Treceți la conținutul principal

untitled +n

Ia să vedem... Am fost la "Vițelul de aur" la ARCUB - asta ar fi trebuit sa scriu data trecută, dar uitasem... A fost mișto, mi-a plăcut mult, și mi-a deschis apetitul să recitesc Ilf și Petrov. Drept care, daca de black friday colegii au facut comanda de pe elefant.ro, am comandat și 12 scaune, și Vițelul de aur - e bine ca ambele sunt edițiile necenzurate, ce citisem eu în secolul trecut avea pe ici pe colo pasaje ce se terminau cu puncte puncte.


Așa... a mai fost serbarea de după ziua lui Ionel... în Stuf, joia. Chitiți să dansăm. La locul faptei - surpriză! Era concert Ada Milea. Canci dans. Concertul s-a terminat abia pe la 12 și ceva. Am mai dansat ce-am mai dansat după... doar până pe la ora 2... și ceva. Iar a doua zi, cum era musai s-ajung la 9 pentru Happy Friday, am ajuns, nu-i vorbă, dar am fost zombi toată ziua.

A fost mini-agitațiile black-friday-ene, mărturisesc c-am comis-o și eu, am comandat condimente de pe pastaidevanilie și cărți de pe elefant.ro. Și țoale de pe miniprix, dar acolo mi-am folosit voucherele de retur, am scăpat chiar ieftin. Oricum, în concluzie am spart niște bani pe niște chestii pe care le voiam, dar pe care nu era musai sa le iau toate deodata și chiar acum. Deci tot fraieră se cheamă că sunt.

A mai fost o seară de miercuri în care am reușit, după lupte seculare, să ajung, cu Irina, la concertele asociației ACCUMM de la Șuțu. Am nimerit concert de pian la patru mâini, a fost fain, dar cum eram obosită moartă, mă cam trăgea la somn. În program a fost Schumann, Fauré și Satie. De ultimul nu auzisem, habar n-aveam. În interpretarea aceea, mi s-a părut cam ciudățel, ca să nu zic nașpet pe alocuri. Azi, într-unul dintre rarele momente de răgaz din ultimele luni, când mă chinuiam să îmi amintesc cum îl chema pe nenea compozitorul, am dat căutări pe Google. Nu mai țineam minte decât că una dintre piese se chema ciudat, "trei piese în formă de pară" și am început căutarea de la asta. N-am găsit din prima, am dat de un link pe Wikipedia către Erik Satie, acolo totuți nu scria nimic de forma de pară, doar de Gymnopedie și Gnossienne. Aici a început să îmi sclipească ceva-ceva, de Gymnopedye parcă-parcă... Am dat peste un clip pe youtube pe muzica Gymnopedies & Gnossiennes. Și am rămas mască. Pentru că suna cu totul altfel! Ce îmi sunase discordant și disonant la Șuțu, aici era altceva, exprima altceva, tristețe, melancolie... Mi-a plăcut enorm. Și m-am bucurat că am descoperit și ascultat ceva frumos.



Oboseală, multă. Nervi. Porcărele și porcărioare.

Din când în când, câte ceva frumos. Ba un apus roz-mov, ba un răsărit în aceleași culori - dacă nu mă înșel cumva, au aparținut chiar aceleiași zile, și răsăritul cald, oranj-roz, și apusul, oranj-roz-mov. A mai fost un răsărit spectaculos, cu nori întunecați și amenințători târându-se dinspre 1 mai spre gara de nord, iar de deasupra lor, decapitându-i cu razele sale aurite se ridica maiestuos soarele. Iar pasajul basarab se bucura de o belvedere incredibilă.

Update:
Și era să uit, Ioana Alistar și-a lansat florăria online - Sympa Fleurs. Am fost, cu emoții că n-o să ajungem, la evenimentul de lansare de la Coftale. A fost tare frumos, atmosferă faină, decorațiunile de craciun ale Ioanei foarte frumoase. M-am bucurat mult pentru ea, sunt sigură că va avea succes!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

draci de mare

A, nu, nu, nu e vorba de nervi. Sunt niste chestii, un soi de cochilii negre cam țepoase. Am găsit o grămadă pe plaja din 2 Mai. Habar n-am ce să fac cu ei, ca și cu pietrele bălțate pe care le-am adunat. Ce zi nebună, prima zi după mini-concediu! De unde cu o zi în urmă eram pe plajă și mă bălăceam la greu în apă, imediat ce-am ajuns la muncă - zbang! muncă pe brânci, am stat să terminăm tiparul pentru niște materiale urgente, care tot dădeau erori, și erau și ditamai chestiile de 2 metri una... da, am muncit de la 9 jumate dimineata... pana a doua zi la 1 noaptea. Eram cu toții zăbăuci, râdeam ca tâmpiții, ai fi jurat că suntem beți. Beți de muncă!

Pasul Rotunda și cabana Croitor. Și camparea la Lala Mică

După o zi lungă pe drumuri (am pornit pe la 9 din București cu 3 mașini și am ajuns pe înserate la destinație, mergând pe partea cu Moldova - am fost nițel terorizată când mi-am dat seama că mergem tot pe drumul pe care a fost accidentul lui Alex) am ajuns la Cîrlibaba, de unde se făcea drumul spre pasul Rotunda. Am bâjbâit foarte puțin și am găsit urcările spre cabană. Se ajunge cu mașina. Era destul de plină cabana, dar băieții vorbiseră deja și știam că avem locuri în anexă iar în rest ne bazam pe corturi. Vestea bună a fost că mai era liberă o cameră în cabană, în care intrai din sala de mese. Pot spune că a fost de-a dreptul boierie. Cabanierul e un nene de treabă, ne-a  ajuat cu informații, ne-a adus și lemne pentru focul de tabără - am făcut focul în afara cabanei, pe vatra deja amenajată, înconjurată de băncuțe, care ne-au servit și de masă pentru prima noastră masă de drumeți cu conserva în spinare. Până am fiert apa pentru supe s-a lăsat și întunericul și cabanierul ne

Călătorii cu Terra Incognita

De vreo un an jumate, ba chiar mai mult - de prin septembrie 2014 - am început să merg în excursii cu Terra Incognita . Am fost şi în excursii de o zi, şi de două, și de trei, am fost şi la teatru, şi la muzee, la operă... Am şi ratat multe excursii, că-s multe, ai de unde alege, numai timp şi bani să ai . Despre ele am scris la momentul respectiv, se găsesc pe blog la căutare după "Terra". Până să dau de ei, prin Elena, habar nu aveam că există astfel de grupuleţe care se organizează pentru excursii. Ar fi un soi de ieşiri cu prietenii pe care încă nu-i cunoşti. Da, pentru că inevitabil, dacă nu eşti asocial sau antisocial, te împrieteneşti măcar cu câţiva oameni. Aşa a fost pentru mine şi Elena în prima excursie. O ştiam doar pe ea, ea îl ştia oarecum, mai mult din auzite, ca prieten de familie, pe Răzvan - organizatorul principal. Şi prima excursie a fost în Ciucaş, la Cabana Ciucaş. Cu un pic de urcare pe drum forestier până la cabană şi cu urcat apoi pe vârful Ciucaş