BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

luni, 11 octombrie 2010

zacusca, nunta si muraturi


după săptămână nebună cu topul, lucrurile s-au liniștit. topul era paginat. o săptămână s-au facut permutări de reclame și pagini. s-au mai adăugat 8 pagini, ca să mai prindem reclamă. a mai durat o săptămână până au obținut reclamele alea, plus încă o săptămână pentru a schimba o poza... nu orice poza, ci aceea a fraților-patroni ai noștri. și în final, s-a dus la tipar și topul.
între timp, mi-a venit ideea creață să facem zacuscă. ceea ce am și făcut. și încă în trei varante: una de vinete, una de ghebe și una de ardei. prima o făcurăm chiar după ce-am terminat cu topul, a doua imediat ce ne-am întors de la nunta de la sibiu și ultima, în weekendul asta. toate au ieșit bestial. acu’ avem zacuscă pentru toată iarna.
într-o marți, cred că acum doua săptămâni (ce repede trece vremea!), am reușit să ies cu Dana la alergat. inițial planul era să mergem pe stadionul tineretului, dar cum era contra cost, am preferat herăstrăul. și a fost foarte mișto.
apoi, de vinerea trecută pana luni am fost la sibiu, la nunta unui văr de-al lui Alex (al doilea, că anul trecut am fost, tot prin octombrie, la nunta primului). Foarte reușit, mini-vacanță. Duminică aflăm că Mirella (altă verișoară de-a lui Alex) ne-a cumpărat două găleți de ghebe de pe unde se dusese, spre munte (chiar noi o rugaserăm ca dacă mai trece pe-acolo să ne ia și nouă). Ei, și-așa că luni, imediat ce ne-am întors de la sibiu ne-am dus, am luat ghebele și-am trecut la șmotru: spălare și curățare de ghebe... vreo 4-5 kile.
iar apoi... încă o săptămână fără evenimente notabile, în afară de vremea rece, mohorâtă și ploioasă. iar vineri m-am hotărât să punem și murături. țup în piață, unde mai mult ne facem idee că toate-s scumpe, mai puțin varza și gogonelele. până la urmă am luat ardei, gogoșari și ceapă din care făcutam a treia tură de zacuscă, de data asta tip liutenița bulgărească. iar sâmbătă am ieșit relativ devreme și-am găsit și castraveți, și varză, și ne-am întors dim piață bine plouați și încărcați ca niște pomi de căciun. si gata, acu’ avem și murături pentru la iarnă.
ieri am ieșit spre seară în herăstrău... un cer fantastic, cu nori gri aprinși în portocaliu de soarele mergând spre asfințit.. niște culori fantastice, ireale, imposibil de redat. și mulți pescăruși ce foșgăiau în zbor aproape de luciul apei.

2 comentarii:

Trebaruna spunea...

liutenita asta a voastra mi-a trezit toate amintirile: Metallica, Sofia, Veliko, liutenita si carnatii aia adusi de tine (''Jandarm'', parca?), cazarea aia dubioasa din Veliko, inainte sa gasim pensiunea aia recomandata de Lonely Planet etc. te pup cu dor

liuba grecea spunea...

Te pup si eu. Pai hai pe la noi sa gusti liutenita (picanta) de casa. Iti dam si la pachet. Ce vremuri, ce vremuri!...

Related Posts with Thumbnails