Treceți la conținutul principal

distrageri

Sunt o ciudățică printre amici, prieteni, cunoscuți pentru că nu mă uit la filme (la cinema), la seriale mă uit din când în când şi deloc la cele care fac furori - accidental, dacă rulează pe TV, mă mai uit la câte ceva care mi se pare mai nu ştiu cum - nu mă mai uit la muzici şi clipuri pe youtube. Nu sunt la curent cu ultimele tendințe din nicio direcție. Am lăsat în mă-sa instagramul şi în general toată agitația online şi gadgetăreala trec pe lângă mine şi mă interesează doar în mică măsură.

Toate astea pentru că mi se pare că îmi mănâncă degeaba timpul.
Ce ai făcut acum 5 ani? Muncă - casă filme - concediu cam atât. De restul facebook şi alte căcaturi online. Nu e cam puțin, cam tristuț, dacă privind în urmă cam atât vezi pentru o perioadă destul de lungă în viața ta.

Ok, şi ce, că oricum n-ai altceva ce să faci, doar toată lumea asta face....

Hm, să vedem... Dacă mă uit la viața mea, care nu-i cine ştie ce, şi tot constat că dacă nu umblu cu capu-n traistă (sau în telefon, sau în computer sau în alte chestii care distrag de la realitate), viața bate filmul. Realitatea bate ficțiunea la curu' gol. Totul e să caşti ochii, să faci lucrurile pe care demult sau de curând vrei să le faci, să vezi / simți / cunoşti / descoperi ceva interesant în fiecare clipă (că e parte din viața ta doar, nu e anostă cum ai crede dacă goneşti spre cine ştie ce senzații tari prefabricate... e cazul să redescoperi bucuria de a trăi pur şi simplu - uşor de zis, greu de făcut).
Uneori mă mir de ce chestii se întâmplă dacă faci loc. Mai puține filme - mai multe excursii în natură, mai multe experiențe în afara zonei de confort, mai multe descoperiri reale. Mai puțină încrâncenare - mai multă seninătate. Mai puține gânduri râşnite mereu şi mereu în gol - mai mult timp pentru a observa viața, oamenii, mai multe sentimente bune... Mai puțină preocupare pentru propria persoană - mai puține frustrări, nervi, gelozii, furii... şi mai mult timp pentru a vedea ce poți face pentru mai binele general şi individual.

Mai am de limpezit multe, de desființat şi alte chestii care "mănâncă" timp viu lăsând în urmă doar timpi morți... (feisbucu' e aşa ceva de cele mai multe ori, l-aş fi lichidat deja dacă nu aş ține legătura cu grupurile de excursii şi colegii prin intermediul lui...) 

Timp viu - i-aş zice aşa acelui timp care, după ce a trecut, nu îți lasă gol în suflet - chiar dacă poate n-ai făcut ceva extraordinar, îți prieşte, te linişteşte. Timp mort - ar fi acel timp pe care îl umpli cu orice vrei moment în care te simți bine, super, dar care, după ce-a trecut, te lasă pustiu, cu golul din suflet urlând că se vrea umplut cu alte mai multe distracții.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

draci de mare

A, nu, nu, nu e vorba de nervi. Sunt niste chestii, un soi de cochilii negre cam țepoase. Am găsit o grămadă pe plaja din 2 Mai. Habar n-am ce să fac cu ei, ca și cu pietrele bălțate pe care le-am adunat. Ce zi nebună, prima zi după mini-concediu! De unde cu o zi în urmă eram pe plajă și mă bălăceam la greu în apă, imediat ce-am ajuns la muncă - zbang! muncă pe brânci, am stat să terminăm tiparul pentru niște materiale urgente, care tot dădeau erori, și erau și ditamai chestiile de 2 metri una... da, am muncit de la 9 jumate dimineata... pana a doua zi la 1 noaptea. Eram cu toții zăbăuci, râdeam ca tâmpiții, ai fi jurat că suntem beți. Beți de muncă!

Pasul Rotunda și cabana Croitor. Și camparea la Lala Mică

După o zi lungă pe drumuri (am pornit pe la 9 din București cu 3 mașini și am ajuns pe înserate la destinație, mergând pe partea cu Moldova - am fost nițel terorizată când mi-am dat seama că mergem tot pe drumul pe care a fost accidentul lui Alex) am ajuns la Cîrlibaba, de unde se făcea drumul spre pasul Rotunda. Am bâjbâit foarte puțin și am găsit urcările spre cabană. Se ajunge cu mașina. Era destul de plină cabana, dar băieții vorbiseră deja și știam că avem locuri în anexă iar în rest ne bazam pe corturi. Vestea bună a fost că mai era liberă o cameră în cabană, în care intrai din sala de mese. Pot spune că a fost de-a dreptul boierie. Cabanierul e un nene de treabă, ne-a  ajuat cu informații, ne-a adus și lemne pentru focul de tabără - am făcut focul în afara cabanei, pe vatra deja amenajată, înconjurată de băncuțe, care ne-au servit și de masă pentru prima noastră masă de drumeți cu conserva în spinare. Până am fiert apa pentru supe s-a lăsat și întunericul și cabanierul ne

Călătorii cu Terra Incognita

De vreo un an jumate, ba chiar mai mult - de prin septembrie 2014 - am început să merg în excursii cu Terra Incognita . Am fost şi în excursii de o zi, şi de două, și de trei, am fost şi la teatru, şi la muzee, la operă... Am şi ratat multe excursii, că-s multe, ai de unde alege, numai timp şi bani să ai . Despre ele am scris la momentul respectiv, se găsesc pe blog la căutare după "Terra". Până să dau de ei, prin Elena, habar nu aveam că există astfel de grupuleţe care se organizează pentru excursii. Ar fi un soi de ieşiri cu prietenii pe care încă nu-i cunoşti. Da, pentru că inevitabil, dacă nu eşti asocial sau antisocial, te împrieteneşti măcar cu câţiva oameni. Aşa a fost pentru mine şi Elena în prima excursie. O ştiam doar pe ea, ea îl ştia oarecum, mai mult din auzite, ca prieten de familie, pe Răzvan - organizatorul principal. Şi prima excursie a fost în Ciucaş, la Cabana Ciucaş. Cu un pic de urcare pe drum forestier până la cabană şi cu urcat apoi pe vârful Ciucaş