Treceți la conținutul principal

Dus de vânt

 Ieri seară la 6 fix am închis calculatorul și-am zis ok, let's do this. Prognoza zicea că o să vină mare vânt mare din nord, dar pe moment era liniște. Deci un fel de acu-i acu, după ce ba de munci ba de dentist nu apucasem să mai alerg săptămână asta.

Zis și făcut. Echipat în 10 minute, cu mici ezitări la echipament, am ales varianta cu mânecă scurtă și foița de vânt portocalie. Am pornit cam cu îndoieli, parcă nu eram în cea mai bună formă, ziceam că o să alerg scurt, pe străduțele de la Cașin. Pe parcurs zic, bă, dar vreau să văd măcar un pic lacul, așa că am lungit alergarea mai departe spre Herăstrău. De la Cașin la Herăstrău începuse să-mi bată vântul din față. De fapt și pe aleea centrală, până să cobor spre lac. Prin parc pustiu, un nene care alerga tocmai ieșea din parc, altul m-a depășit când am pornit să cobor spre lac. Ezitam, pe un' s-o iau, spre berăria H sau spre Pescăruș? Spre Pescăruș, ca pe urmă s-o iau pe bulevard în sus, o buclă ocolitoare înainte de a reveni spre casă.

Alerg ușurel, era umezeală pe jos, dar cum copacii erau desfrunziți, era destul de lumină. Pe la Taverna racilor aud tropăieli în spate și mă depășesc în alergare doi tipi. Apoi alții. Și alții. Era un grup de alergare numeros, destul de întins pe traseu, dar clar aveau altă cadență decât mine. Și nu se mai terminau! Mulți tipi, dar și câteva tipe. Echipați, vioi, puși pe treabă. Până am ajuns la ecluză mă depășiseră aproape toți.

Dar de unde eram mai degrabă înclinată să mă întorc, după ăștia am zis bă, și așa n-am mai băgat demult o tură de noapte completă de Herăstrău, ia să încerc. Așa în ritmul meu (după estimarea Liviei probabil în ritmul de babă anchilozată) fără vitejii.

Frumos parcul noaptea, când e pustiu. Doar câte un om cu câte-un câine și câte un alergător răzleț din sens invers. După calupul de alergători, liniște și pace. Pe ici, pe colo sufla vântul, dar la cât mă încălzisem era numa' bine. Era o vreme perfectă. Mi-a dat un fel de liniște, am alergat cu mare plăcere. Abia de pe la clubul diplomaților a început să vuiască vântul, sufla din spate. Da sufla, nene. În rafale. Am cugetat pe unde să ies din parc, ori pe la Arcul de Triumf, ori pe la expoziției. Am decis în ultima clipă s-o iau pe Expoziției, deși mi-era că o să mă zăpăcească vântul. Am avut baftă, era perpendicular pe direcția vântului, a fost de-a dreptul minunat, aceeași liniște și pustietate.

Și-așa m-am trezit că am dat ditai tura de lac în nocturnă în plin februarie, pe aripi de vânt. Oricum, recunosc că îmi place alergatul de iarnă, îmi place alergatul de noapte. Și dacă tot am decis că #farasaladefitness, deci am optat pentru alergare pe orice vreme, am investit și în echipament adecvat pentru vreme rece sau ploaie (că merge și pentru excursii&drumeții). 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

draci de mare

A, nu, nu, nu e vorba de nervi. Sunt niste chestii, un soi de cochilii negre cam țepoase. Am găsit o grămadă pe plaja din 2 Mai. Habar n-am ce să fac cu ei, ca și cu pietrele bălțate pe care le-am adunat. Ce zi nebună, prima zi după mini-concediu! De unde cu o zi în urmă eram pe plajă și mă bălăceam la greu în apă, imediat ce-am ajuns la muncă - zbang! muncă pe brânci, am stat să terminăm tiparul pentru niște materiale urgente, care tot dădeau erori, și erau și ditamai chestiile de 2 metri una... da, am muncit de la 9 jumate dimineata... pana a doua zi la 1 noaptea. Eram cu toții zăbăuci, râdeam ca tâmpiții, ai fi jurat că suntem beți. Beți de muncă!

Pasul Rotunda și cabana Croitor. Și camparea la Lala Mică

După o zi lungă pe drumuri (am pornit pe la 9 din București cu 3 mașini și am ajuns pe înserate la destinație, mergând pe partea cu Moldova - am fost nițel terorizată când mi-am dat seama că mergem tot pe drumul pe care a fost accidentul lui Alex) am ajuns la Cîrlibaba, de unde se făcea drumul spre pasul Rotunda. Am bâjbâit foarte puțin și am găsit urcările spre cabană. Se ajunge cu mașina. Era destul de plină cabana, dar băieții vorbiseră deja și știam că avem locuri în anexă iar în rest ne bazam pe corturi. Vestea bună a fost că mai era liberă o cameră în cabană, în care intrai din sala de mese. Pot spune că a fost de-a dreptul boierie. Cabanierul e un nene de treabă, ne-a  ajuat cu informații, ne-a adus și lemne pentru focul de tabără - am făcut focul în afara cabanei, pe vatra deja amenajată, înconjurată de băncuțe, care ne-au servit și de masă pentru prima noastră masă de drumeți cu conserva în spinare. Până am fiert apa pentru supe s-a lăsat și întunericul și cabanierul ne

Călătorii cu Terra Incognita

De vreo un an jumate, ba chiar mai mult - de prin septembrie 2014 - am început să merg în excursii cu Terra Incognita . Am fost şi în excursii de o zi, şi de două, și de trei, am fost şi la teatru, şi la muzee, la operă... Am şi ratat multe excursii, că-s multe, ai de unde alege, numai timp şi bani să ai . Despre ele am scris la momentul respectiv, se găsesc pe blog la căutare după "Terra". Până să dau de ei, prin Elena, habar nu aveam că există astfel de grupuleţe care se organizează pentru excursii. Ar fi un soi de ieşiri cu prietenii pe care încă nu-i cunoşti. Da, pentru că inevitabil, dacă nu eşti asocial sau antisocial, te împrieteneşti măcar cu câţiva oameni. Aşa a fost pentru mine şi Elena în prima excursie. O ştiam doar pe ea, ea îl ştia oarecum, mai mult din auzite, ca prieten de familie, pe Răzvan - organizatorul principal. Şi prima excursie a fost în Ciucaş, la Cabana Ciucaş. Cu un pic de urcare pe drum forestier până la cabană şi cu urcat apoi pe vârful Ciucaş