Treceți la conținutul principal

Soare şi alergări. Înseninare

Duminică, după încă o tură de dormit bine - vreo 10 ore, nu 12 ca sâmbăta - m-a trezit lumina. Eram destul de ok, aşa că am avut chef de alergare. Zis şi făcut - am lăsat-o pe maică-mea să prepare smoothie-ul de mic dejun şi am zbughit-o spre parc.  Era cam vânt, dar am fost suficient de inspirată cât să iau foița de vânt peste tricou şi a fost perfect aşa.
Am pornit cam târşâit şi greoi dar m-am rodat pe parcurs. Soarele mă încălzea un pic cam tare, gândurile tropăiau bezmetice absolut aiurea dar s-au mai disciplinat şi ele pe măsură ce oboseam să mai macin gânduri în gol.
Cer curat, ciripituri de păsărele,  ceva stolulețe brăzdau cerul, încercam să aduc ceva din liniştea exterioară în zăpăceala nervoasă a minții şi reuşeam prea puțin.
În Herăstrău lume multă la plimbare, parcă nu chiar aşa ca la alergarea de acum două săptămâni dar tot suficient de multă cât să nu alergi relaxat. Am pornit turul lacului invers ca de obicei, dinspre Pescăruş spre ambasada Chinei, podul de cale ferată şi insula trandafirilor la final.
Am început să fiu ok abia după jumătate, când s-au liniştit şi gândurile, s-au rodat şi încheieturile şi micile disconforturi s-au diminuat spre dispariție. Lacul, rațele, mormanele de crengi tăiate în urma dezastrului înghețat, soarele, toate micile amănunte frumoase îşi făcuseră efectul.
Deja puteam să alerg mult şi bine, am mai alergat până după Domenii unde am zis mai bine o las usor, să nu exagerez chiar dacă pare că mai pot.

Acasă m-am hidratat, am băut smoothie-ul, am făcut duş, m-am odihnit nițel apoi m-a apucat hărnicia şi m-am apucat de curățenie prin casă - cumva asta, ideea de a face curătenie în toate îmi umbla de dimineață prin cap (sau chiar de sâmbătă dimineață?!). Cumva făceam ce trebuie. Se pare că şi prin gânduri. Am separat cumva lumile şi lucrurile şi totul s-a înseninat. A fost şi o mică revelație citind nişte chestii de mine însămi scrise prin 2007, un fel de declic pentru întelegerea modului în care am reacționat în situații similare, de ce m-au durut nişte chestii... şi cât de puțin importante sunt se fapt privind de la distanță şi din afara mea. Doar mici erori de judecată, autoamăgiri... şi orgoliu. Poate şi frică. Mi-am creat singură norii şi furtuna. Atunci m-am liniştit şi m-am înseninat. Şi lumile paralele s-au înseninat şi ele. E important să nu confunzi lucrurile şi să nu le amesteci... Of, mintea asta, iar deraiase. Senin şi deschidere. Şi comunicare. Antidot pentru neguri.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

draci de mare

A, nu, nu, nu e vorba de nervi. Sunt niste chestii, un soi de cochilii negre cam țepoase. Am găsit o grămadă pe plaja din 2 Mai. Habar n-am ce să fac cu ei, ca și cu pietrele bălțate pe care le-am adunat. Ce zi nebună, prima zi după mini-concediu! De unde cu o zi în urmă eram pe plajă și mă bălăceam la greu în apă, imediat ce-am ajuns la muncă - zbang! muncă pe brânci, am stat să terminăm tiparul pentru niște materiale urgente, care tot dădeau erori, și erau și ditamai chestiile de 2 metri una... da, am muncit de la 9 jumate dimineata... pana a doua zi la 1 noaptea. Eram cu toții zăbăuci, râdeam ca tâmpiții, ai fi jurat că suntem beți. Beți de muncă!

Pasul Rotunda și cabana Croitor. Și camparea la Lala Mică

După o zi lungă pe drumuri (am pornit pe la 9 din București cu 3 mașini și am ajuns pe înserate la destinație, mergând pe partea cu Moldova - am fost nițel terorizată când mi-am dat seama că mergem tot pe drumul pe care a fost accidentul lui Alex) am ajuns la Cîrlibaba, de unde se făcea drumul spre pasul Rotunda. Am bâjbâit foarte puțin și am găsit urcările spre cabană. Se ajunge cu mașina. Era destul de plină cabana, dar băieții vorbiseră deja și știam că avem locuri în anexă iar în rest ne bazam pe corturi. Vestea bună a fost că mai era liberă o cameră în cabană, în care intrai din sala de mese. Pot spune că a fost de-a dreptul boierie. Cabanierul e un nene de treabă, ne-a  ajuat cu informații, ne-a adus și lemne pentru focul de tabără - am făcut focul în afara cabanei, pe vatra deja amenajată, înconjurată de băncuțe, care ne-au servit și de masă pentru prima noastră masă de drumeți cu conserva în spinare. Până am fiert apa pentru supe s-a lăsat și întunericul și cabanierul ne

Călătorii cu Terra Incognita

De vreo un an jumate, ba chiar mai mult - de prin septembrie 2014 - am început să merg în excursii cu Terra Incognita . Am fost şi în excursii de o zi, şi de două, și de trei, am fost şi la teatru, şi la muzee, la operă... Am şi ratat multe excursii, că-s multe, ai de unde alege, numai timp şi bani să ai . Despre ele am scris la momentul respectiv, se găsesc pe blog la căutare după "Terra". Până să dau de ei, prin Elena, habar nu aveam că există astfel de grupuleţe care se organizează pentru excursii. Ar fi un soi de ieşiri cu prietenii pe care încă nu-i cunoşti. Da, pentru că inevitabil, dacă nu eşti asocial sau antisocial, te împrieteneşti măcar cu câţiva oameni. Aşa a fost pentru mine şi Elena în prima excursie. O ştiam doar pe ea, ea îl ştia oarecum, mai mult din auzite, ca prieten de familie, pe Răzvan - organizatorul principal. Şi prima excursie a fost în Ciucaş, la Cabana Ciucaş. Cu un pic de urcare pe drum forestier până la cabană şi cu urcat apoi pe vârful Ciucaş