BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

luni, 11 iulie 2011

stupi, roi și alte bazaconii


Joi-vineri băieții au mers la stupi, să scoată mierea de tei. Întârziere mare, din cauza vremii. Ar fi trebui s-o fi scos când am fost data trecută, dar nu s-a putut din cauza vremii rele. Și uite așa s-au împlinit aproape 3 săptămâni de când s-a scos mierea din faguri. Ei, și așa nesupravegheate, albinele și-au făcut de cap. Au roit într-o veselie. Vremea a fost caldă și ploioasă, hrană și polen aveau, timp cât să facă botci și să eclozeze noile mătci a fost gârlă. Așa că asta a fost. Peripeții de apicultori începători.
Totuși au scos vreo 70 kg de miere de tei. Și propolis. Așa că vom face cât de curând (adică după ce cumpărăm alcool alimentar dintr-ăla tare) tinctură de propolis.
De vineri încoace citesc pe forumuri informații despre roit, mătci și alte alea, așa că-n mintea mea acum sunt numai roiuri și mătci și metode de prevenit roitul.
În rest, căldură mare...
Sâmbătă și duminică - prin Herăstrău. Cer albastru incandescent, soare nemilos. Zăpușeală, moleșeală. Umbră fierbinte. Un vântișor aerisitor. Câteva rațe cu boboci pe lac... aer fierbinte. și cam atât.

1 comentarii:

dr.Lecter spunea...

Iti place apicultura, vad! Cred ca te relaxeaza.

Related Posts with Thumbnails