BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

miercuri, 4 iulie 2012

Vacanță șomeră


Dacă perioada asta nu s-ar prelungi prea mult, pe bune că șomajul ăsta ar fi ca o vacanță la vatră. Dacă nu m-am dat cu rolele, cu bicicleta, dacă nu m-am plimbat o săptămînă jumate... Asta după ce prima jumătate de săptămână imediat după terminarea preavizului era cât pe ce să accept un job care oferea muuuult prea multe dezavantaje față de avantaje. Am lucrat la editare video la Giga TV... 3 zile. După care m-am lămurit care-s condițiile și am preferat să îi anunț că nu le accept condițiile și nu mai vin. Dezavantajul cel mai mare și mai grav era că voiau să mă plătească numai pe SRL sau PFA, deci trebuia să-mi fac firmă pe cheltuiala mea ca să încasez un salariu de mizerie, pe care de altfel, din experiența colegilor, nici nu-l prea plăteau. Adică riscul major era să îmi fac firmă și să rămân cu paguba, și cu plăți întârziate la infinit. Adică risc major de țeapă. Am zis că nu merită să-mi irosesc timpul cu astfel de inginerii financiare dubioase, mai bine îmi mai caut și timpul astfel câștigat îl folosesc pentru mine - să mai învăț CSS, HTML... să mă mai relaxez, să reînvăț să merg pe bicicletă, să merg cu rolele... Între timp a picat și varianta cu Arta Grafică, acolo nu mi-e clar ce a fost, dar a fost ceva dubios... interviul a fost cam nerelevant, mai degraba ușor enervant (să te pună să povestești la fiecare job trecut ce-ai făcut, cum, de ce ai plecat... ca la final să îți spună că nu le e clar cît te pricepi de fapt... în fine) să rămână că te cheamă la o probă practică, după care să afli că nici măcar nu te mai cheamă la acea probă... probabil ca nu cumva doamne-ferește s-o treci sau să fii mai bun decât x sau y... Cam așa m-am distrat în perioada asta.

5 comentarii:

Alexandra Mocanu spunea...

Buna. Uite ca eu numai ce am sosit de la giga tv...am fost chemata pentru postul de editor de imagine si mi-a zis acelasi lucru ca platesc doar pe srl si pfa ceea ce nu m-a incantat...nu as vrea sa ma risc..si nici sa ma complic cu astfel de tampenii.

Alexandra Mocanu spunea...

Buna. Uite numai ce am venit si eu de la Giga Tv. Mi s-au pus aceleasi conditii pe masa, si anume sa am SRL sau PFA pentru a ma angaja...dar nu as vrea sa ma complic cu asemenea tampenii. In primul rand mi se pare cam dubioasa treaba..iar in al doilea rand este complicata..si risc sa pierd mult..Ma bucur ca am gasit asta in blogul tau..m-a inseninat cat de cat o experianta..dar am sa mai discut si cu alte persoane legata de aceasta problema.

liuba grecea spunea...

pt. Alexandra:
Nici mie nu mi-a fost foarte usor sa iau decizia sa nu merg mai departe cu ei... Am stat si am gandit, am cerut sfatul unui contabil, ca sa stiu cu ce suma raman in cazul in care infiintez PFA si in cazul in care infiintez un SRL... Cea mai "rentabila" formula era cu SRL-ul, caz in care din 2.000 lei net ramaneam cu 1.400 (formula de calcul: 3% impozit pe venit aplicat sumei fara TVA, apoi costuri contabilitate cca 100 lei, apoi cheluieli pt somaj&asig de sanatate cu program de lucru declarat 2 ore pe zi = 200 lei. Dupa aceste scaderi ramane o suma care se impoziteaza cu 16% - impozit pe dividende). Si fusesem sfatuita ca, in caz ca accept, sa am grija ca suma neta pe care mi-o promisesera ei sa nu includa si tva (altfel ramaneam fara inca 24%...). Cam astea sunt informatiile de care am diapus eu la momentul cand am luat decizia... Bafta!

Alexandra spunea...

Nu am sa accept! Am vorbit cu persoane care sunt in masura sa-mi poata spune o parere si nu prea am fost sfatuita sa incerc asta...in plus mi se pare foarte complicat pentru mine...si stau si ma gandesc eu cu ce mai raman in mana...daca era o suma de 6.000 lei sau mai mult..ma riscam sa incerc..dar asa nu ma aventurez.

Alexandra spunea...

Nu am sa accept! Am vorbit cu persoane care sunt in masura sa-mi poata spune o parere si nu prea am fost sfatuita sa incerc asta...in plus mi se pare foarte complicat pentru mine...si stau si ma gandesc eu cu ce mai raman in mana...daca era o suma de 6.000 lei sau mai mult..ma riscam sa incerc..dar asa nu ma aventurez.

Related Posts with Thumbnails