Treceți la conținutul principal

Ești în situația ideală dar îți dai seama că nu-ți convine ceva

 Așa sunt eu acum. Sunt într-un mic blocaj.

Vorbim de treaba cu ghidăria.

Am luat și examenul de ghid montant. Ăsta a fost muncit. a fost cu depășiri de limite, de frici, cu nervi, cu zbucium, cu tot ce trebuie. Și cu pandemie între timp, de nu mai știam ce-o să fie. DEci toate bune, restule o formalitate, depus dosar și așteptat atestatul și ecusonul, ca să fie setul complet.


Marțea trecută când ni s-a zis veniți la noi la sediu ăștia care vreți să colaborați ca ghizi am făcut pe dracu-n 4 și m-am dus (fugit în timpul jobului pe șest, profitat de faptul că momentan nu aveam nimic în lucru). Acolo frumos, relaxat la masa din curte ni s-a explicat ce și cum. Condiții ideale: putem să ne proiectăm noi singuri excursii, să fie ceva ce știm și ne place, iar ei, ATGR-ul, ne ajută cu logistica, partea financiară și legală. Noi avem să ne aducem singuri oamenii - călătorii. Dintre prieteni, amici, cunoscuți.

Ce să mai, ideal!

Când asculatm, eram în culmea încântării. Să pot să fac ce vreau? Să nu fiu obligată să învăț nu știu ce obiective sau să urmez nu știu ce pași dintr-o listă? Pfoaaa!

Apoi, ascultând mai departe, am început să mă dezumflu. 

Ca să proiectezi excursiile, să te întrebi dar de ce ar veni oamenii cu mine? Ce pot să le ofer? Ce e interesant?

Ca să vină, trebuie să îi anunți. Personal. Să îți suni toți prietenii, amicii, cunoscuții. Și apoi să le ceri și recomandări de alți amici de-ai lor interesați și să îi suni și pe ăia.

Apoi, odată ce intri în horă, trebuie să joci. Ai o excursie în desfășurare dar să mai ai mereu încă 2 în stadiu de proiect gata de implementat, ca la finalul excursiei să le vorbești despre ele și să îi și înscrii pe cei care vor.

Apoi trebuie să faci față eventualelor anulări de la participanți, anulări din cauză de vreme rea, schimbări de plan pe traseu din cauza situației din teren.

A fost un pic de duș rece. Da, ideal, ideal, dar trebuie să dai ceva, să renunți la ceva ca să faci asta. Întrebarea e - vreau asta? Simt că pentru mine, ca om în căutarea mea, este ce îmi trebuie? Îmi oferă cunoașterea de care am nevoie? Este acea călîtorie pe care e necesar să o fac? Ce-mi aduce și ce-mi ia - e ok pentru mine oare? Vreau asta:? Am nevoie de asta? Sau e doar un punct de unde pot privi mai clar pentru mai departe? (adică am ajuns pe un vârf, acum pot vedea perspectiva  - de aici să văd și să simt cum sunt acum și unde mă duc de aici mai departe?)

E clar că ăsta ar deveni un fel de job full-time de weekend. 

Cam adio Excursiilor deschise, că n-o să am nici timp, și poate nici nu e fezabil - aici poate fi și rău și bine, adică cine vrea să vină, să vină în excursie organizată. Poate e etapa următoare. Poate e chiar necesară. Sau poate nu. Poate alta mi-e calea. Nu. Nu știu încă. 


Mi-e clar că mă pierd în detalii nesemnificative. Încerc să iau o decizie rațională, dar e un conflict aici și nu văd încă ce cu ce e în conflict și ce-mi doresc cu adevărat. Ce e acel ceva pentru care mi-aș asuma toate riscurile fără să mă mai întreb dacă o fi bine sau nu. Da. Nu am ajuns în punctul ăla. clar nu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

draci de mare

A, nu, nu, nu e vorba de nervi. Sunt niste chestii, un soi de cochilii negre cam țepoase. Am găsit o grămadă pe plaja din 2 Mai. Habar n-am ce să fac cu ei, ca și cu pietrele bălțate pe care le-am adunat. Ce zi nebună, prima zi după mini-concediu! De unde cu o zi în urmă eram pe plajă și mă bălăceam la greu în apă, imediat ce-am ajuns la muncă - zbang! muncă pe brânci, am stat să terminăm tiparul pentru niște materiale urgente, care tot dădeau erori, și erau și ditamai chestiile de 2 metri una... da, am muncit de la 9 jumate dimineata... pana a doua zi la 1 noaptea. Eram cu toții zăbăuci, râdeam ca tâmpiții, ai fi jurat că suntem beți. Beți de muncă!

Pasul Rotunda și cabana Croitor. Și camparea la Lala Mică

După o zi lungă pe drumuri (am pornit pe la 9 din București cu 3 mașini și am ajuns pe înserate la destinație, mergând pe partea cu Moldova - am fost nițel terorizată când mi-am dat seama că mergem tot pe drumul pe care a fost accidentul lui Alex) am ajuns la Cîrlibaba, de unde se făcea drumul spre pasul Rotunda. Am bâjbâit foarte puțin și am găsit urcările spre cabană. Se ajunge cu mașina. Era destul de plină cabana, dar băieții vorbiseră deja și știam că avem locuri în anexă iar în rest ne bazam pe corturi. Vestea bună a fost că mai era liberă o cameră în cabană, în care intrai din sala de mese. Pot spune că a fost de-a dreptul boierie. Cabanierul e un nene de treabă, ne-a  ajuat cu informații, ne-a adus și lemne pentru focul de tabără - am făcut focul în afara cabanei, pe vatra deja amenajată, înconjurată de băncuțe, care ne-au servit și de masă pentru prima noastră masă de drumeți cu conserva în spinare. Până am fiert apa pentru supe s-a lăsat și întunericul și cabanierul ne

Călătorii cu Terra Incognita

De vreo un an jumate, ba chiar mai mult - de prin septembrie 2014 - am început să merg în excursii cu Terra Incognita . Am fost şi în excursii de o zi, şi de două, și de trei, am fost şi la teatru, şi la muzee, la operă... Am şi ratat multe excursii, că-s multe, ai de unde alege, numai timp şi bani să ai . Despre ele am scris la momentul respectiv, se găsesc pe blog la căutare după "Terra". Până să dau de ei, prin Elena, habar nu aveam că există astfel de grupuleţe care se organizează pentru excursii. Ar fi un soi de ieşiri cu prietenii pe care încă nu-i cunoşti. Da, pentru că inevitabil, dacă nu eşti asocial sau antisocial, te împrieteneşti măcar cu câţiva oameni. Aşa a fost pentru mine şi Elena în prima excursie. O ştiam doar pe ea, ea îl ştia oarecum, mai mult din auzite, ca prieten de familie, pe Răzvan - organizatorul principal. Şi prima excursie a fost în Ciucaş, la Cabana Ciucaş. Cu un pic de urcare pe drum forestier până la cabană şi cu urcat apoi pe vârful Ciucaş