Treceți la conținutul principal

Dacă e de Therme... apăi să îmi dau și eu cu părerea

După cum ziceam, am fost în fine și eu la Therme, cu gașca de fete de la dansuri. A fost o demult plănuită. Citind cronicile, comentariile, am ajuns la concluzia că trebuie să mergem într-o zi din săptămână, nu în weekend. Așa că ne-am luat toate o zi de concediu, ne-am îmbarcat în mașina Denisei și am pornit.
Noroc că văzusem cu câteva zile exact în urmă unde era intrarea spre Therme, altfel cred că Denisa trecea de ea. Ca marcaj - un grup de steaguri pe care scrie Therme. O bretea șerpuită ne-a dus în parcare. Parcarea - cam plină. Ups!
Am debarcat, am făcut poze în fața intrării și am intrat. Era o coadă incredibilă, ni s-a făcut părul măciucă. La o estimare sumară, părea a fi cam o oră de așteptat. N-a picat fisa, cam târziu dar deh... Era vacanță școlară. Noroc că Era o fată din staff pe care am întrebat-o daca coada e unică, ne-a întrebat dacă avem copii cu noi, am zis nu, și atunci ne-a ghidat spre partea dreaptă a intrării, unde erau doar câteva persoane. Acolo erau două posturi de incasat bani și dat brățări. Deși nu erau decât vreo 4-5 persane în fața noastră, a durat ceva, noroc că noi eram ocupate cu trăncănitul. Când am ajuns în fine la casă, o primă surpriză, neplăcută. Prețul era mai mare, era prețul de weekend, pe motiv că e vacanță școlară. Da, miercurea când e vacanță de la școală se știe că tot poporul e în vacanță, desigur, chiar dacă nu mai e demult la școală. Puii mei, mi-am luat o zi de concediu doar ca să nu vin în weekend sau de sărbătorile legale taman ca să nu fie buluc de lume... iar asta se pare că se plătește, dacă ești fraier și nu verifici să nu pici în vreo vacanșă școlară.
Ne-am luat bilete la Elysium, ca să fim sigure că putem să vedem tot, să încercăm tot, că doar eram decise să petrecem acolo toată ziua - și chiar așa am făcut, de la 11 dimineața la 8 seara. Marele neajuns a rămas pe tot parcursul zilei această vacanță școlară care umpluse zona Galaxy până la refuz cu copii și părinți.
Să luăm în ordine cronologică parcursul nostru. Mai întâi, după barierele de la intrare, unde învățai cum să-ți scanezi brățara, ne-am căutat vestiarele. Fiind foarte foarte multe, era destul de dificilă orientarea, dacă erai acolo prima dată. După ce ne-am găsit fiecare dulpăiorul ne-am apucat să ne dezechipăm. Dulăpioarele sunt puțin cam strâmte, neadaptate unor haine și încălțări de iarnă. Eu una n-am avut cum să le pun decât claie peste grămadă, iar faptul că trebuia să înghesui acolo și cizmele nu mi-a plăcut deloc. Apoi cabinele unde te puteai echipa/dezechipa... acestea sunt spațioase, au și o banchetă, și o agățătoate, și raft. Doar că nu ne-am prins care era sistemul de închidere. Era o poliță mobilă care se desfăcea și care bloca ambele uși ale cabinei - da, are uși pe două laturi.
După ce-am terminat pregătirile și ne-am adunat toate, pornirăm să găsim zonele. N-a fost greu, am trecut întâi pe la dușuri - semn că eram pe calea foarte bună. De acolo se intra direct la zona Palm (din partea noastră de vestiare). Am văzut imediat piscina centrală, mare, șezlongurile, palmierii, orhideele. Aspect plăcut, dar... imaginea pe care ne-o făcuserăm din pozele lor... era mai luxoasă, mai glamour, sincer, ne așteptam să fie mult mai MARE locul. Am zis să aruncăm acum, la început, un ochi la Galaxy să luăm pulsul locului și să vedem cum se prezintă situația. Un paznic ne-a îndrumat către Galaxy - era doar mai colea, după ce se terminau toate dușurile de pe zona Palm. Ne-am apropiat de barierele de intrare (bariere omniprezente la toate intrările/ieșirile din fiecare zonă) și ne-a izbit aproape fizic hărmălaia ce răzbătea de la Galaxy. Era zgomotul a 100 de grădinițe de copii toți dați la maximum, în priză și foarte încântați. Îți țiuiau urechile. Hărmălaia ne-a descurajat și ne-am zis că încercăm mai târziu, când poate unii mai pleacă, sau obosesc sau, mă rog, vise d-astea.
Apoi ne-am apucat să ne căutăm locuri. Ne-am dus și la Elysium, să vedem despre ce e vorba. Ca să ajungi, urcai o scară melc. Iar bariere, iar scanare. Ne-am învârtit ca să ne dumirim. Un bar cu piscină-jacuzzi în stânga față de scară. Diverse zone și grupări de șezlonguri printre palmieri și plante... apoi am văzut și zona de saune, am trecut prin fața lor, am citit descrierile, am văzut și dușurile, și zona pentru fumători, am ajuns până la intrarea la restaurant, unde am citit prețurile de pe meniul afișat și ne-au căzut fețele drept care am decis că aici nu e de noi. Cum zina asta nu avea piscină proprie, doar saune, am decis să ne stabilim baza la Palm. Am coborît și am luat-o pe o alee și am mers, am mers, și tot nu găseam 5 șezlonguri libere care să fie și grupate. În cele din urmă am ocupat cu halate-prosoape 2 șezlonguri, în ideea că oricum n-am venit să stăm pe ele, și un baldachin, unde s-a instaurat Rali, care nu era prea mare fan bălăceală. Din nou, nu mi-a plăcut că era totul prea înghesuit, se vede că au pus cât de multe șezlonguri s-a putut fizic, lipite unele de altele, cu spații doar pe culoare. Și pe jos - parchet. Pe care, evident, când se strângea apă, alunecai destul de bine cu papucii. Drept care era tot timpul câte cineva care strângea apa.

Am intrat în piscină, iar din acel moment optica (destul de nemulțumită) ni s-a schimbat total. De pe uscat, piscina părea cam mică, dar dinăuntru era taman bună. Am servit și o bere la barul din piscină, moment în care s-au risipit și toate nemulțumirile noastre. Apoi am dat o tură și în piscina exterioară, une ne-a plăcut enorm: aer destul de rece dar apă cadă, era un vis! Ne-am învârtit pe circuit, ne-am băgat la jacuzzi, iar am dat ture... Peste tot zone de jacuzzi, uneori active, alteori inactive, de fiecare dată când treceai ceva era puțin diferit. Ne-am tot plimbat din piscina exterioară în cea interioară, am prins în cea interioară un program de aquagym de 15 minute (la 2 ore era o astfel de sesiune)... Pe la 2 și ceva am mâncat - făcuserăm anterior o prospecție să vedem cunde e restaurantul zonei Palm și ne declaraserăm mulțumite de ofertă și prețuri - fiecare și-a găsit ceva pe placul inimii. Eu mi-am luat o porție de somon cu garnitură de fasole verde cu fulgi de migdale (cu gândul la diete disociate etc) pe lângă care am servit un pahar de vin alb, bun de altfel. A fost foarte consistent și mie mi-a ținut de foame până seara târziu. Vreo 50 de lei să fi fost precedentele, cu tot cu paharul de apă plată și cu espresso luate până la finalul mesei.
După masă fiecare s-a dus în treaba sa, eu cu Denisa ne-am propus să luăm la rând saunele, Rali chill, la baldachin cu facebook-ul, Cris și Marie spre Galaxy să mai încerce să intre și să se dea pe tobogane.
Mi-au plăcut saunele. Am intrat întâi la sauna Hollywood, unde specificul era că te puteai uita la film în timp ce stăteai la saună. A venit la un moment dat o fată și-a pus apă peste cărbuni, iar aroma s-a rezitalizat, noi am transpirat instantaneu... S-a aglomerat și ne-am tirat. Am încercat să intrăm la duș, ne-am stropit nițel, ni s-a părut rece apa așa că am ieșit. Iar am trecut prin fața saunelor - ne uitam câte grade erau menționate, că nu voiam să intrăm la cele foarte fierbinți. Ne-a plăcut cea cu sare de Himalaya, unde tocmai se eliberase așa că ne-am instalat comod. Am stat vreo 10 minute și acolo, și cum iar se umpluse de lume iar ne-am tirat. Am mai mișunat pe la saune citind temperaturile până am ajuns la cea numită Amazon unde de-abia ne așezaserăm când a venit o fată să invite lumea la sauna bavareză, unde urma o sesiune de aromoterapie. Am dat curs invitației și ne-am găsit un colțișor unde să stăm. Aici era cald, foarte cald. Era sauna cu cea mai ridicată temperatură din complex. Am avut un băiat care s-a ocupat de această sesiune - întâi, până să intre toată lumea și să înceapă sesiunea de 10 minute, a deschis larg ușa și făcut aerul să circule înăuntru-afară, pentru aerisire. Apoi, odată începută sesiunea, a închis ușa, a turnat cu lingura de lemn apa cu aromă de pin din ciubărul de lemn peste cărbunii din centru, apoi a făcut acele mișcări specifice de agitare a aerului cu prosopul, pentru difuzarea uniformă a aromei, apoi mișcări descendente cu prosopul deasupra fiecăruia dintre noi, aducând asupra noastră dogoarea aerului fierbinte. Au fost 3 astfel de sesiuni, timp în care temperatura a urcat până la 90 de grade, iar noi transpiram într-un mod incredibil. Sincer, mă mir că am rezistat. Dar a fost interesant și a meritat.
Apoi am simțit neapărat nevoia să ne răcorim, am mers la dușuri iar de data asta nu nu s-au mai părut așa de reci și ne-au prins tare bine. Ne-am răcorit pe îndelete și ne-am simțit tare bine. așa de bine că am intrat și la sauna alhabra, cu tematică orientală, unde am stat cele 10 minute urmate iar de un duș. Am zis că hai să mergem în final și la Amazon, dar acolo tocmai începuse o sesiune de aromoterapie și nu ne-au lăsat să intrăm, ne-au spus că putem veni la următoarea, care va fi la 7 jumate. Mai era o gămadă de timp până atunci. Drept care ne-am tolănit pe niște șezlonguri acolo sus, la Elysium și ne-am delectat cu priveliștea. Începuse să se însereze și se vedea prumos și plafonul arhitectural de sticlă, și frunzișul palmierilor, și luminile piscinei de jos, de la Palm. Aici aerul era mai plăcut decât jos, lângă apă. Ne-am odihnit, am mai băut niște apă, apoi am coborât la Palm și ne-am dus fiecare în treaba sa. Eu am mers la sesiunea de aquagym, apoi am înotat în piscina interioară, în cea exterioară, jacuzzi, mai o ieșire și pe uscat, mai o vorbă cu Rali. Am prins în cele din urmă și aromoterapia de la Amazon (Denisa n-a mai ajuns, a întârziat), unde s-a repetat în mare ritualul de la sauna bavareză, cu mențiunea că de astă dată sesiunea a fost ținută de o fată, care părea puțin mai emotivă decât băiatul.
În fine, după toate acestea ne-am adunat toate, ne-am strâns toate cele și ne-am îndreptat spre vestiare.

Pentru prețuri, program, etc intrați pe site-ul Therme.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

draci de mare

A, nu, nu, nu e vorba de nervi. Sunt niste chestii, un soi de cochilii negre cam țepoase. Am găsit o grămadă pe plaja din 2 Mai. Habar n-am ce să fac cu ei, ca și cu pietrele bălțate pe care le-am adunat. Ce zi nebună, prima zi după mini-concediu! De unde cu o zi în urmă eram pe plajă și mă bălăceam la greu în apă, imediat ce-am ajuns la muncă - zbang! muncă pe brânci, am stat să terminăm tiparul pentru niște materiale urgente, care tot dădeau erori, și erau și ditamai chestiile de 2 metri una... da, am muncit de la 9 jumate dimineata... pana a doua zi la 1 noaptea. Eram cu toții zăbăuci, râdeam ca tâmpiții, ai fi jurat că suntem beți. Beți de muncă!

Pasul Rotunda și cabana Croitor. Și camparea la Lala Mică

După o zi lungă pe drumuri (am pornit pe la 9 din București cu 3 mașini și am ajuns pe înserate la destinație, mergând pe partea cu Moldova - am fost nițel terorizată când mi-am dat seama că mergem tot pe drumul pe care a fost accidentul lui Alex) am ajuns la Cîrlibaba, de unde se făcea drumul spre pasul Rotunda. Am bâjbâit foarte puțin și am găsit urcările spre cabană. Se ajunge cu mașina. Era destul de plină cabana, dar băieții vorbiseră deja și știam că avem locuri în anexă iar în rest ne bazam pe corturi. Vestea bună a fost că mai era liberă o cameră în cabană, în care intrai din sala de mese. Pot spune că a fost de-a dreptul boierie. Cabanierul e un nene de treabă, ne-a  ajuat cu informații, ne-a adus și lemne pentru focul de tabără - am făcut focul în afara cabanei, pe vatra deja amenajată, înconjurată de băncuțe, care ne-au servit și de masă pentru prima noastră masă de drumeți cu conserva în spinare. Până am fiert apa pentru supe s-a lăsat și întunericul și cabanierul ne

Călătorii cu Terra Incognita

De vreo un an jumate, ba chiar mai mult - de prin septembrie 2014 - am început să merg în excursii cu Terra Incognita . Am fost şi în excursii de o zi, şi de două, și de trei, am fost şi la teatru, şi la muzee, la operă... Am şi ratat multe excursii, că-s multe, ai de unde alege, numai timp şi bani să ai . Despre ele am scris la momentul respectiv, se găsesc pe blog la căutare după "Terra". Până să dau de ei, prin Elena, habar nu aveam că există astfel de grupuleţe care se organizează pentru excursii. Ar fi un soi de ieşiri cu prietenii pe care încă nu-i cunoşti. Da, pentru că inevitabil, dacă nu eşti asocial sau antisocial, te împrieteneşti măcar cu câţiva oameni. Aşa a fost pentru mine şi Elena în prima excursie. O ştiam doar pe ea, ea îl ştia oarecum, mai mult din auzite, ca prieten de familie, pe Răzvan - organizatorul principal. Şi prima excursie a fost în Ciucaş, la Cabana Ciucaş. Cu un pic de urcare pe drum forestier până la cabană şi cu urcat apoi pe vârful Ciucaş