Treceți la conținutul principal

mici marunte si fara prea mare importanta



în pasajul Lujerului se asfaltează de vreo săptămână și ceva. încă nu au terminat.

casa vinului doctor pușcă pare să aibă dificultăți. jumătate din magazin a fost înghițit de mic.ro care e deja în funcțiune și strălucitor. cealaltă jumătate, care conține intrarea și firma, pare a fi in renovare, sper din tot sufletul să nu se desființeze doctor pușcă, chiar ar fi păcat.
UPDATE. Am aflat că noul sediu este in piata Romană pe strada Visarion NR.9, langa pasapoarte (tel 0213101507), și urmeaza sa fie deschis altul în B-dul Unirii la fântâni, langa TCM

am văzut de câteva săptămâni niște afișe multicolore lipite prin stațiile de tramvai, pe stâlpi, mă rog, destul de omniprezente: the bulldog the spice shop. de când am vazut afișul prima data m-am întrebat ce mama naibii or vinde aștia, ia să-i caut pe net. nu știu cum se făcu, dar ieri mi-am amintit. și-am căutat. da, un magazin încă în probe, va vinde iarbă (probabil) și bongs (noroc c-am văzut într-un film ce naiba-s alea, că după aspect... aș fi zis că-s vaze decorative).

ne-am luat un tuci mărișor, n-am rezistat când l-am văzut (noi visam de cel puțin un an așa ceva). gulașuri, tocănițe, abia vă așteptăm.

am participat la concursul lansat pe site-ul experimentalist.ro pentru designul noii cutii de bere grolsch. votarea s-a încheiat ieri. azi se așteaptă rezultatele. nu-mi fac iluzii, propuneri au fost căcălău, unele foarte mișto, așa că sunt șanse infime să câștig. doar experiență. multe mulțumiri celor cărora le-au plăcut variantele mele și le-au votat.
apropo de același concurs, alex a înscris și el o variantă, virală, pornind de la ideea că grolsch e bere olandeză, olanda - țara lalelelor, a morilor de vânt, a saboților dar și prima care a legalizat drogurile ușoare. și a mers pe ultima idee, desenând berea-joint. nu i-au publicat-o pe site.

am fost pe la cristina să-i dam cd-urile cu filmările de la botez, ne-am distrat cu bebe Maria, a fost distractiv și relaxant.

ne-am abonat la livrarea de lapte de capră de la laptesibranzadecapra.ro; livrează în cate o zi pe săptămână pentru fiecare sector (la noi miercuri). E tare bun. Am luat și caș de capră, tare bun și acela.

borșul îmi reușește din ce în ce mai repede și mai bine. Păcat că cel puțin pănă acum, se apucă să facă și floare (ca la murături).

mic concediu de buzunar săptămâna trecută. căldură mare, mon cher, București, parcă nici n-a fost, nici măcar nu m-am simțit mai odihnită.

ați văzut vreodată bocanci mucegăiți? nici eu. până de curând.

a venit toamna cu vânt și ploi răzlețe. și răcorire bruscă. sâmbătă (28 august) a fost una dintre cele mai calde zile ale verii. duminica a fost însă din alt anotimp, cu vânt rece și tăios.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

draci de mare

A, nu, nu, nu e vorba de nervi. Sunt niste chestii, un soi de cochilii negre cam țepoase. Am găsit o grămadă pe plaja din 2 Mai. Habar n-am ce să fac cu ei, ca și cu pietrele bălțate pe care le-am adunat. Ce zi nebună, prima zi după mini-concediu! De unde cu o zi în urmă eram pe plajă și mă bălăceam la greu în apă, imediat ce-am ajuns la muncă - zbang! muncă pe brânci, am stat să terminăm tiparul pentru niște materiale urgente, care tot dădeau erori, și erau și ditamai chestiile de 2 metri una... da, am muncit de la 9 jumate dimineata... pana a doua zi la 1 noaptea. Eram cu toții zăbăuci, râdeam ca tâmpiții, ai fi jurat că suntem beți. Beți de muncă!

Pasul Rotunda și cabana Croitor. Și camparea la Lala Mică

După o zi lungă pe drumuri (am pornit pe la 9 din București cu 3 mașini și am ajuns pe înserate la destinație, mergând pe partea cu Moldova - am fost nițel terorizată când mi-am dat seama că mergem tot pe drumul pe care a fost accidentul lui Alex) am ajuns la Cîrlibaba, de unde se făcea drumul spre pasul Rotunda. Am bâjbâit foarte puțin și am găsit urcările spre cabană. Se ajunge cu mașina. Era destul de plină cabana, dar băieții vorbiseră deja și știam că avem locuri în anexă iar în rest ne bazam pe corturi. Vestea bună a fost că mai era liberă o cameră în cabană, în care intrai din sala de mese. Pot spune că a fost de-a dreptul boierie. Cabanierul e un nene de treabă, ne-a  ajuat cu informații, ne-a adus și lemne pentru focul de tabără - am făcut focul în afara cabanei, pe vatra deja amenajată, înconjurată de băncuțe, care ne-au servit și de masă pentru prima noastră masă de drumeți cu conserva în spinare. Până am fiert apa pentru supe s-a lăsat și întunericul și cabanierul ne

Călătorii cu Terra Incognita

De vreo un an jumate, ba chiar mai mult - de prin septembrie 2014 - am început să merg în excursii cu Terra Incognita . Am fost şi în excursii de o zi, şi de două, și de trei, am fost şi la teatru, şi la muzee, la operă... Am şi ratat multe excursii, că-s multe, ai de unde alege, numai timp şi bani să ai . Despre ele am scris la momentul respectiv, se găsesc pe blog la căutare după "Terra". Până să dau de ei, prin Elena, habar nu aveam că există astfel de grupuleţe care se organizează pentru excursii. Ar fi un soi de ieşiri cu prietenii pe care încă nu-i cunoşti. Da, pentru că inevitabil, dacă nu eşti asocial sau antisocial, te împrieteneşti măcar cu câţiva oameni. Aşa a fost pentru mine şi Elena în prima excursie. O ştiam doar pe ea, ea îl ştia oarecum, mai mult din auzite, ca prieten de familie, pe Răzvan - organizatorul principal. Şi prima excursie a fost în Ciucaş, la Cabana Ciucaş. Cu un pic de urcare pe drum forestier până la cabană şi cu urcat apoi pe vârful Ciucaş