BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

marți, 26 octombrie 2010

toamna si nervi


azi, desi am plecat de-acasa cu voie buna, am reusit, pana s-ajung la munca, sa ma umplu de nervi. cauza? evidența populației, daravela cu eliberarea buletinelor. dar s-o luam pe firul evenimentelor (si al nervilor)
acu’ vreo luna primesc o scrisoare de la ing. im care ma anumta... ca o sa-mi expire buletinul, si ca imediat ce-l fac pe cel nou, tre’ sa ma prezint la ei ca sa „actualizeze“ datele. ok, drăguț, nu? ei, drăguț, poate, dar cu o lună înainte, când mi-a expirat cardul de ing, nu s-au deranjat să mă anunțe în vreun fel. oricum, zisei ca bine că m-au anunțat, mă uit pe buletin, expiră într-adevăr pe 4. caut pe net ce trebuie pentru eliberarea buletinului și programul secțiilor de poliție. Și aici începe „organizarea“ de fier a autorităților noastre. Dau întâi peste un site minunat de bine și de clar organivat, http://depabd.mai.gov.ro/, în care reușesc să mă prind că trebuie să mă uit la evidența persoanelor, la documente necesare. aici apar două „necunoscute“: de unde se pot lua timbrele fiscale de 4 lei și unde se plătește suma de 7 lei ce reprezintă contravaloarea cărții de identitate. Evident, nu precizează nimeni ceva de genul ăsta pe site-urile oficiale. doar din comentariile mai vechi ale diversilor cetățeni pe diverse site-uri aflu că ba se poate plăti numai la sediile locale de colectare a taxelor și impozitelor, ba că mai merge și la cec, în fine.
Caut mai departe programul secțiilor de poliție, în speranța că voi găsi, la secția la care sunt arondată, și programul biroului care se ocupa de buletine. Ei, surpriză: http://www.politiacapitalei.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=1034&Itemid=1465! adică nu știm și nu ne interesează, căutați la ei, la DEPABD (primul link, la care deja fusesem, și care dădea doar ce acte îți trebuie, dar n-avea nicio grijă despre unde se găsesc rahaturile alea de biruri unde tre’ sa duci actele alea, și evident, nici vreun program de funcționare).
Nu mă las, mai caut și găsesc alt site minunat, http://www.dgepmb.ro/, unde, în fine, poți găsi adresele mărețelor birouri de evidență a populației și chiar și programul lor de funcționare! (http://www.dgepmb.ro/servicii-publice-comunitare/9).
Ei, și azi, înarmată cu acte și copii mă prezint la mizeria aia de birou care funcționează în cadrul secției de poliție. Am ajuns la ora 11. Surpriză! Programul scris cu pixul pe o hârtiuță lipită pe ușă era suficient de diferit de cel oficial, de pe site. Oricum, cert e că azi programul începea de la ora 12:30. Bun, mă preumblu, cu maică-mea cu tot după mine (ea trebuia să dea pe formular cu subsemnata că eu locuiesc la ea) și iau ce-mi lipsea, adica timbrul fiscal (de la poștă) și chitanța cu cei 7 lei pentru eliberarea buletinului (de la taxe și impozite). Când ajung înapoi la secție, de unde prima dată, la 11, era gol, nici țipenie pe hol, acu era buluc de lume, toți așteptând deschiderea... ghici?... a biroului de evidență a populației. M-au apucat toți dracii când am văzut grămădenia de lume (era de stat la coadă cu indulgență vreo două ore, dacă nu mai mult), mi-am băgat picioarele și m-am cărat. Dar cu siguranță că în orice zi aș veni și la orice oră va fi același puhoi de lume... normal, dacă ne gândim la ce program „generos“ au cei de la birourile curului... nu mai mult de șapte ore, pe care oricum le reduc cu de la ei putere, venind mai târziu... și oricum, eficiența și rapiditatea funcționarelor de la birourile de evidența populației, precum și nesfârșita lor amabilitate sunt bine știute. Așa încât cu mare drag aștept următoarea zi în care voi păși pragul minunatului birou de evidența populației, în care îmi voi pierde cu mult rost ore bune din timpul liber... Da’ cred ca daca vreo amabilă de la ghișeu o să fie prea amabilă o s-o mușc!

1 comentarii:

ralitsa spunea...

Vaaaaai.....Liuba, imi pot imagina prin ce ai trecut, eu, nu cred ca as fi reusit! Dar tare mult m-a amuzat modul cum ai povestit despre aceasta realitate din viata noastra...am ras mult la limbajul tau colorat:)))) Da, ce sa zic...decat ca si eu trebuia sa-mi refac toate actele deoarece expirau si vreau sa spun ca atunci cand m-am dus in Bulgaria pentru a le depune, nu mi-a luat decat o ora, totul fiind foarte bine organizat, de la taxa pe care trebuia sa o platesti pana pozele necesare, totul se realiza intr-un singur loc si asa nu am pierdut vreme si nervi, cu toate ca ma asteptam sa patesc exact asa cum ai patit si tu.

Related Posts with Thumbnails