Treceți la conținutul principal

lost

momente. îndepărtări. absențe. tăceri. ciudată senzație... ceva s-a îndepărtat cumva. țesătura lumii are şi goluri, nu doar plinuri... sunt parcă un pic pierdută într-un fel de ceață ce îndepărtează tumultul vieții. un fel de respiro?

Stranie e viața asta. Zicea Iulia azi la țigară ceva de zilele care sunt la fel, de viața liniară şi de aşteptarea weekendului... ştiu la ce se referă, am trăit-o din plin sub diverse forme şi în diverse episoade ale vieții.
E viața fără viață şi dacă mă gândesc cred că am trăit astfel mai mult de 60% din timp. Trist, privind în urmă. Sau poate nu? Muncă, casă, activități de weekend repetitive, nimic nou... filme, mici plimbări, ieşiri la beri şi citit cărți. Uneori mici bucurii pentru suflet. Atât. Gol. The void - ăla de care vorbeam în "oameni".

Chiar şi atunci demult când eram în doi erau multe momente vide, ce-i drept se compensau cu tumultul momentelor vii, calitativ vorbind. cantitativ... nu.

Cum să umpli de viață la loc timpul, aşa cum era în copilărie? Atunci totul era interesant, nou, chestiile repetitive nu deranjau aşa mult (poate doar grişul cu ceva dulceață, etern şi devenit odios prin prezența permanentă). Cred că doar simplul fapt că mă încânta totul, că nu priveam critic, că observam totul cu ochi curioşi şi fără nicio pre-concepție, că trăiam fiecare clipă şi atât... asta însemna de fapt viață.

Acum repetitivitatea anihilează noul, curiozitatea, ne tăbăceşte simțurile şi vrem să dăm skip peste ce nu ne mai oferă nicio surpriză, peste rutină... cu toate că noi înşine ne creăm rutina şi rutinele.

La muncă ne plictisim şi am vrea să face altceva, să fim altundeva, ni se pare că ne învârtim ca hamsterii în rotița lor... uitând că şi ăsta e timpul nostru, e viața noastră, suntem noi... şi putem să trăim fiecare clipă cu pasiune, să vedem ceea ce facem cu interes, să ne bucurăm de momentele bune şi să ne întristăm pentru cele nasoale, să comunicăm între noi, să ne ajutăm, să fim prieteni... să sfințim locul, zice vorba. Să nici nu ne gândim la plictiseală. Să ne bucurăm de fiecare mărunțiş. Să ne bucurăm că trăim. Şi să simțim că trăim depinde numai de fiecare dintre noi. Să nu dăm skip niciunui moment oricât de neimportant... să găsim acel ceva mişto în tot... să simțim şi ce nu ne place cu aceeaşi intensitate cu ceea ce ne place... să nu ne fie teamă nici de eşec, nici de pierdere, nici de suferință...

Asta o zic azi, într-o zi pe care după mult timp am simțit-o ca fiind o zi cu foarte puțină viață în ea. M-am simțit amorțită de tot şi un pic ca un elefant împiedicat într-o expoziție de porțelanuri... Fără aripi, fără glas, cu privirea tulbure şi sufletul opac. Mi-e dor. de viață, de simțire, de iubire. Nu, nu vreau să mă pierd iar în rutine şi în trăitul pe repeat, nu vreau o viață goală, nu vreau timp mort, vreau tumult, vreau să casc bine ochii, vreau să simt, să aud, să comunic, să zbor, să dansez, să mă implic, să simt că iubesc oamenii, viața, indiferent de context şi piedici... Memento mori, nu muri înainte de marea stingere, trăieşte!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

draci de mare

A, nu, nu, nu e vorba de nervi. Sunt niste chestii, un soi de cochilii negre cam țepoase. Am găsit o grămadă pe plaja din 2 Mai. Habar n-am ce să fac cu ei, ca și cu pietrele bălțate pe care le-am adunat. Ce zi nebună, prima zi după mini-concediu! De unde cu o zi în urmă eram pe plajă și mă bălăceam la greu în apă, imediat ce-am ajuns la muncă - zbang! muncă pe brânci, am stat să terminăm tiparul pentru niște materiale urgente, care tot dădeau erori, și erau și ditamai chestiile de 2 metri una... da, am muncit de la 9 jumate dimineata... pana a doua zi la 1 noaptea. Eram cu toții zăbăuci, râdeam ca tâmpiții, ai fi jurat că suntem beți. Beți de muncă!

Pasul Rotunda și cabana Croitor. Și camparea la Lala Mică

După o zi lungă pe drumuri (am pornit pe la 9 din București cu 3 mașini și am ajuns pe înserate la destinație, mergând pe partea cu Moldova - am fost nițel terorizată când mi-am dat seama că mergem tot pe drumul pe care a fost accidentul lui Alex) am ajuns la Cîrlibaba, de unde se făcea drumul spre pasul Rotunda. Am bâjbâit foarte puțin și am găsit urcările spre cabană. Se ajunge cu mașina. Era destul de plină cabana, dar băieții vorbiseră deja și știam că avem locuri în anexă iar în rest ne bazam pe corturi. Vestea bună a fost că mai era liberă o cameră în cabană, în care intrai din sala de mese. Pot spune că a fost de-a dreptul boierie. Cabanierul e un nene de treabă, ne-a  ajuat cu informații, ne-a adus și lemne pentru focul de tabără - am făcut focul în afara cabanei, pe vatra deja amenajată, înconjurată de băncuțe, care ne-au servit și de masă pentru prima noastră masă de drumeți cu conserva în spinare. Până am fiert apa pentru supe s-a lăsat și întunericul și cabanierul ne

Călătorii cu Terra Incognita

De vreo un an jumate, ba chiar mai mult - de prin septembrie 2014 - am început să merg în excursii cu Terra Incognita . Am fost şi în excursii de o zi, şi de două, și de trei, am fost şi la teatru, şi la muzee, la operă... Am şi ratat multe excursii, că-s multe, ai de unde alege, numai timp şi bani să ai . Despre ele am scris la momentul respectiv, se găsesc pe blog la căutare după "Terra". Până să dau de ei, prin Elena, habar nu aveam că există astfel de grupuleţe care se organizează pentru excursii. Ar fi un soi de ieşiri cu prietenii pe care încă nu-i cunoşti. Da, pentru că inevitabil, dacă nu eşti asocial sau antisocial, te împrieteneşti măcar cu câţiva oameni. Aşa a fost pentru mine şi Elena în prima excursie. O ştiam doar pe ea, ea îl ştia oarecum, mai mult din auzite, ca prieten de familie, pe Răzvan - organizatorul principal. Şi prima excursie a fost în Ciucaş, la Cabana Ciucaş. Cu un pic de urcare pe drum forestier până la cabană şi cu urcat apoi pe vârful Ciucaş