Treceți la conținutul principal

Tutti frutti

 Ia să vedem ce-a mai fost de la ultima scriere... 


A mai fost un Camino litoral pe partea bulgară, organizat de Andrei. M-am băgat și eu, că de, demult voiam să văd partea aia, inclusiv veșnicul Ezerets unde gașca mea mergea de ani buni și eu nu apucam...


A fost și ploioasa-cețoasa excursie de pe platoul Bucegilor, cu Omu și Crucea Caraiman

Apoi dificila experiență de pe 11 septembrie pe Viștea-Moldoveanu. Nu din cauza traseului, ci a ce s-a întâmplat

Apoi urma Negoiu, dar a fost (iar) rea prognoza și aici Andrei a sacrificat Lespezile de pe 1 octombrie și le-a înlocuit cu reprogramarea Negoiului. Deci am avut un weekend complet liber, în care n-am făcut nimic, doar am dormit, am alergat sau m-am plimbat.

Și da, apoi a urmat de mine organizatul mic Camino litoral de Deltă. Fabulos de frumos și interesant, dar cu destule neprevăzute, de tot felul.

Apoi la Negoiu, care a început frumos, a continuat răcoros și s-a lungit până pe noapte. Aici n-am fost în formă, mi-a fost greu, cam cum mi-a fost și pe Vihren. Și aici pe coborâre am alunecat și-am căzut în genunchi, de unde m-am redresat în săritură - da cred că de pe-aici am bușit ceva menisc.

Apoi m-am dus la plezneală la un concert de jazz care nu era chiar jazz, nici clasică, nici rock, era un jazz progresiv zice-se. Bartolomey-Bittman.

După care Buila-Vânturarița... Traseu de toamnă, traseul schiturilor.

*

După care o mare pauză de scriere, de va trebui să fac arheologie prin poze și amintiri și Facebook doar să le înșir oarecum cronologic. Voi completa aici în continuare că să nu le uit complet, și poate voi reveni separat pentru cele care m-au marcat în vreun fel sau altul. Pentru că acum vreau să scriu ceva de de-acum, nu de mai demult.

*

A mai fost o frumoasă excursie în Fundătura Ponorului și pe creasta balaurului, Creasta Oslei.

Apoi o Oltenia de sub munte, cu Șura Haiducilor, tot în culori de toamnă.

Apoi cerdacul Stanciului tomnatic, ocazie cu care am revăzut cabana Garofița. Traseu relativ ușor, dar am avut mari emoții cu o turistă căreia îi tremurau genunchii de oboseală pe urcare apoi și pe coborâre.

Apoi de ziua mea mi-am făcut cadou un weekend la Sinaia. Aveam un voucher de vacanță care expira, așa că am luat de toți banii cazare la un hotel șmecher, cu piscină și saună. Am bătut Sinaia în lung și-n lat, și chiar așa n-am văzut tot. Scări ascunse, case vechi tradiționale alei la buza pădurii. Și prima dată când am fost singură, fară prieteni, fară partener, fară grup. Foarte interesantă experiența.

Apoi concertul pianistului ucrainean Vadim Neselovski. Nu aveam mari așteptări, dar a fost ceva absolut deosebit.

Apoi excursiile de iarnă


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

draci de mare

A, nu, nu, nu e vorba de nervi. Sunt niste chestii, un soi de cochilii negre cam țepoase. Am găsit o grămadă pe plaja din 2 Mai. Habar n-am ce să fac cu ei, ca și cu pietrele bălțate pe care le-am adunat. Ce zi nebună, prima zi după mini-concediu! De unde cu o zi în urmă eram pe plajă și mă bălăceam la greu în apă, imediat ce-am ajuns la muncă - zbang! muncă pe brânci, am stat să terminăm tiparul pentru niște materiale urgente, care tot dădeau erori, și erau și ditamai chestiile de 2 metri una... da, am muncit de la 9 jumate dimineata... pana a doua zi la 1 noaptea. Eram cu toții zăbăuci, râdeam ca tâmpiții, ai fi jurat că suntem beți. Beți de muncă!

Pasul Rotunda și cabana Croitor. Și camparea la Lala Mică

După o zi lungă pe drumuri (am pornit pe la 9 din București cu 3 mașini și am ajuns pe înserate la destinație, mergând pe partea cu Moldova - am fost nițel terorizată când mi-am dat seama că mergem tot pe drumul pe care a fost accidentul lui Alex) am ajuns la Cîrlibaba, de unde se făcea drumul spre pasul Rotunda. Am bâjbâit foarte puțin și am găsit urcările spre cabană. Se ajunge cu mașina. Era destul de plină cabana, dar băieții vorbiseră deja și știam că avem locuri în anexă iar în rest ne bazam pe corturi. Vestea bună a fost că mai era liberă o cameră în cabană, în care intrai din sala de mese. Pot spune că a fost de-a dreptul boierie. Cabanierul e un nene de treabă, ne-a  ajuat cu informații, ne-a adus și lemne pentru focul de tabără - am făcut focul în afara cabanei, pe vatra deja amenajată, înconjurată de băncuțe, care ne-au servit și de masă pentru prima noastră masă de drumeți cu conserva în spinare. Până am fiert apa pentru supe s-a lăsat și întunericul și cabanierul ne

Călătorii cu Terra Incognita

De vreo un an jumate, ba chiar mai mult - de prin septembrie 2014 - am început să merg în excursii cu Terra Incognita . Am fost şi în excursii de o zi, şi de două, și de trei, am fost şi la teatru, şi la muzee, la operă... Am şi ratat multe excursii, că-s multe, ai de unde alege, numai timp şi bani să ai . Despre ele am scris la momentul respectiv, se găsesc pe blog la căutare după "Terra". Până să dau de ei, prin Elena, habar nu aveam că există astfel de grupuleţe care se organizează pentru excursii. Ar fi un soi de ieşiri cu prietenii pe care încă nu-i cunoşti. Da, pentru că inevitabil, dacă nu eşti asocial sau antisocial, te împrieteneşti măcar cu câţiva oameni. Aşa a fost pentru mine şi Elena în prima excursie. O ştiam doar pe ea, ea îl ştia oarecum, mai mult din auzite, ca prieten de familie, pe Răzvan - organizatorul principal. Şi prima excursie a fost în Ciucaş, la Cabana Ciucaş. Cu un pic de urcare pe drum forestier până la cabană şi cu urcat apoi pe vârful Ciucaş