BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

marți, 4 iunie 2013

Fel de fel
Aseară, aburi pe lac, ca dintr-un ceai cald într-o zi friguroasă. Şi pe alei. Run Forrest, run!

Nunta de sâmbăta. Voie bună şi dans, ambianţă plăcută, m-am simţit bine. Mai puţin peripeţiile taximetristice ca să ajung la biserică.

Săptămână muncitoare, ploi, agitaţii.

Concert la catedrala Sf. Iosif - Alexandru Tomescu cântând Bach cu vioara Stradivarius. Cum am ajuns târziu, era deja plin, am reuşit să intrăm pe-o uşă laterală şi-am stat undeva în spate, dar tot am simţit cât de frumoasă a fost muzica. Am stat doar o oră, ne obosea cumplit foşgăitul mulţimii şi agitaţia. Am înţeles de la cei ce-au stat până la sfârşit, când lumea se rărise şi-au apucat să ajungă în faţă, că era incomparabil cum se auyea din faţă şi cum din fundul bisericii. Mi-a părut un pic rău că n-am reyistat şi eu ca s-apuc să fac şi eu respectiva comparaţie.

Crosul Universităţii Bucureşti-Cora, primul cros la care am participat. M-am descurcat onorabil, dar nu pot să zic că mă omor după crosuri. Prefer alergatul solitar prin parc.

UPDATE: Azi am avut câteva clipe şi am incercat să îmi verific bănuiala legată de Faust. Şi, surpriză! Traducerea lui Lucian Blaga ESTE cu totul altceva! Nu pot să cred în ce hal a fost masacrat în versiunea citită de mine (apărută la editura Institutul European: http://www.librarie.net/carti/73888/Faust-Johan-Wolfgang-Goethe). Un exemplu perfect despre cum se poate transforma o capodoperă în ceva total aiurea. So, dacă vă bate gândul (cum s-a întâmplat la mine) să citiţi Faust pentru că nu l-aţi mai citit până acum, să nu cumva să cumpăraţi versiunea pe care am luat-o eu. Faceţi rost de traducerea lui Lucian Blaga. Mizeria pe care am citit-o eu este o repovestire împănată cu strofe pe ici pe colo, o chestie din care nu trebuie să te mire că nu înţelegi mai nimic. Mă oftic la culme că am dat bani pe aşa ceva. Whatever. Mai vorbim dupa ce citesc the real Faust.

asta scrisei cu o zi înainte de update: [Am terminat în sfârşit Faust. Somethimg was wrong, ori traducerea scârţâia, ori nu eram eu în starea potrivită, ori sunt prea incultă ca să gust fineţurile şi dedesubturile cărţii... Am citit cartea şi am rămas cam ca viţelul privind la poarta nouă. Poate şi unde mă aşteptam la ceva ultra-extra super cumva. Şi-am dat de-un fel de zarzavat cu de toate, împănat cu poezele şi cântecele. Parcă m-aş fi uitat la un musical. Cred că din cauza zorzoanelor am ratat drama eroului. Faust m-a impresionat mai degrabă negativ, halal înţelept. În fine. Dar poate eu sunt razna şi d-aia. Mai trebuie să rumeg chestia asta.]

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails