intors. putin obosita, cu febra musculara, dar vesela, voioasa si sanatoasa. toata lumea: "cum a fost?" pai cum sa fie? ca orice lucru, cu parti bune si parti rele.
in primul rand, am fost cazati la vila noua, nu la cea veche, dupa planul initial. am fost 4 in camera, noi cele 3 si inca o fata tare haioasa, Diana. noi eram alea batrane, avand in vedere ca restul dansatorilor aveau de la 7 la 16 ani... si poate mai erau unii pe la 20, desi nu s-ar fi zis. noi 4 ne-am distrat de minune, in ciuda intemperiilor. ce intemperii? pai, sala de antrenament neincalzita, in care faceam cele 3 antrenamente zilnice, fiecare a cate 2 ore (adica in total 5-6 ore in frig crancen in fiece zi); camera usor incalzita, din cauza de economie (tanti administratoarea de vila tot dadea centrala mei incet, mai incet...); apa calda pentru dush cu pauze tot din cauza centralei date pe minim sau oprite; condens de pe unii peretzi, care s-a adunat prin coltzuri pe dusumea in oarece baltzi (motiv pentru care am botezat camera noastra mica Venetie sau micul Titanic...) toate astea au fost motiv de enervare si apoi de bascalie crunta, de ras in hohote si de amintit mai tarziu. Nu, n-a fost dezastru, asa cum pare; doar au fost niste chestii care sa dea sare si piper unor zile de munca grea. Antrenamentele se desfasurau asa: primul, de la 9 la 11, al doilea, de la 15:30 la 17:30, si ultimul, finalele, de la 20:30 la 22:30 (asta asa era in teorie, ca tinea de fapt in jur de-o ora, nu mai mult). Antrenamentul de dimineata incepea cu o alergare de 5-10 minute prin sala, urmata de minim juma' de ora de incalzire (exercitii cu rol de incalzire a muschilor, pt elasticitate, pt rezistenta etc) si apoi restul consta in explicarea figurilor fiecarui dans, cu exemplificari si exersari; cam tot asa era si antrenamentul de dupa-amiaza; finalele de seara erau... finale, adica intai o alerga re si o incalzire mai usoara si apoi pe muzica, repetarea coregrafiilor pentru toate dansurile, de doua ori pt standard (vals lent, tango, vals vienez, slowfox, quickstep) si tot de doua ori pt latino (samba, cha-cha, rumba, pasodoble si jive). intre astea 3 repere de nestramutat ale zilei nu prea aveai liber sa iesi din vila decat cu acordul antrenorului. noi am iesit de cateva ori, ba sa cumparam ceva d-ale gurii, ba pt ceva de imbracat (Dana si-a luat adidasi iar eu pantaloni de trening suplimentari cand am vazut cat de frig poate fi in sala de antrenament), si inca o data ca sa facem rost de ceva de incropit pentru balul mascat de joi... A, da, joi seara, in loc de finale, a fost bal mascat - mare distractie, mai ales cat ne-am stors creierii ca sa ne deghizam in ceva; a fost distractiv rau de tot, poate reusesc sa pun gheara pe cateva poze facute de copchilasi, ca merita!


Cu masca...

... fara masca...


in rest, ce sa mai zic... au, au au, refernul de cantonament... barfe si intamplari picante... bere... fara inghetata, ca era frig si-asa... multa distractie cu fetili... ceva teatru de la Rali... fitze si figuri la toata lumea... catzelul Betty care la plecare a reusit sa intre in casa si nu se mai dadea dusa... mare aglomeratie mare la intrarea in Bucuresti, de nu ai fi zis ca-i vineri seara... si ma mai gandesc eu poate ma mai loveste inspiratia, c-au fost multe si marunte si nu imi vin acum in minte.

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails