Treceți la conținutul principal

Umbre

Mă uimesc uneori sincronicitățile, sau te gândești la ceva, iar într-un timp destul de scurt te pomenești că viața îți servește pe tavă fix ce îți doreai. Doar că. Ce e prea frumos sa fie așa, chiar e o lecție, pe care ești liber să o abordezi în ce fel poftești. 
Am recunoscut niște tipare în ceea ce se întâmpla. Și în cum mă simțeam. Și în situația în care eram pusă. Mă simțeam cam confuză, eram tulburată și nu îmi era clar de ce. De teamă? De schimbare? 

Da, dar nu asta era problema. Mintea rula în gol scenarii, filme, variante. Noroc că într-un final am încercat să văd ce spune inima despre chestiunea respectivă. Am descoperit ceva neașteptat. Inima tăcea mâlc. Dar eu, ființa mea stătea pierită, aproape se făcuse afiș pe peretele minții, ghemuită în ea însăși. În situația cea nouă dar totuși veche nu eram eu, nu eram cesa zic confortabil, nu eram nimic, invizibilă și mă simțeam groaznic, adunată în mine însămi dureros, nicio armonie. Și mi-am dat seama că nu degeaba îmi părea cunoscută situația și unele trăiri. Da, era un cumul de lucruri nerezolvate.
Situația a fost de așa natură încât am reușit să îmi dau seama că ceea ce dorește cineva de la mine dar eu nu îmi doresc, mai ales în condițiile unui ultimatum lipsit de alternativa propusă de mine... nu are rost. Dacă nu simt că ceva este benefic pentru ființa mea, dacă nu mă ajută să mă dezvolt și să mă simt bine cu mine... e clar nepotrivit pentru mine în momentul actual. Restul nici nu contează, sunt amănunte. Universul mi-a dat indicii și de data asta am fost mai atentă la ce simțeam. Și am încercat (de data am și reușit măcar parțial și cu greu, cu zbucium) să separ speranțele și proiecțiile mele de perspectiva care îmi era prezentată în variantă alb sau negru, accepți asta sau refuzi de ce simțeam de fapt, de ce am nevoie de fapt. Să mă ascult pe mine și să mă înțeleg. Și să fiu tranșantă și să refuz ce nu îmi convine.

Și mi-am dat seama că deși nu credeam, de multe ori nu mi-e ușor să refuz clar și categoric ceva care nu îmi convine. Mai degrabă caut o alternativă care îmi convine și o propun dar fără să fac presiuni. Dar că atunci când varianta mea e complet ignorată, nu-mi convine deloc și mă simt nervoasă. Și adaugând și un ultimatum pe varianta care nu îmi convine, devine simplu să trântesc un nu categoric și să închid ușa-n nas oricui procedează așa.

Lecție și de reamintit: când ceva nu îmi convine, să fiu mai hotărâtă să îmi fac ascultată opinia că să scurteze procesul. Dacă văd că se insistă fără nicio intenție de compromis sau înțelegere pe varianta care nu îmi convine sub nicio formă - să închid discuția simplu și fără echivoc. Și să nu mă gândesc cum să fac să nu supăr pe cineva.

Din gânduri se înfiripă umbre... Unii oameni SUNT umbre?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

draci de mare

A, nu, nu, nu e vorba de nervi. Sunt niste chestii, un soi de cochilii negre cam țepoase. Am găsit o grămadă pe plaja din 2 Mai. Habar n-am ce să fac cu ei, ca și cu pietrele bălțate pe care le-am adunat. Ce zi nebună, prima zi după mini-concediu! De unde cu o zi în urmă eram pe plajă și mă bălăceam la greu în apă, imediat ce-am ajuns la muncă - zbang! muncă pe brânci, am stat să terminăm tiparul pentru niște materiale urgente, care tot dădeau erori, și erau și ditamai chestiile de 2 metri una... da, am muncit de la 9 jumate dimineata... pana a doua zi la 1 noaptea. Eram cu toții zăbăuci, râdeam ca tâmpiții, ai fi jurat că suntem beți. Beți de muncă!

Pasul Rotunda și cabana Croitor. Și camparea la Lala Mică

După o zi lungă pe drumuri (am pornit pe la 9 din București cu 3 mașini și am ajuns pe înserate la destinație, mergând pe partea cu Moldova - am fost nițel terorizată când mi-am dat seama că mergem tot pe drumul pe care a fost accidentul lui Alex) am ajuns la Cîrlibaba, de unde se făcea drumul spre pasul Rotunda. Am bâjbâit foarte puțin și am găsit urcările spre cabană. Se ajunge cu mașina. Era destul de plină cabana, dar băieții vorbiseră deja și știam că avem locuri în anexă iar în rest ne bazam pe corturi. Vestea bună a fost că mai era liberă o cameră în cabană, în care intrai din sala de mese. Pot spune că a fost de-a dreptul boierie. Cabanierul e un nene de treabă, ne-a  ajuat cu informații, ne-a adus și lemne pentru focul de tabără - am făcut focul în afara cabanei, pe vatra deja amenajată, înconjurată de băncuțe, care ne-au servit și de masă pentru prima noastră masă de drumeți cu conserva în spinare. Până am fiert apa pentru supe s-a lăsat și întunericul și cabanierul ne

Călătorii cu Terra Incognita

De vreo un an jumate, ba chiar mai mult - de prin septembrie 2014 - am început să merg în excursii cu Terra Incognita . Am fost şi în excursii de o zi, şi de două, și de trei, am fost şi la teatru, şi la muzee, la operă... Am şi ratat multe excursii, că-s multe, ai de unde alege, numai timp şi bani să ai . Despre ele am scris la momentul respectiv, se găsesc pe blog la căutare după "Terra". Până să dau de ei, prin Elena, habar nu aveam că există astfel de grupuleţe care se organizează pentru excursii. Ar fi un soi de ieşiri cu prietenii pe care încă nu-i cunoşti. Da, pentru că inevitabil, dacă nu eşti asocial sau antisocial, te împrieteneşti măcar cu câţiva oameni. Aşa a fost pentru mine şi Elena în prima excursie. O ştiam doar pe ea, ea îl ştia oarecum, mai mult din auzite, ca prieten de familie, pe Răzvan - organizatorul principal. Şi prima excursie a fost în Ciucaş, la Cabana Ciucaş. Cu un pic de urcare pe drum forestier până la cabană şi cu urcat apoi pe vârful Ciucaş